PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=140235}

Gotowe na wszystko

Desperate Housewives
2004 - 2012
7,8 118 tys. ocen
7,8 10 1 117873
6,9 23 krytyków
Gotowe na wszystko
powrót do forum serialu Gotowe na wszystko

Rozumiem, że serial który ma 8 sezonów po pewnym czasie traci swój poziom. Moim zdaniem serial zaczynał nieznacznie obniżać poziom na sezonie 5. Ale to nie zmienia faktu, że ocena moim zdaniem jest zbyt niska! Ok, może 7 i 8 sezon do najlepszych nie należały, ale nie zmienia to faktu, że przez większość czasu był on po prostu fenomenalny. Wkurza mnie, że takie serialiki dla młodzieży jak 'Słodkie kłamstewka' czy 'Pamiętniki wampirów' (które sama uwielbiałam przez 3 sezony) mają wyższą ocenę od naszych desperatek. Mało tego, są ciągle w rankingu TOP100 seriali. A przecież to co tam teraz się dzieje to po prostu żenada, dlatego już dawno przestałam je oglądać. 'Gotowe na wszystko' nigdy nie spadły do takiego poziomu, nawet w swoim ostatnim sezonie. To samo tyczy się Dextera, przecież od jakiegoś 6 sezonu ten serial to po prostu dno. No i ten ending, który był po prostu śmieszny. A mimo to jest nadal bardzo wysoko w rankingu, przez to że pierwsze sezony były znakomite. Z 'Gotowymi..' jest tak samo, a mają dużo mniejsza ocenę i wypadły nawet poza TOP100. Dlaczego tak jest? Nie rozumiem tego :)

ocenił(a) serial na 10
nutria_00

Popieram twoją wypowiedź w 100%. Przy Dexterze również po pewnym czasie się znudziłam- jak dla mnie za długo ciągnęli jeden watek na tle innych (mam nadzieję, że wiesz o czym piszę).
Możliwe, że ocena Gotowych spadła z przyczyny wielu osób które obejrzały max 1 sezon (może że trafiły na słabsze odc.) i stwierdziły, że jest to "nudny babski " serial i wolą przerzucić się na "seriale z przystojnymi wampirami". Nie mam nic do P.M ale akcja się toczy jak mucha w smole.
Gotowe nie mają również wyidealizowanych postaci (co w ostatnim czasie pojawiają się niemal wszędzie) co może nie przypadać niektórym do gustu ( osobom oceniającym aktora na 1 bo brzydki na 10 bo przystojny) .
Nie każdy również wyłapię humor Gotowych i po seansie powie "bez sensu" - moja koleżanka. Są gusta i guściki cóż na to poradzić.

ocenił(a) serial na 10
ebtitel

A mnie na przykład ósmy sezon się podobał, tzn. pierwsze "załamanie" miałam, kiedy umarła Edie (przełom 5/6 sezonu?). Mimo, że zrobili jej przepiękny odcinek, ten pożegnalny, późniejsze odcinki nie były już takie same (ogólnie za najgorszy uważam chyba 6 sezon, o ile sie nie mylę i to ten z tymi ludźmi od bomby ;) i trochę się wkurzyłam. Kiedy pojawiła się Rene (nie wiem, czy dpbrze napisałam, w każdym razie to był chyba 7 sezon), na początku trochę się wkurzyłam, bo irytowała mnie ta postać, ale z biegiem czasu polubiłam ją i również przekonałam się, że podobnie, jak z Edie, jest z nią kupa śmiechu ;p

Tak, czy siak, najgorszy był 6 sezon, pozostałe wspaniałe, chociaż, tak jak teraz się zastanawiam, to chyba te poczatkowe serie (kiedy Gabi nie miała jeszcze dzieci) były najfajniejsze, tzn. troszeczke w innym klimacie... Później z Juanitą, etc. też był śmiech, ale to juz nie to samo :D

ocenił(a) serial na 10
dirtyheaven

kurcze, cały czas powtarzam "trochę sie wkurzyłam", ale musicie wybaczyć. To sprawa emocji. :D