PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408960
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Szczerze zaintrygował mnie prolog "Uczty dla wron". Kim jest koleś który zamordował nowicjusza z Cytadeli a potem się pod niego podszył? Człowiekiem bez twarzy? Czarownikiem? I po co to zrobił?

ocenił(a) serial na 10
BOB_76

To ponoć Jaqen H'ghar. Jego opis po zmianie twarzy w "Starciu królów" pasuje do opisu zabójcy z prologu "Uczty dla wron".

potas13

Ale jaki może być jego cel?

ocenił(a) serial na 8
BOB_76

Może chce znaleźć książki o smokach, żeby zabić te straszydła.

użytkownik usunięty
BOB_76

Podobno ma zlecenia na jakieś stare księgi z Cytadeli

ocenił(a) serial na 6
BOB_76

Nie wiadomo na 100% czy to akurat Jaquen, ale z pewnością jest to Człowiek Bez Twarzy. Wiadomo, że Konklawe (władający Cytadelą) wynajmują ludzi Bez Twarzy do różnych zadań.
Np likwidowaniu osób, które grzebią w starych proroctwach, znają się na magii, smokach, Innych, szklanych świecach itd. W interesie Cytadeli jest żeby ta wiedza i ludzie, którzy się tym zajmują przepadli. Sam Tarly musi teraz uważać z tym co wie bo może się znaleźć na celowniku.

BOB_76

To byłem Ja. Szukałem miecza Dżejmiego. Ale znalazłem nagiego karła, więc stwierdziłem że zabije tylko jednego. Spokojnie, mój wątek jeszcze się rozkręci - zalecam dalszą lekturę. Spodoba Ci się motyw, kiedy będę dźgał Oberyna włócznią.

G_G_E_Y_Martin

Ta, bardzo śmieszne.