PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406341
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Catelyn Stark

ocenił(a) serial na 9

DUŻY SPOJLER!!!!!!!!!

Właśnie skończyłem 2 tom nawałnicy mieczy. Jakim cudem Catelyn Starka zmartwychwstała. Czy to
maester lorda berica ją przywrócił do życia jak można by się było domyślić. Miałem niezłego zonka jak to
czytałem. Jakim cudem przeżyła poderżnięcie gardła i utopienie. Czy to jakaś magia śmierci która ożywia
trupy za murem które później mają niebieskie oczy?

ocenił(a) serial na 8
robcio26

Lord Beric pocałunkiem R'hllora przywrócił ją do życia.

ocenił(a) serial na 9
zaja_c

Ciekawy jestem kiedy zobaczymy to w serialu..spodziewałem się że jakoś w pierwszych odcinkach ale póki co nic się nie dzieje..:<
Nie mogę się doczekać:d

ocenił(a) serial na 8
Adriann1992

Jak w pierwszych skoro to jest na końcu nawałnicy

ocenił(a) serial na 9
zaja_c

Wybacz.nie czytałem książki tylko dostałem sporą porcję spoilerów

ocenił(a) serial na 8
Adriann1992

Nie wiem czego się spodziewałeś po wejściu na temat który się zaczyna: DUŻY SPOJLER!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
zaja_c

Nie to mam na myśli..ktoś mi dużo wcześniej powiedział o tym co się z nią stanie,po prostu jestem ciekawy kiedy;)

ocenił(a) serial na 10
robcio26

jeśli czytałeś Nawałnicę to pewnie natknąłeś się na fragment kiedy Thoros przywraca do życia Berica po pojedynku z Ogarem i nie był to pierwszy raz kiedy to robił, a bodajże 5 czy 6. Zapewne podobną metodę zastosowano na Catelyn, sam nie wiem do końca jak to było, bo jestem w połowie Uczty dla wron.

Tak naprawdę chyba jedynym naprawdę skutecznym sposobem odebrania życia pozostaje skrócenie kogoś o głowę :).

ocenił(a) serial na 9
vasyl_3

kurde szkoda, że robbowi ścieli głowę, może by była dla niego jeszcze jakaś nadzieja. Dzięki za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 10
robcio26

Przywrócił ją Beric Dondarrion, którego kapłan Thoros z Myr sam wskrzesił 6 razy, poza tym skoro czytałeś Nawałnicę to natknąłeś się na fragment, jak Thoros wskrzesza Berica. Thoros, jako kapłan Pana Światła potrafi to robić, odkrył to dopiero niedawno i prawdopodobnie ze wszystkich kapłanów tylko on o tym wie.

ocenił(a) serial na 10
Zipox

Ja podejrzewam że laseczka w czerwieni też o tym wie

Zipox

Mylisz się troszeczkę, bo Beric oddał swoje życie, żeby ożywić Catelyn. Pocałunek R'hllora po prostu ożywia drugą osobę, mogliśmy to zauważyć w grze komputerowej Gra o Tron gdzie Alester ożywił Morsa Westforda pocałunkiem, ale sam nie zginął.