DUŻY SPOJLER!!!!!!!!!
Właśnie skończyłem 2 tom nawałnicy mieczy. Jakim cudem Catelyn Starka zmartwychwstała. Czy to
maester lorda berica ją przywrócił do życia jak można by się było domyślić. Miałem niezłego zonka jak to
czytałem. Jakim cudem przeżyła poderżnięcie gardła i utopienie. Czy to jakaś magia śmierci która ożywia
trupy za murem które później mają niebieskie oczy?
Ciekawy jestem kiedy zobaczymy to w serialu..spodziewałem się że jakoś w pierwszych odcinkach ale póki co nic się nie dzieje..:<
Nie mogę się doczekać:d
Nie wiem czego się spodziewałeś po wejściu na temat który się zaczyna: DUŻY SPOJLER!!!!!!!!!
Nie to mam na myśli..ktoś mi dużo wcześniej powiedział o tym co się z nią stanie,po prostu jestem ciekawy kiedy;)
jeśli czytałeś Nawałnicę to pewnie natknąłeś się na fragment kiedy Thoros przywraca do życia Berica po pojedynku z Ogarem i nie był to pierwszy raz kiedy to robił, a bodajże 5 czy 6. Zapewne podobną metodę zastosowano na Catelyn, sam nie wiem do końca jak to było, bo jestem w połowie Uczty dla wron.
Tak naprawdę chyba jedynym naprawdę skutecznym sposobem odebrania życia pozostaje skrócenie kogoś o głowę :).
kurde szkoda, że robbowi ścieli głowę, może by była dla niego jeszcze jakaś nadzieja. Dzięki za odpowiedź.
Przywrócił ją Beric Dondarrion, którego kapłan Thoros z Myr sam wskrzesił 6 razy, poza tym skoro czytałeś Nawałnicę to natknąłeś się na fragment, jak Thoros wskrzesza Berica. Thoros, jako kapłan Pana Światła potrafi to robić, odkrył to dopiero niedawno i prawdopodobnie ze wszystkich kapłanów tylko on o tym wie.