PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406454
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mam pytanie, co się stało z wilkorami Arii i Sansy Stark bo mi chyba umknęło. Wilkor Roba został zabity przez ludzi Freyów, zwierzaki Brandona, Ricona i Jona Snow mają się dobrze. Jeden z wilkorów został zgładzony na Królewskim Szlaku za to że zaatakował Joffreya, ale nie pamiętam czy to był zwierz Arii czy Sansy.

gorki85

Joffreya zaatakował wilkor Aryi - Nymeria. Arya przegoniła ją, żeby ją chronić. Za ten uczynek zapłaciła wilczyca Sansy - Dama. To ją Ned zabił. Tak więc wilkor Sansy nie żyje, a wilkor Aryi jest na wolności.

ocenił(a) serial na 8
PrzemQ_3

Dzięki

PrzemQ_3

Mnie dziwi czemu wilkor Aryi do niej nie wrócił. A Ned to też niezła ciota, mógł przecież wypuścić Damę i powiedzieć że ją zabił.

ocenił(a) serial na 6
Claudia_9513

Ned, ten honorowy do pompatyczności głupiec? Nie w tym i przyszłym życiu.

Anemek

Taki honorowy, a przecież doskonale wiedział że Dama nic nie zrobiła.

ocenił(a) serial na 10
Claudia_9513

a skad mial to wiedziec? byl na miejscu zdarzenia razem ze swoimi corkami?

cha0s

Wiedział o tym. Joffrey powiedział że to wilkor Aryi go zaatakował, ale skoro uciekł to Cersei zaproponowała żeby ukarać drugą bestię.

ocenił(a) serial na 10
Claudia_9513

A no rzeczywiscie masz racje, duzo juz zapomnialem z ksiazki ;) Ale Anemek trafil w sedno, honor Starka nie potrafil mu postapic inaczej, wyszedl z zalozenia ze ktos musi zostac ukarany.

Claudia_9513

Ależ mój drogi e-kolego czego ty wymagasz od Neda, żeby OSZUKIWAŁ? Albo..... :O :O :O KŁAMAŁ? Uchowaj Odynie przed taką plamą na honorze!

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

Wymaganie od Neda takich rzeczy to nic ;p Wymaganie od królowej śniegu zapomnienia i nie szukania zemsty to jest dopiero coś ;p Wtedy do listy głupich uczynków Eddarda mogłabyś dorzucić narażenie swoich córek na gniew królowej.

ocenił(a) serial na 10
PrzemQ_3

SPOILER

Swoją drogą nie wydaje wam się, że Arya warguje Nymerię? W książce ma wilcze sny, tak jak Bran, że niby jest przywódczynią watahy itd... Wydaje mi się, że Starkówna we śnie nieświadomie wchodzi w ciało Nymerii. Kto wie, może jeszcze odzyska swojego wilka?

pawelecki96

Na bank warguje, widzi jej oczami Catelyn po KG i tak dalej. Warguje też koty w Braavos :).
Ja myślę, że Arya i Nymeria się jeszcze spotkają, w końcu nie bez przyczyny Martin często wtrąca w rozdziałach temat watahy Nymerii.