PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408960
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Trzy kwiaty, biały, czerwony i niebieski. Książkową wizja Danaerys (Rhaegar) i wspomniany smok o
'trzech głowach' ...niebieski kwiat (Dom Nieumarłych) wyrastający z pęknięcia w oblodzonej skalnej
ścianie (Jon Snow?), czerwony piękny lecz trujących kwiat (ktoś z Lannisterów?) i wreszcie biały
(Danaerys we własnej osobie?). Scena z wręczaniem kwiatów do zaskakujących nie należy, wręcz
przeciwnie obrzydzila mi postać Daario jeszcze bardziej, być może nie kryje żadnych ukrytych
motywów, niemniej jednak teoria trzech jeźdźców jest ciekawa. Inne typy?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
kingagutkowska

Mój typ: Daario dał jej 3 kwiatki, które były różne i gówno znaczyły. :)

zaja_c

Hehh może być i tak, pytanie tylko po co wprowadzać dziadowską scenę jeśli nic nie znaczy..

ocenił(a) serial na 8
kingagutkowska

Skoro ten nowy Daario jakoś książkowego nie przypomina to musieli zrobić z niego takiego romantico co daje kwiatki. Chociaż jak widzieliśmy w 3 odcinku Danka woli jak koleś dobrze zabija, aniżeli daje zielsko.

ocenił(a) serial na 9
kingagutkowska

Kwiatki mogą też oznaczać mężczyzn w życiu Daenerys. Jeden do łóżka. Jeden, za którego wyjdzie. Jeden, którego będzie się bała.
Taka teoria krąży po sieci. Całkiem prawdopodobna. Taka scena musi znaczyć coś więcej.

ocenił(a) serial na 9
kingagutkowska

Jak dobrze pamiętam to serialowy Daruś nawiązywał do ludności Meereen, a to może symbolizować późniejsze komplikacje, nie wiem, nie znam się

kingagutkowska

to było żałosne i bezbarwne.Takie podrywanie na siłe

ocenił(a) serial na 7
kingagutkowska

Ale przecież Tyrion będzie dobrym Lannisterem; poza tym ich lew jest złoty.

Wszystko, co się tylko da, jest potrójne - np. trzy zdrady; jak to szło?
Za krew, z miłości i dla złota.

SiIverin

No tak, czerwonego lwa raczej nie wskrzeszą..