Cześć!
Mam dwa pytania:
1. Czy w Tańcu ze Smokami był poruszany jakoś bardziej wątek Hodora? Ja dotrwałam tylko do Uczty dla Wron cz.2 i na razie Tańca nie przeczytam, a nie przypomina mi się żeby coś więcej było o nim wspominane.
2. Jak myślicie - jak może wyglądać przeszłość Hodora? Jakieś teorie?
PS. Ja ostatnio czytałam, że mógł być wargiem.. ale jakoś to do mnie nie przemawia jeszcze.
Wiadomo tylko, że prawdziwe imię Hodora to Walder. W serialu nazwali go Wyllis żeby nie mylił się widzom z innymi Walderami.
Też mnie ciekawi przeszłość Hodora.
Na jakiejś stronce znalazłam: to http://mashable.com/2016/05/04/game-of-thrones-lyanna-hodor-horse-flashback/?utm _cid=mash-com-fb-main-link#_mEriE5Wdsqd
Ale jak dla mnie to ewidentna beka :D Nie wiem co trzeba brać żeby wpaść na coś takiego, ale nie wykluczam, że może być to prawda. Może znam za mało faktów :D
Generalnie chodzi tam o to, że Hodor umiał wargować i wszedł w tego konia Lyanny i jako ten koń widział jej ucieczkę z Rhaegarem, potem podczas jakiejś bitwy ten koń został zabity, a że Hodor w nim siedział to sam ma umysł konia xD Ludzie to argumentują tym, że Bran może się w niego wwargować (bo ma umysł konia) i sam nosi Brana- jak koń.
totalna beka.
Gdzieś mi się owinęło jeszcze, że został pobity przez Roberta, ale czemu to nie wiem.
Kurde... Ludzie to mają fantazję. Ale muszę przyznać, to by było ciekawe ;) Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni niebawem. Myślę, że nie teraz w tym odcinku ale może do końca sezonu się dowiemy ;)
Wiadomo tylko, że jest Freyem (przynajmniej według twórców, bo według nich ludzie są tak głupi, że gdyby nie zmienili Hodorowi imienia na Wylis, każdy wziąłby go za Freya).