PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408316
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mówię o tych najważniejszych dzieciach. Robb, Jon, Bronn, Arya, Sansa, Daenerys, Samwell, Joffrey, Margaery,
Theon i Yara.

Colka

hm.. serialowe dzieci w większości nie są już dziećmi, a napewno nie Bronn xD

Nirandon

Zapewne miał być Bran.

ocenił(a) serial na 10
Nirandon

Hahaha dawno się tak nie uśmiałem :D

ocenił(a) serial na 8
Colka

W momencie poznania:

Joffrey - 12 lat
Jon Snow - 14 lat
Robb Stark - 14 (!) lat
Arya - 9 lat
Sansa - 11 lat

gawlacki

ale jemu chyba chodzi o wiek w serialu (przynajmniej z tego co napisał) a wiadomo, że ten wiek zwiększyli o jakieś 3 lata czy coś. Poza Bronnem oczywiście.
aha.. i Yara (Asha) ma 24 lata.

ocenił(a) serial na 8
Nirandon

W serialu prawie nigdy takich informacji nie podawali, więc nie powiem. Chyba tylko raz Sansa zapytana o wiek odpowiedziała, że ma 14 lat.

ocenił(a) serial na 8
Colka

W Nawałnicy Mieczy jest napisane , że Margaery ma 15 lat

ocenił(a) serial na 10
Colka

W większości akcji, czyli np. teraz.

Robb 16
Jon 16
Marg 16
Theon 20
Arya 10
Sansa 12

ocenił(a) serial na 9
Colka

Posiłkując się logiką i czasem wiki :

Robb Stark - W serialu ma 19 lat (sezon 3)
Jon Snow - W serialu ma 20 lat (sezon 4)
Margaery Tyrell - W serialu ma niecałe 19 lat (sezon 4)
Bran Stark - W serialu ma 13 lat (sezon 4)
Arya Stark - W serialu ma prawie 15 lat (sezon 4)
Sansa Stark - W serialu ma prawie 16 lat (sezon 4)
Daenerys Targaryen - W serialu ma 18 lat (sezon 4)
Samwell Tarly - W serialu ma 21 lat (sezon 4)
Joffrey Baratheon - W serialu ma 19 lat (sezon 4)
Theon Greyjoy - W serialu ma 24 lata (sezon 4)
Yara Greyjoy - W serialu ma 27 lat (sezon 4)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Zapomniałam o istnieniu gameofthrones.wiki. Dziękuję, za dokładność i nawet nazwiska ci się chciało wpisywać xD

ocenił(a) serial na 9
Colka

Kiedyś to pisałem o sezonie 3, więc wkleiłem, plus trochę matematyki ;)

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Arya ma lat 14 - 14 in Season 4 gameofthrones.wikia. Bran ma 10, a Sansa 13 w pierwszym sezonie, a Arya zdaje się być dużo młodsza od Sansy czyli ma 11 lat.
Ciekawostką jest, że jest jedynym dzieckiem Starków, którego wiek nie jest podany, nie jest nawet powiedziane, że jest starsza od Brana, wydaje się, że w pierwszym sezonie gra młodszą od Brana.

ocenił(a) serial na 9
straggler

Napisałem, że Arya ma prawie piętnaście lat , ponieważ mamy sezon za połową, a jest o rok młodsza od Sansy, która dobija do szesnastki. Jest też (Arya) niecałe dwa lata starsza od Brana. Nie wiem czyjego wieku tam nie widzisz.

ocenił(a) serial na 10
PieczykM

Pisałem:
1. Arya jest lata młodsza od Sansy
2. W serialu ani razu nie poda wiek Arji ani bezpośrednio, ani pośrednio( jak Roba i Jona).

ocenił(a) serial na 10
straggler

Pisałem:
1. Arya jest 2 lata młodsza od Sansy
2. W serialu ani razu nie poda wiek Arji ani bezpośrednio, ani pośrednio( jak Roba i Jona).

ocenił(a) serial na 6
PieczykM

Robb Stark jest starszy od Jona Snowa o jakieś 9 miesięcy.

ocenił(a) serial na 10
acidghost

Z tym że kolega napisał przy Robbie Starku (3 sezon) a przy Jonie Snow (4 sezon) tak czy inaczej obaj są rówieśnikami.

ocenił(a) serial na 10
Lodowy

właściwie to "byli" ale mniejsza

ocenił(a) serial na 6
Lodowy

Wiem, zauważyłem to. Chciałem tylko zaznaczyć, że Robb był pierwszym dzieckiem Neda.

ocenił(a) serial na 9
acidghost

Niedawno zaczęłam czytać książkę, z tego co mówi książka Rob i Jon są rówieśnikami, tak jak wspomniał Lodowy. W ogóle wiek aktorów dobranych do ról jest sporo zawyżony (co mi osobiście ani trochę nie przeszkadza). Poza wspomnianym wiekiem dzieci Ned Stark ma zaledwie 35 lat, a Littlefinger mimo lekkiej siwizny nie ma jeszcze trzydziestki na początku książki.

Ma się wrażenie czytając książkę, że czterdziestka to górna granica wieku głównych bohaterów, a potem już tylko starzy maestrzy z siwymi brodami ;)

ocenił(a) serial na 6
Lotta_Rosie

Zauważcie, że granica dorosłości w Westeros to 15 lat. !4 letni chłopak to już w zasadzie mężczyzna.

ocenił(a) serial na 9
acidghost

a 14 lat to w zasadzie kobieta :) Dany w tym wieku wychodziła już za mąż i czekała ją rychła ciąża :) Sansa, która ma 11 lat w jednym z fragmentów książki mówi Joffrey;owi, że ojciec pozwala jej podczas wielkich uroczystości napić się trochę wina, a Jon normalnie upija się podczas wizyty Roberta. W ogóle jak dzieciak zamiast chodzić do szkoły walczy na Murze w towarzystwie gwałcicieli i rabusiów, to taka czternastka u nich to musi być co innego niż u nas ;)

ocenił(a) serial na 6
Lotta_Rosie

W średniowieczu 40 latek był już starcem. Westeroski 14 latek to tak jak współczesny 25 latek. Zresztą aktorzy mający 25 lat (np Kit Harrington) grają "gimbusów". Trudno oceniać grę aktorsk dorosłego faceta, który gra 14 latka. Co ciekawe dorośli aktorzy grali też Joffreya i Jojena i udało im się przekonywująco zagrać nastolatków.

ocenił(a) serial na 9
acidghost

Bo nie metryka tylko warunki i talent się liczą przy wyborze aktora do roli :) Byłabym ostrożna z porównywaniem uniwersum stworzonego przez autora do średniowiecza. Jest silna inspiracja, ale książka nie opisuje ani faktycznego świata ani czasu. Np. Ned urodził się w 263 After the Conquest czyli 263 roku po zdobyciu. Nie rozumiem dokładnie jak liczy się czas w powieści, ale to nie jest raczej nasze średniowiecze.

ocenił(a) serial na 6
Lotta_Rosie

My liczymy lata od urodzenia Chrystusa, a oni od podboju Aegona, które zmieniło 7 królestw w jedno. Jeżeli np Ned urodził się w 263 roku to znaczy, że urodził się 263 lata po podboju Aegona.

ocenił(a) serial na 6
acidghost

Poza tym pory roku w świecie Martina nie są takie jak w naszym świecie. Być może ruch planet jest za to odpowiedzialny i ich kula ziemska nie zawsze wędruje po tej samej orbicie.