PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406797
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Przeczytałem sobie 3 opowieści z Dunkiem i Jajem no i mam pytanie co do smoczych jaj. Wydarzenia opisane w książce
są jakieś 100 lat przed "Grą o tron". Według książek prawie każdy Targaryen posiadał własne jajo, no i na świecie pewnie
też parę się zachowało. Więc było ich co najmniej kilka. Teraz nasuwa się pytanie - co stało się z tymi jajami? Jest to gdzieś
wyjaśnione? Czy po prostu jestem Dunk Kunk tępy jak buzdygan i przegapiłem :(

Eeech, nieważne znalazłem za wikii że po ostatnim smoku zostało 5 jaj i Targaryanie próbowali jest wysiąść ale im się nie
udało. Ale i tak zostawiam temat bo jestem ciekaw jakie spekulacje na ten temat można znaleźć ;) W końcu 3 smoki to
trochę mało jak tyle osób jest chętnych żeby je posiąść ;)

Maciex2

TYLE osob odkad wiadomo, ze gdzies na swiecie sa 3 smoki. Teraz nasuwa sie tez inne pytanie: czy posiadanie jaj zagwarantuje ci w ogole to, ze wykluja sie smoki <jaja ktore dostala Dany na slubie of Illyria to tak naprawde mialy byc juz skamieniale czy cus, watpie, by ktokolwiek WTEDY myslal w ogole o wykluciu smoka>. Natomiast kiedy swiat obiega wiesc ze Dany ma smoki <i ludzie zaczynaja w to wierzyc> powinna jednak ukazac ze sa ludzie, ktorzy posiadaja skamieniale jajo i chcieliby miec wyklutego smoka - problem w tym, ze nie jest to ani latwe ani trudne, najprawdopodobniej trzeba byloby byc Daenerys z rodu Targareynow blabla i mocno wierzyc, ze sie uda xP

btw. Euron chyba wspominal, ze mial smocze jajo ale cos go wkurpapier i wyrzucil je czy co xd A poza tym kto by sie bawil w szukanie jaj czy probe wylucia takowego, jak moze zakosic sobie zywego smoka <przyklad z Quentynem pokazuje, ze w tej chwili raczej juz to nie bedzie mozliwe.. oprocz nadchodzacego Victariona z kontrolerem Charizardow xD>