PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408005
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Co myślicie o fetyszu Joffreya? Od początku go nie lubiłem bo był po prostu małym gnojkiem lecz z każdym odcinkiem robi się z niego coraz gorszy sadysta.

ocenił(a) serial na 8
tc1987

Wlasnie nie bylam pewna czy on czy Bronn to mowi. Uwazam, ze obaj maja do zabijania to samo podejscie - lubia to, co nie znaczy, ze tego potrzebuja (nie maja zadzy). Wieksze wyjasnienie w powyzszym poscie.

ElTabasco

A, sadysta to dla niego delikatne słowo. Myślę, że Daikte ma rację z tą impotencją. Pamiętam, jak potraktował te dwie prostytutki, które przysłał mu Tyrion. A teraz już przeszedł samego siebie. A jeśli rzeczywiście okaże się impotentem, to ja współczuję Margery - z deszczu pod rynnę z tymi mężami.

ocenił(a) serial na 10
Liusah

UWAGA SPOILER!

Właściwie to wkrótce będziesz jej współczuć jeszcze bardziej. ;) Szykuje się niezły season finale, wesela w Kings Landing i u Frey'ów. ;)

ocenił(a) serial na 8
Liusah

"A teraz już przeszedł samego siebie".

Przecież to było prawie na bank wspomnienie akcji z dziwkami z poprzedniego sezonu. Jednorazowy wybryk powiązany raczej z przesadną reakcją na tą próbę szyderstwa z niego a nie jakieś hurtowe zabijanie każdej zdziry - Joffrey to nie Stannis który najchętniej wybyłby wszyscy kurtyzany topiąc je u brzegów Królewskiej Przystani:).

ocenił(a) serial na 10
ElTabasco

Joffrey to po prostu psychol , imbecyl , idiota nie myśli co robi jedyne co mu wychodzi to znęcanie się to bez-mózg , za to syn Carstarka nie dość że psychol to jeszcze przebiegły i inteligentny : P

ocenił(a) serial na 8
Die_by_the_Sword

Po pierwsze Karstarka, po drugie to nie jest jego syn - nie zrozumiałas/es istoty gierek Ramsay'a.

ocenił(a) serial na 10
Osslar

no właśnie starałem się już mniej więcej pojąłem thx

ocenił(a) serial na 10
Die_by_the_Sword

sry Ramsay Bolton to nie syn Carstarka? jednak kłamał? hehe

ocenił(a) serial na 10
Die_by_the_Sword

sry za spam tego co nieco poczytałem o tym bohaterze no nazwisko inne

ocenił(a) serial na 7
ElTabasco

i tak niedługo zginie hue.

ocenił(a) serial na 7
agnieszka7531

a i nie jest synem jej kochanego brata.

ocenił(a) serial na 7
ElTabasco

Ramsey zabija, kłamie, torturuje ale i tak powiecie, że Joffrey jest gorszy....czy mi się wydaje, czy scenarzysci jakos specjalnie na siłe pokazuja okrutne czyny mlodego króla? Czyzby chcieli go jeszcze bardziej umrocznic by nie odstawal wielce od Ramseya?

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Joffrey to dzieciak, któremu na wszystko matka pozwalała i teraz mamy tego efekty. W książce raz Stannis opowiadał piękną historię jak to Joffrey wziął kocicę w ciąży i wyciął jej z macicy młode. Poszedł do Roberta B. się pochwalić a ten mu przywalił tak mocno, że aż upadł. A na to Cersei broniła syna i oskarżała męża "że nie jest ojcem dla własnego syna" Młody wyrósł na psychopatycznego króla, który myśli, że jest bezkarny bo nikt mu nie wmówił, że to Król służy państwu i ma się zachowywać.

ocenił(a) serial na 10
ElTabasco

Przy Ramsayu (moim zdaniem on nie zasługuje na to, aby go nazywać Snow) Joffrey jest harcerzem przeprowadzającym staruszki przez ulicę. SPOJLER KSIĄŻKOWY Radzę sobie poczytać, co Ramsay wyprawiał z gołymi młodymi dziewczynami w lasach wokół Dreadfort i dlaczego suki w jego psiarni nazywały się tak, jak się nazywały. SPOJLER KSIĄŻKOWY

ElTabasco

Mi się wydaję że przemoc i tortury go podniecają. A jak już zdecyduje się na współżycie to pewnie tylko z takimi sadystycznymi zabawami.

ocenił(a) serial na 8
ElTabasco

Młodzież po prostu musi się wyszumieć. Akurat podesłanie dziwek królowi by to dzięki nim narzucić mu wejście w świat dorosłych mógł zdecydowanie jako celowo obraźliwe.

ocenił(a) serial na 10
ElTabasco

Owszem Joffrey to sadysta, i nie ma co go porównywać do bękarta Boltona, gdyż oceniamy tutaj serial a nie książkę.
A póki co to w serialu zabawy Ramsay Boltona są niczym w porównaniu do zabaw młodego króla.
Ponieważ obdarcie jednego palca ze skóry zdradzieckiego Theona jest niczym w porównaniu ze śmiercią Rose, i bólem jaki sprawił jej Joffrey, zapewne strzelając jej wpierw w nogę, potem poprawiając w rękę i w udo, kolejna strzała powędrowała w jej podbrzusze, póżniej zaś w pierś, a dopiero na samym końcu w głowę, przy czym na pewno młody sadysta się nie spieszył i zapewne z nią rozmawiał i rozkoszował się jej cierpieniem. Tak więc póki co serialowy Joffrey jest większym sadystą od Ramsaya Boltona.

Gdyby zaś oceniać tylko i wyłącznie książkę, to Bękart wygrałby zdecydowanie z Młodym królem, jednak trzeba wziąć pod uwagę fakt że Ramsay pochodził z północy z dość sadystycznego rodu w którym praktyki obdzierania ludzi ze skóry były od dawna stosowane na buntownikach i jeńcach i wszelkiej maści kryminalistach, choć nie zmienia to faktu że młody Bolton to sadysta i psychol.

SPOILER!!!!!
Niestety martin uśmiercił Joffreya więc nie dowiemy się co by było gdyby żył i rządził dalej.
Lecz gdyby popuścić wodzę fantazji, można sobie wyobrazić rozwój zdolności psychola młodego króla, i po pewnym czasie by prześcignął Ramsaya, tym bardziej że Joffrey jest królem i jego nie ogranicza prawo, nie musi się kryć ze swoimi upodobaniami jak młody Bolton, a gdyby żył to na pewno by się spotkał wcześniej lub póżniej z Ramsayem i poduczył się od niego sadystycznych praktyk.