Cześć. Korespondowałem z wydawnictwem na temat serialowych okładek, które są świetne, wyglądało to mniej więcej tak:
"Witam. Mam jedno pytanie, czy będą wydawane dalsze okładki „Pieśni Lodu i Ognia” George'a R. R. Martina w wydaniu serialowym?
Tomy I i II wyglądają wręcz przecudnie, nie wspominając o marnym wykonaniu starych okładek, które nie były dopasowane do treści książki i były wydaniami jakby kieszonkowymi.
Jako posiadacz tylko I tomu w wydaniu serialowym, porządnie zastanawiam się nad kontynuowaniem zakupu dalszych części."
Odpowiedź wydawnictwa:
"Dzień dobry,
oczywiście, będziemy kontynuować wydawanie tego tytułu w twardej, tzw. serialowej oprawie - kolejna część pojawi się już w kwietniu.
Pozdrawiam"
Zatem, z roku na rok trzeba czekać.
Dzięki za tą informację. Też o tym myślałem bo najnowsze okładki biją na głowę te wcześniejsze.
A wydadzą w jednej książce? Bo serialowe wydania mają większy format i dałoby radę zmieścić całą "Nawałnicę" w jednym woluminie.
moze warto dodac ze okladki beda sie roznic gdyz 3 sezon jest ekranizacja 1 Tomu ''Nawalnicy Mieczy'' a mianowicie ''Stai i Sniegu''. 4 sezon bedzie ekranizowal 2 Tom ''Krew i Zloto'' a co za tym idzie ze drugi Tom ''Nawalnicy Mieczy'' z serialowa okladka bedzie dopiero dostepny w kwietniu 2014 roku...
aha! to znowu sie czego nowego dowiedzialem. pisalem akurat wczoraj maila do Zysk i S-ka i dostalem dzis odpowiedz z informacja ze 3 sezon ''Gry o Tron'' jest ekranizacja 1 Tomu ''Nawalnicy...''
3 sezon zekranizuje większość Nawałnicy. Cały pierwszy tom i sporo drugiego. Warto przeczytać tytuły odcinków na filmwebie. Jeśli czytasz książki to pewnie skojarzysz gdzie się skończy sezon. Nie zostanie tyle Nawałnicy, żeby wypełnić nim cały czwarty sezon, więc będzie zawierał dużo z czwartego i piątego tomu. A więc jeśli powstanie piąty sezon to powinien on zekranizować do końca Ucztę i Taniec i wyjdzie elegancko: 5 tomów = 5 sezonów.
Ciekawe, co będzie na okładce :D Z jakiegoś powodu myślę o połączeniu czerni i zieleni.
Nie, to nie może być okładka. Nie, nie, nie. Odbiega kolorystycznie tłem od poprzedniczek, kolor czcionki pasuje ni w pickę ni w oko. I jeszcze Drogon, który wygląda jak nietoperz.
Przecież okładką książki zawsze był główny plakat sezonu. Takowy się jeszcze nie ukazał. Może to tylko zapowiedź, albo wersja w UK?
Wiem. Wpisałem w google i okazało się, że to prawdziwy plakat. Ale jakoś nie wyobrażam sobie go na wydaniu DVD. Musi się jeszcze jakiś pojawić.
Wygląda podobnie do okładki polskiej wersji komiksu "Gra o Tron".
http://images.gildia.pl/_n_/komiks/komiksy/gra-o-tron/1/okladka-200.jpg
tu masz QuizPL http://edelweiss-assets.abovethetreeline.com/RH/images/jacket_covers/flyout/978- 0-345-54398-1.jpg
Odświeżam temat, wiadomo już kiedy będzie dostępna kolejna część nawałnicy mieczy z serialową okładką?
Wszyscy mówią, że to jest plakat oficjalny 4. sezonu. Zatem można się spodziewać, że będzie to okładka „Nawałnicy mieczy: krew i złoto”.
http://comicbook.com/blog/2014/02/27/game-of-thrones-season-4-official-poster/
Orientuje się ktoś jak sprawa okładek ma się do następnych tomów??? Serial podobno czerpie wiele wątków z kolejnych części książki, więc jeśli zysk dalej będzie wypuszczał 1 tom każdej części podzielonej z premierą nowego sezonu serialu to coś mi nie gra, kupy się to nie trzyma za bardzo...
Kiedyś korespondowałem z wydawnictwem i dowiedziałem się że wszystko zależy od HBO, bo to oni zlecają wydania serialowe książek.... też liczę że jak najszybciej wydadzą całość... tych małych nieporęcznych i po prostu przydkich wydań które są obecnie nie da się czytać... Może przy 5 sezonie wydadzą 4 tom w całości, albo chociaż obie części w tym samym czasie...
Może w niedalekiej przyszłości czegoś więcej się dowiemy, ja też pisałem kilka miesięcy temu do "Zysk-a", wygląda to tak że, opcja 2 książki na raz nie wchodzi w grę, potwierdza to Yancy, okładka to plakat reklamujący sezon.
Ewentualnie "Uczta dla Wron" wydana w całości to by było wyjście, pozostaje żyć nadzieją...
Najprawdopodobniej, Uczta dla Wron", zostanie wydana w jednym tomie. Niestety, ale wszyscy jesteśmy całkowicie uzależnieni od tego, ile sezonów będzie miał serial (a to jeszcze pewne nie jest), oraz od tego, co będzie dany sezon zawierał. "Wydanie filmowe" zobowiązuje :)
Okładki "wydania filmowego", są zgodne z reklamującymi kolejne sezony plakatami. Drugi tom Nawałnicy mieczy będzie wyglądał tak:
http://www.zysk.com.pl/pl/Zapowiedzi/Nawalnica_mieczy:_krew_i_zloto_-_George_R._ R._Martin
Premiera 7 kwietnia.
Smuci los kolejnych tomów. Raczej nie ma co liczyć na ostatnie dwa tomy zbyt szybko.
Ja tam czekam do kwietnia na nowsze. Stare lepsze? Może w całości prezentują się lepiej, ale tak... małe kartki, szary papier i brak twardej oprawy... Jeśli się nie pojawi "serialowa okładka", jakoś to przełknę. Ciekawi mnie czy wydadzą jedną, dwie książki, czy może żadnej - ale to byłby już czarny scenariusz.