Czyli jak zniszczyć dobre forum dyskusyjne nędznymi gierkami ;\
Na naszym forum jest sporo pytań i dyskusji, niestety zatapiają jest gierki. Nie masz co napisać więc robisz gry, nie ci będzie. Zatapiasz grami dyskusje bardziej pasujące do forum, to jest chamskie. Możesz sobie też popatrzeć na imdb.com. Tam nowe dyskusje powstają co minutę.
"Uwielbiam" te narzekania. Gierki, jak je nazywasz, to maksymalnie 10 tematów na ponad 6 tys. W czym widzisz problem? Jeśli jesteś zainteresowany/a jakimś tematem, to co za problem wrzucić go w wyszukiwarkę? Od razu wyskoczą Ci linki do różnych dyskusji. Albo jeszcze lepiej, zaproponuj coś od siebie. Interesuje Cię jakiś problem w sadze/serialu? To stwórz temat i zaproś użytkowników do dyskusji. Ale łatwiej jest narzekać na marginalne zjawisko niż zaproponować coś faktycznie ciekawego. Bo a nuż okaże się, że albo było 50 dyskusji na ten temat, albo, co gorsza, nikogo to nie zainteresuje.
Napiszę jakiś temat i zaraz zatopią go gry. No i (zazwyczaj) nie działa to tak, że ciebie coś interesuje, więc tego szukasz, tylko ty trafiasz na temat, którego tytuł cię zainteresuje.
To zależy od osoby, ja szukałam i podłączałam się do istniejących tematów, żeby ich niepotrzebnie nie dublować. A jeżeli cokolwiek "zatopi" Twój temat, to nie gry, ale kilku debilnych trolli, którzy produkują kretyńskie i nic nie wnoszące tematy, jakby mieli iloraz inteligencji idioty plus multum czasu do stracenia. I to jest najgorsza strona tego forum. Dlatego jeśli nie chce Ci się szukać ciekawych tematów, ani zakładać własnego, to doradzam znalezienie innego forum grupującego fanów Gry o tron i przede wszystkim moderowanego.
Na innych forach powstaje jeden temat na tydzień, a filmweb to druga największa na świecie strona tego typu.
Na fejsie jest strona grupująca fanów sagi/serialu. Z tego, co się orientuję, są bardzo aktywni i codzienne coś się tam dzieje. Ale oni też lubią różne "gry i zabawy" choć można także poważnie podyskutować. No i raczej nie ma trolli. Bo na zmiany na tym forum raczej bym nie liczyła.
Według mnie to coś zupełnie naturalnego.
W rózne zabawy userzy grają i w trakcie sezonu, tylko że wtedy te gry zanikają pod natłokiem ciekawych dyskusji. Dlaczego tak się dzieje? No po pierwsze wszyscy są na czasie i świeżo po nowych odcinkach, no i po drugie udziela się wtedy więcej etatowych forumowiczów.
Ale co Ci przeszkadza, że ludzie się bawią? Czasem mnie irytuje, że na głównej forum są same bitwy, ale zawsze można kliknąć resztę.
Właśnie nie przeszkadza mi, że ludzie się bawią, tylko że dyskusje są zasypane :/
Prawda taka że tylko moje ligi mają poziom i pozdrawiam wszystkich uczestników zabaw które dla was organizuje.A te inne ligi to chcą sie tylko wybic na moim fejmie
A co jeszcze nowego można powiedzieć o grze o tron? Kto wystąpi w V sezonie? Jak się skończy saga, w kim zakocha się Sansa albo Danerys? Prześledziłem sobie trochę tych tematów i one naprawę są chuya warte. Gdybanie czy Ogar i Starkówna będą razem jest tak samo debilne jak oddawanie głosów na ulubione postaci w bitwach, konkursach i ligach . Wszytko mądrego już o Pieśni napisano, no chyba że masz jakieś nowe pomysły. Chętnie się do ciekawych dyskusji podłącze a że komputerem posługuje się w miarę sprawnie nawet jak temat zniknie z głównej strony to rozwinę sobie link klikając w "dyskusja".
Ale co to za różnica, czy ktoś robi mądre, czy debilne rzeczy? Forum jest dla obu stylów, nie dla gier. Jak ludzie chcą debilne tematy to niech będzie.
Może i tyle są warte wg Ciebie, ale dla innych jakąś wartość niosą (nie piszę tu o wyjątkowo półmózgich wpisach).
Panowie (nie wiem, czy jakieś panie zakładały tematy ligowe, ale raczej nie), widzicie, że sporo osób narzeka na ich ilość, może warto by się nad tym zastanowić i z trzech tematów zrobić jeden ? Nie mówię teraz, niech te dobiją do 1000. A potem zrobić wstępniak z zasadami w formie obrazka z linkiem, a rozpiskę z trzech lig dać pod spodem. Patrząc na konstrukcję jest to wykonalne, a i wam będzie przyjemniej przedzierać się przez filmwebowe powiadomienia. No i każdy głosowałby od razu w trzech ligach. Czyli także wygodniejsze dla graczy.
Ja się z tobą zgadzam. Zaglądam od czasu do czasu na to forum i pierwsze kilka tematów, to ciągle te ligi i konkursy. Czy to jest tak ciekawe? Poważnie się pytam.
Na stówę organizatorzy i uczestnicy tych zabaw w dzieciństwie grali się w pokemony. Te liczenia, reguły, punkciki - toż to żywcem karcianki ju-dżi-o. Widocznie nie wszyscy z tego wyrastają :)
Pierwsza strona GoT wygląda tak: ligi, bitwy postaci na zmianę z zablokowanymi tematami. Wesoło :)