PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406865
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Mały Bolton

ocenił(a) serial na 7

Wracam po tym odcinku do mojej teorii dotyczącej tego że Sansa Bolton jest w ciąży i że ród Boltonów jednak nie wymarł razem ze śmiercią Ramsaya. Dlaczego?

1. Po ślubie Ramsay wygrzmocił Sanse i robił to z radością przez cały czas do póki nie uciekła z Theonem. Więc szanse są duże że dorobił się potomka.

2. Sansa w rozmowie z Petyrem powiedziała że Ramsay robił jej krzywdę i wyrządzał ból który "jest w niej" i musi go nosić, czy coś, wydaje się że mówi o dziecku Boltona które jest dla niej bólem i logiczne że go nosi.

3. W tym odcinku podczas ostatniej rozmowy Ramsay powiedział do Sansy że i tak się go nie pozbędzie "bo jest on już jej częścią". Co może wskazywać że Ramsay mówi o swoim początku który jest od niego i jest w Sansie więc jej częcią jej.

No to tyle, wiem że pisałem o tym ale musiałem srobić aktualizację a że nie mogę znaleźć tamtego tematu to założyłem nowy. Dodam jeszcze że jak się nie mylę to Sansa jest teraz dziedziczką Dreadfort .

ocenił(a) serial na 9
WTTW_FILM

Jeżeli chłopak, powinien być Ramsay. Po ojcu.

ocenił(a) serial na 6
deluxxxe

A jak dziewczynka to Miranda? hehe

ocenił(a) serial na 9
JohnnyRyper

Ewentualnie Walda po macosze :P

WTTW_FILM

I ciąża nie byłaby widoczna przez cały sezon? Gdyby miało pojawić się dziecko Boltona zostało by to wcześniej zasygnalizowane. Teraz byłoby zwyczajnie głupie.

Co do tej rozmowy Sansy i Petyra to raczej wydaje mi się, że miała na myśli ślady zostawione przez bicie i oczywiście krzywdy na psychice.

szepcik

Jakiś duży odstęp czasowy nie dzieli 5 i 6 sezonu. Poza tym nie nosi ona jakiś lekkich ciuszków przez które można by zauważyć brzuch tylko grube futra.

ocenił(a) serial na 7
szepcik

Nie widać bo po pierwsze pierwszy odcinek sezonu 6 dzieje się chyba tej samej nocy w której zabito Jona więc przepaści czasowej nie ma a po drugie Sansa łazi w futrach dość grubych i to może maskować.

WTTW_FILM

Wciąż uważam, że coś aż tak 'wstrząsającego' byłoby bardziej podkreślone w serialu.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

KING IN THE NORTH!

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Jest na to cień szansy, ale wątpie. Ciąży nie byłby w sumie widać, pod tymi ciuchami łatwo ją byłoby ukryć, ale raczej nie. Zbędny wątek i komplikacja dla fabuły

ocenił(a) serial na 5
Mallena28

I to udowadnia głupotę serialu gdzie logika i wysokie prawdopodobieństwo zaistnienia jakiegoś zdarzenia nie ma racji bytu bo będzie to komplikacja fabuły.

ocenił(a) serial na 6
WTTW_FILM

Też zrozumiałam w ten sposób punkt 3. Nosząc dziecko Ramseya Sansa w pewien sposób 'zjednoczyłaby' rody Północy - te popierające Starków i te, które wstawiły się za Boltonami. W zapowiedzi finałowego odcinka Jon całuje Sansę w czoło i mówi, że mają wielu wrogów i muszą sobie zaufać - jest pewna szansa że rody wiedząc o ciąży Sansy mogłyby zaplanować zamach na nią, by zająć Winterfell, wszak Sansa jest obecnie jedyną dziedziczką - Brana uważa się za zmarłego, Aryę z tego co pamiętam też, a Jon jako bękart nie może dziedziczyć.

ocenił(a) serial na 10
weltschmeerz

Z jednej strony to byłoby godne Martina okrucieństwo by ona jednak była w ciąży i zapewne z męskim potomkiem...

Taki twist w historii - ona nosi dziecko wroga i jeśli je zachowa to nigdy nie uwolni się od pamięci o R, jeśli zabije - slogan jej matki: honor, rodzina, obowiązek i całe jej dobre serduszko szlak weźmie...

D&D nieraz rozczarowali prostotą swojego myślenia - widzowie tworzą super ciekawe teorie, a potem rozczarowanie więc się nie zdziwie że była na antykoncepcji podczas trwania jej małżeństwa z Boltonem ;-)

dotik84

Może oddać dziecko, nie koniecznie zabijać.

to byłoby godne Martina okrucieństwo by ona jednak była w ciąży i zapewne z męskim potomkiem... - no jednak nie, skoro w książkach jest daleko od Ramsaya

ocenił(a) serial na 10
szepcik

A tak, racja... w książce to nie ona dzieli jego sypialnie....

No więc to by było martinowskie rozwiązanie w serialu ;-)

Oddać dziecko... to juz chyba lepiej mieć przy sobie i mieć oko na dobre wychowanie - wiadomo jakie może mieć skłonności genetyczne!

użytkownik usunięty
dotik84

To by było benioffowe rozwiązanie, nie mieszaj do tego Martina.

dotik84

"[...] wiadomo jakie może mieć skłonności genetyczne!"
Rude włosy, podejmowanie złych decyzji i wyższościową postawę.

ocenił(a) serial na 10
bazant57

mieć dobry kontakt z psami i osobliwe poczucie humoru (ostatni Bolton starał się być zabawny ;-)

dotik84

To zupełnie jak mateczka Walda.

ocenił(a) serial na 7
szepcik

Możesz to rozwinąć? Przyznam że nie czytałam książki i chciałabym wiedzieć jak było "naprawdę" :)

ocenił(a) serial na 6
miss_bober

W książce żoną Ramseya ma zostać (jest? nie pamiętam już) przyjaciółka Sansy z Winterfell, która została podstawiona Boltonom jako Arya, Sansa przebywa z Littlefingerem w Dolinie. Więc wątki z książki a serialu pod tym względem kompletnie nie mają pokrycia

ocenił(a) serial na 7
weltschmeerz

aaaa, ta Jayne Payne?

ocenił(a) serial na 6
miss_bober

Jeyne Poole bodajże

ocenił(a) serial na 7
miss_bober

Poole ;)

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

"W tym odcinku podczas ostatniej rozmowy Ramsay powiedział do Sansy że i tak się go nie pozbędzie "bo jest on już jej częścią". Co może wskazywać że Ramsay mówi o swoim początku który jest od niego i jest w Sansie więc jej częcią jej."

Chwila, moment. Ale skąd niby Ramsay miały wiedzieć, że Sansa jest w ciąży? Przecież nie mówiła mu o tym, brzucha nie było widać, żadnego zdjęcia USG też mu nie mogła pokazać.

dirt16

Wystarczyły informacje od sług piorących jej odzież - patrz film "Zawieście czerwone latarnie".

ocenił(a) serial na 7
dirt16

Np. Ktoś mógł podkablować albo była sprawdzana? A poza tym on ją tyle razy przeleciał że dziwne by było żeby nie zaszła, on ją chyba cały piąty sezon....

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Mógł być bezpłodny. :)

ocenił(a) serial na 7
dirt16

Wątpię.

ocenił(a) serial na 10
WTTW_FILM

Albo piła miesięczną herbatę, różne są sposoby na zapobiegnięcie ciąży

WTTW_FILM

Od końcówki 6 odcinka 5 sezonu. Czyli raptem 4 odcinki, nawet nie całe.