Witam. 3 sezon Got jest nakręcony na motywach powieści Martina "Nawałnica Mieczy" - jest ona podzielona na 2 części Stal i Śnieg oraz Krew i Złoto. Mam pytanie dotyczące tego faktu.
Czy 3 sezon to 1 część "Nawałnicy Mieczy" - Stal i Śnieg , a 4 sezon będzie kręcony na motywach "Krwi i Złota" , czy może 3 sezon to cała książka "Nawałnica Mieczy" , a 4 potwierdzony już sezon będzie na motywach "Uczty dla Wron" ? , dziękuje za odpowiedzi.
Wnioskując po tytułach odcinków uważam, że 3 sezon będzie oparty na "Stali i Śniegu" i początku "Krwi i Złota", więcej nie powiem bo pobiją za spoilery ;)
Trzeci sezon to "Stal i śnieg" z kawałkiem "Krwi i złota" i dodatkowo jeszcze wątkiem raczej z "Tańca ze smokami".
Nie wiem tylko jak to jest dokładnie z natępnymi sezonami, podejrzewam coś takiego, chyba nawet gdzieś o tym czytałam: czwarty sezon - "Krew i złoto", może początek kolejnego tomu; piąty - reszta "Uczty dla wron" i "Taniec ze smokami".
Ojej, jeśli chodzi o nazwy - Stal i śniegi oraz Krew i złoto, to nie jestem pewna, czy w oryginale zostało to tak podzielone - wydaje mi się (mogę się mylić), że to Zysk i Ska podzielili sobie Nawałnicę (i Ucztę), bo, wydały im się zbyt długie.