PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 407 tys. ocen
8,7 10 1 406865
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Pożar Winterfell

ocenił(a) serial na 10

Czy któryś z czytelników książki mógłby przybliżyć bliżej nie określoną historię ze spłonięciem Winterfell, gdyż nie rozumiem tego wydarzenie z perspektywy zrealizowania ostatniego odcinka?

KabatZ

SPOJLER

winterfell spalili oblegający zamek żołnierze pod wodzą Ramsaya Snowa (bękarta Boltona). Dlaczego? Po prostu Ramsay zdradził robba i chce razem z ojcem przejąć panowanie nad północą.

ocenił(a) serial na 10
Tomstark

No to ładne rzeczy się wyrabiają. Dzięki kolego za odpowiedź! ;)

KabatZ

oj, będzie się działo... A wszystko przez uczucia. Młodzika do dziewoi z niskiego rodu i matki do córek.

KabatZ

jednym słowem Starkowie mają przechlapane :/ trzeci sezon zapowiada się fantastycznie :)

ocenił(a) serial na 8
sunnyrussel

Oni zawsze mają przechlapane ;)
Sezon 3 na pewno będzie świetny, w końcu będzie ekranizacją (wg. mnie) najlepszej z części Pieśni Lodu i Ognia.

maglac

widzisz sens w zaczynaniu czytania Pieśni Lodu i Ognia od momentu spalenia Winterfell ? Chyba nie doczekam 3 sezonu ;/

sunnyrussel

Jeśli chcesz czytać musisz zacząć od początku. W serialu trochę pokręcili, sporo smaczków pominęli. Jeśli zaczniesz od trzeciego tomu możesz pewnych rzeczy nie rozumieć, no i przede wszystkim - dużo stracisz

ocenił(a) serial na 8
sunnyrussel

Książka jest naprawdę świetna (lepsza niż serial), wiec polecam przeczytanie jej.
Ja zaczęłam czytać PLiO, kiedy byłam w połowie oglądania 1 sezonu. Ale zaczęłam od początku.
Czytać książkę tylko od momentu spalenia Winterfell... hm... raczej nie, będzie tam za dużo wątków, których nie znasz i nowych postaci. Nie połapiesz się w tym wszystkim ;/

ocenił(a) serial na 9
maglac

też tak sądze, szkoda tylko że ekranizację tej 3 części podzielą na 2, tak jak książkę :<

ocenił(a) serial na 8
chrupekk

Może nawet lepiej, że będą dwa sezony Nawałnicy mieczy. Mam nadzieję, że dzięki temu "wyprostują" trochę wątków, wprowadzą pominięte dotąd postaci i przede wszystkim gdzieś mi się obiło, że te dwa sezony mogłyby być puszczone w przyszłym roku - jeden na wiosnę, drugi jesienią. Nie mogę teraz znaleźć artykułu, który to potwierdza niestety :/

ocenił(a) serial na 10
KabatZ

- Ramsay Snow palacy Winterfell byl poprostu zaj3bisty ! warto bylo czekac przez 9 odcinkuw zeby go zobaczyc ! a bractwo bez choragwi... poprostu kozak !!!