W końcu udało nam się dojść do porozumienia, więc stworzyliśmy całkiem nowy turniej z
nowymi zasadami ;)
W kwestii przypomnienia - wybieramy najbardziej lubianą przez nas osobę w sadze Martina.
Wybraliśmy 64 najważniejszych bohaterów w sadze. To turniej dla wszystkich, więc bierzemy pod
uwagę tylko te postacie, które pojawiły się w serialu. Losowo przydzieliliśmy ich do ośmiu
ośmioosobowych grup. Z każdej grupy do następnego etapu (play-off) przejdzie czterech
pierwszych bohaterów, którzy przekroczą barierę 20 pkt. Wszyscy zaczynają z zerowym dorobkiem
punktowym. Zasady głosowania:
- W każdej z grup czterem dowolnym bohaterom przyznajemy 2, 1, -1, -2 punktów.
- Można głosować maksymalnie 2 razy na dzień
- Aby nie tworzyć tutaj zbędnego burdelu to prosiłbym zaczynając głosowanie nowej
grupy/pojedynku odpowiadając do tematu głównego (czyli tutaj)
- nie zaczynamy kolejnej grupy/pojedynku, póki jednego nie skończymy
Przykład głosowania:
1. Daenerys 0
2. Robb 0
3. Locke 0
4. Tormund 0
5. Jon Snow 0
6. Stannis 0
7. Robert 0
8. Cersei 0
Przyznaję punkty dowolnym czterem osobom, kopiuję grupę i od razu zmieniam punktację, a
obok piszę w nawiasie ile punktów przyznałem przy odpowiednich bohaterach, więc wygląda to
tak:
1. Daenerys 0
2. Robb 2 (2)
3. Locke 0
4. Tormund 0
5. Jon Snow -1 (-1)
6. Stannis 0
7. Robert 1 (1)
8. Cersei -2 (-2)
Bohaterowie, którzy osiągnęli 20 punktów zostawiamy w spokoju. Przypominam, że do kolejnej
fazy awansują 4 bohaterowie, którzy pierwsi przekroczą tą barierę punktową.
FAZA PLAY-OFF
W fazie play-off spotka się 32 bohaterów. Każda osoba z pary zaczyna z dorobkiem 15 pkt. Przy
postaci bardziej lubianej dodajemy 1 pkt, a przy mniej analogicznie odejmujemy 1 pkt. Piszemy
już bez żadnych "SAVE" czy "KILL". Przykład:
Ned Stark 15 - 15 Khal Drogo
Wybieram Neda, więc po prostu piszę:
Ned Strak 16 - 14 Khal Drogo
Postać, która w końcu osiągnie 0 naturalnie odpada z gry, a wygrana postać jedzie dalej. Dla
przyspieszenia rozgrywek w tej fazie będziemy głosować po dwie pary (aż do ćwierćfinałów -
później normalnie). Zasady fazy play-off to jest jeszcze temat do dyskusji, jeśli ktoś by miał jakieś
obiekcje to zapraszam do dyskusji, ale pod innym tematem "Najbardziej lubiana postać w
Westeros".
Ok, to by było na tyle. Zaczynamy!
GRUPA PIERWSZA
1. Arya Stark 0
2. Joffrey Lannister 0
3. Sandor Clegane 0
4. Ramsey Snow 0
5. Khal Drogo 0
6. Meera Reed 0
7. Qhorin Półręki 0
8. Jory Cassel 0
GRUPA DRUGA
1. Jaime Lannister 0
2. Stannis Baratheon 0
3. Daario Naaharis 0
4. Barristan Selmy 0
5. Walder Frey 0
6. Jaqen H'ghar 0
7. Brynden Tully 0
8. Talisa 0
GRUPA TRZECIA
1. Jon Snow 0
2. Sansa Stark 0
3. Jorah Mormont 0
4. Samwell Turly 0
5. Oberyn Martell 0
6. Loras Tyrell 0
7. Locke 0
8. Thoros z Myr 0
GRUPA CZWARTA
1. Bran Stark 0
2. Tywin Lannister 0
3. Brienne z Tarthu 0
4. Edmure Tully 0
5. Mance Rayder 0
6. Viserys Targaryen 0
7. Ygritte 0
8. Goździk 0
GRUPA PIĄTA
1. Daenerys Targaryen 0
2. Catelyn Stark 0
3. Robert Baratheon 0
4. Lysa Arryn 0
5. Melisandre 0
6. Gendry 0
7. Olenna Tyrell 0
8. Szary Robak 0
GRUPA SZÓSTA
1. Robb Stark 0
2. Theon Greygoy 0
3. Petyr Baelish 0
4. Roose Bolton 0
5. Bronn 0
6. Syrio Forel 0
7. Tormund 0
8. Osha 0
GRUPA SIÓDMA
1. Eddard Stark 0
2. Davos Seaworth 0
3. Varys 0
4. Robin Arryn 0
5. Gregor Clegane 0
6. Jojen Reed 0
7. Beric Dondarrion 0
8. Podrick Payne 0
GRUPA ÓSMA
1. Tyrion Lannister 0
2. Cersei Lannister 0
3. Margaery Tyrell 0
4. Benjen Stark 0
5. Orell 0
6. Hodor 0
7. Jeor Mormont 0
8. Shae 0
Przepraszam w takim razie myślałam, że dalej dwa razy dziennie i ponieważ ludzie oddawali po wiele punktów też tak zrobiłam.
Wg mnie jest 6-5 dla Benjena
Hodor 5 (Detta, Empahtic, Tanath 3, Ayesha, yarpen 88)
Benjen 6 (KX Keytinho, Brainiiac, Opheliac89, myth93, Sojuzz, Jaskier16)
Tylko dodajemy punkty, nie odejmujemy mniej lubianej postaci. Sytuacja wygląda więc następująco
GRUPA ÓSMA DOGRYWKA
Hodor 9
Benjen Stark 12
GRUPA ÓSMA DOGRYWKA
Hodor 10
Benjen Stark 13 (+1)
Możemy zaczynać już kolejną fazę?
jedziemy znowu grupami, zresztą zaraz to przedstawię, bo już prawie to napisałem.
Kolejne grupy, wylosuje je gawlacki, być może według twojego schematu. Powinni być jeszcze dzisiaj.
Varrona i azoras mi jadą multikontami. Założone dzisiaj, zero ocenionych filmów. Niestety ich głosy się nie liczą.
Przykro mi, fani Hodora, ale w tym przypadku Benjen wygrywa 13-12.
Ciężko mi w takich sytuacjach, wiem, że głosowałem na Benjena, ale myślę, że nikt by tych głosów nie zaliczył, sami zresztą oceńcie.
W takiej sytuacji awansuje Benjen Stark
azoras nie wiem , ale varrona nie jest multikontem bo to mój kolega co mu mówiłem by se założył konto i zagłosował
Ja bym mimo wszystko zaliczył Benjena, miał więcej głosów w momencie przerwania grupy ósmej i zarządzenia dogrywki. Dodatkowo odliczamy ten głos azorasa i Benjen Stark w drugiej rundzie!
spoko mi nie robi, i tak 4 miejsca nie mają żadnych szans dalej jak dla mnie :D a zwycięzca jest tylko 1 i moge się założyć że będzie nim ktoś z 1 miejsc :p
Dobrze, że zauważyłeś, mi też coś tutaj nie pasowało, ta nagła fala Hodorów :)
Że też komuś się chciało oddzielne konta tworzyć do jednej głupiej gry na forum...
no cóż nie są to dla mnie ważne postacie więc przeboleje to :) ogólnie ocenienie gry o tron na 1 definiuje trolla na forum...Więc głosowałem za Hodorem ale przyznam wam rację
ja nie oceniam gry o tron w ogóle bo bezsensu oceniać film serial gdzie niektóre odcinki są do bani na 1 a niektóre zajebiste na 10
Dzisiaj założone konto, brak ocenionych filmów, przypadkowe wejście akurat na tę stronę i akurat zaglosowanie na Hodora tak jak kilka innych ludzi.