Dlaczego Tyrion zabił Sansę i skąd ona się wzieła w łóżku w tej komnacie. Przeciez ona jest u ciotki
z Peterem. Nie ogarniam.
No i szkoda że Briene zabił Bronna, lubiłem jego rozmowy z karłem.
to nie była Cersei (ona ma blond włosy)
On zabił Missandei - tylko co ona tam robiła bez Daenerys?
I szkoda mi Ogara.Może ten Qyburn się nim lepiej zajmie niż ten majster.
A tyle plot było że Bronn jedize do Dorn a tu górskie plemiona go załatwiły :(
ja się cieszę, że Bran w końcu znalazł Aryę - tylko dlaczego nazwała się dzieckiem?
A mógłby mi ktoś powiedzieć co Stanis robił w Królewskiej Przystani na tym wychodku? Bo tego nie ogarnąłem...
Przecież Stanis to ojciec Joffa a matką jest Catelyn Stark, po jego śmierci został królem bo wiadomo że Tommen to bękart Neda Starka i nie ma praw do tronu
Daenerys wtf, w jednej scenie w Meeren, w kolejnej całuje się z Jaime'm Lannisterem.
Wth? ;D Tyrion ani nie zabil Sansy ani Cersei ani Kalisi tylko SHAE prostytuke ktora z nim byla a potem przeciw niemu falszywie zeznawala :] A byla tam w lozku bo 'dawala' teraz namiestnikowi (czyli jego ojcu) ktorego Tyrion rowniez zabil, obok w wychodku.
Nocoty... obejrzyj jeszcze raz ten odcinek, bo najwyraźniej wszystko ci się pokićkało :D
Spoilerem byłoby, jakby napisał że Davos zabił Stannisa i dołączył do Tyriona.
I w ogóle co robił tam ten smok Dany, którego potem usidlił Podrick i poleciał w siną dal?! Już nie wspomnę o nieumarłym Nedzie Starku, który zgwałcił Jaime'a...
Cersei jest z Danką w tej piramidzie
i to nie Theon nie ma dronga, tylko Fetor. Theon to skrót imienia od Tyrion, tak jak Ned jest skrótem od Eddard - jak wy oglądacie ten serial?
Fetor nie ma ręki, a z Danką w piramidzie jest Hodor, który zostanie jej mężem. Danka urodzi mu półczłowieka półsmoka półhodora.
A Hodor nie zginął na krwawych godach ? Zabił go bodajże Stannis i powiedział Locke przesyła pozdrowienia.
Czyli tak naprawdę to Góra nosi na plecach Ramsaya po tym jak wypadł z wieży, gdzie nakrył Neda ze Stara Nianią ?
Żartujesz? Przecież Brana nosi Arya. Góra przecież ucieka razem z Petyrem, który ożenił się z Sandorem Cleganem, by potem podstępnie zrzucić go przez księżycowe drzwi, gdy zrobił się zbyt zazdrosny.
Czytałeś inną książkę chyba. Petyra spalił ten smok Lato, kiedy próbował zabić Jona na jego ślubie z Oshą.
Ale on go nie spalił, tylko ledwie odgryzł rękę i teraz ma metalową, więc nie jest już najlepszym szermierzem Westeros. A uratował go Robb Stark, ujarzmiwszy wcześniej smoka o imieniu Daenerys.
on nie ma metalowej ręki, tylko metalową głowę - Khal Drogo wylał mu na głowę stopione złoto i teraz nazywa się Cersei
Nie Khal Drogo, tylko Illyrio Mopatis. Przecież Drogo to ten grubasek na Murze co się opiekuje jajami.
ten grubas na górze to Gorąca Bułka, który odciął dronga Fetorowi - dlatego trafił do straży
choć najbardziej się zdziwiłem, że pokazali kości Neda Starka. Myślałem, że skoro Martin go uśmiercił to już się nie pojawi. A tu znów zaskoczenie (kocham za to ten serial/ tę książkę) - pojawia się kościotrup Neda. Nie rozumiem tylko dlaczego walczył tak ze swoim synem Branem i jego towarzyszami. Może po śmierci wszystko się zmienia?
a co do odcinka 9 - dlaczego Gorąca Bułka zabił tę rudą cizię?
wydawało mi się, że zabił ją mieczem z łuku, ale mogłem przegapić ten moment. Bardziej mnie interesuje dlaczego ją zabił? Dlatego, że nie przekazała ciastka w kształcie tego dużego psa?
A najbardziej zastanawia mnie to dlaczego Joffrey pomógł uciec Tyrionowi, skoro to on go zabił wysyłając na niego ptaszki Varysa