PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 407883
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Pytanie

ocenił(a) serial na 9

Dlaczego Tyrion zabił Sansę i skąd ona się wzieła w łóżku w tej komnacie. Przeciez ona jest u ciotki
z Peterem. Nie ogarniam.

No i szkoda że Briene zabił Bronna, lubiłem jego rozmowy z karłem.

ocenił(a) serial na 10
Wironin

czytanie ze zrozumieniem się kłania - Joffrey pomógł Tyrionowi w ucieczce. Choć Tyrion zabił ptaszki Varysa posługując się Joffreyem.
To w 3 sezonie chyba było... 11 odcinek?

ocenił(a) serial na 9
Wironin

No tak ale Thoros z Myr go ozywil, a ten zabił Joffreya. Nie pamiętasz?

damian_hempel

Pamiętam, że Thoros z Myr sam się zabił i ożywił, a potem odleciał na smoku roztopić Mur. Ożywianie Tyriona musiało być wcześniej, tak?

ocenił(a) serial na 8
Wironin

No tak Thoros się ożywił, ale jak leciał na tym smoku to wypadł przez księżycowe drzwi.

ocenił(a) serial na 5
Wironin

niestety tak, w serialu jeszcze tego nie było, ale w książce już się wyjaśniło.

ocenił(a) serial na 9
suszyMie

W Uczcie dla Smoków

ocenił(a) serial na 10
damian_hempel

chyba w Tańcu z Wronami....

ocenił(a) serial na 9
skolowany

A no tak zapomniałem ze Uczta dla Smoków jest jeszcze po Tańcu... i Grze o Wychodek

skolowany

Raczej w nawałnicy królów.

ocenił(a) serial na 10
Wironin

starcie tronów to druga część
nawałnica królów to 3
a całą sagę zaczyna gra o miecz - wydaje mi sie że chodzi o ten Lód - bo przechodzi z rąk do rąk

ocenił(a) serial na 3
Wironin

Zepchnął z wieży w Wysokogrodzie.

ocenił(a) serial na 10
Cernussos

Ja nie czaje pierw Cersei nienawidzi tyriona a pozniej sie z nim pieprzy i jeszcze zrobiła go lordem dowódcom

ocenił(a) serial na 10
Cernussos

Najlepszy był Edd Cierpietnik i jego cytat jak Jon proponował mu oddanie swojego wilkora, ale on powiedział "only cat"

ocenił(a) serial na 6
KX_Keytinho

O tak! A Jon wtedy wykrzyknął "This is Sparta!" i uderzył z rozpędu w górę lodową, zatapiając się potem!

ocenił(a) serial na 10
Dassanar

ty chyba filmy pomyliłeś
"This is Sparta!" pochodzi z Władcy Pierścieni. Ten sam aktor co gra Jona Snowa - w LOTR jest Gandalfem - małym hobbitem, który wypowiedział tą kwestię wrzucając horkruksy Voldemorta do Narni.

Cernussos

Ej a ktoś mi wyjaśni o co chodzi z tym kolesiem co był bi i mu rozwalili czachę jak machał dzidą? Jak udało mu się przeżyć i czemu akurat on pojechał negocjować z tym królem za murem?

ocenił(a) serial na 10
YouKnowWho

To był Jamie, któremu Catelyn rozwaliła łeb bo nie wziął jej w lochach jej ojca. Lecz Jamie sprawił sobie złota głowę i ukrywa się na murze przed merlingami

ocenił(a) serial na 5
peter123321

dobra, ale teraz już bez żadnych żartów - to kto w końcu zabił Sansę?
czy to był syn tej co wyskoczyła przez dziurę w podłodze, a wcześniej karmiła go gołym cyckiem?

suszyMie

Sansa to ta ruda co jej ciało spalili na stosie? To ją zabił Wielki Septon, który wwargował się w Ser Barristana, bo ten był kochankiem Sansy i mógł ją w nocy udusić.

ocenił(a) serial na 10
peter123321

złotą głowę to miał Joffrey jak mu Robb Stark wylał roztopione złoto, które w wychodku wys*ał Tywin ten królobójca

ocenił(a) serial na 3
Cernussos

A co tam robił Toros i skąd wziął ciało Lysy, żeby ją ożywić? Ja już nie ogarniam.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

Przecież to nie Thoros ożywił Lysę tylko Ned Stark, który pojechał po jej ciało specjalnie do Braavos, gdzie wskrzesił ją składając R'hllorowi ofiarę z Joffreya, ludzie, jak w czytacie? Thoros przecież w tym czasie był za Murem.

ocenił(a) serial na 3
pani_sroka

Faktycznie, musiało mi się pomylić z Varysem, który poleciał na smoku do Casterly Rock, żeby odkopać i wskrzesić Lyannę z pomocą magów Roose'a Boltona. Cholera, tyle tych wątków, człowiek może się pogubić.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

Ale ja jednego nie rozumiem, czemu Roose Bolton użyczył swoich magów Varysowi? Nie byli mu potrzebni do wojny, którą prowadził z Innymi na Wyspach Letnich?

ocenił(a) serial na 10
pani_sroka

Bo potrzebował trzech smoków Varysa. Nie potrzebował magów bo on nie walczy z Innymi, to tylko przykrywka, a Roose sam jest Wielkim Innym i potrzebuje smoków aby stopiły Mur (te na Wyspach Letnich to tylko zombie), natomiast Varys potrzebuje magów aby czarami przywróciły mu kuśkę. Taka wymianka, obaj mają w niej swoje interesy.

ocenił(a) serial na 3
dirt16

Tak, jak mówi przedmówca. Dobrze, że Varys nie wie, że to Roose jest Wielkim Innym, bo by się krwawo zemścił, ponieważ to właśnie Wielki Inny zgwałcił i zabił jego siostrę, Olennę Tyrell i zastrzelił z kuszy jej siedzącego na nocniku syna, Neda Starka.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

Ale Lyanna o tym wie i powie wszystko Varysowi, kiedy ten ją wskrzesi! A poza tym Ned Stark żyje, bo wtedy to nie był on tylko Jaqen H'ghar, który przybrał jego twarz i podszył się pod niego.

ocenił(a) serial na 3
pani_sroka

Tak! A z celi wypuściła go Cersei w zamian za informację o miejscu pobytu Gendry'ego, który jest zaginionym synem jej i Roberta.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

Przecież w siódmym tomie się okazało, że Gendry wcale nie jest synem Cersei i Roberta, tylko Tyriona i Szarego Robaka, a jest podobny do Roberta dlatego, że Tyrion został podmieniony w dzieciństwie i w rzeczywistości jest synem Stannisa i Lyanny

ocenił(a) serial na 3
pani_sroka

To nie czytałaś ósmego tomu? Howland Reed powiedział to Tyrionowi, bo chciał zostać nowym twórcą królów, a Tyrion jest starszy od Myrcelli, więc miałby lepsze prawa do tronu jako syn Stannisa. W rzeczywistości Tyrion jest pierwszym synem Cersei i Jaime'a, którego spłodzili, kiedy Jaime był mężem Val.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

No faktycznie, nie doczytałam do końca, mój błąd. Skończyłam na tym, jak na ślubie Daenerys i Hodora Tyrion zabił Gregora Clegane'a zatrutym sztyletem w pojedynku, tylko już zapomniałam, o co im poszło. Czy nie o to, że Brienne zdradziła go z Gregorem? To znaczy Tyrion tak myślał, bo przecież na prawdę zdradziła go z Robertem Arrynem i została jego morską żoną.

ocenił(a) serial na 3
pani_sroka

Nie, nie, o romans z Brienne Tyrion oskarżył Davosa, którego miała skusić obietnicą, że na następnym turnieju koronuje go na królową piękna i miłości. Tyrion i Gregor pokłócili się o złamanie przez Górę praw gościnności, kiedy na weselu Littlefingera i Margaery Tyrell Góra zlecił zamordowanie wszystkich żołnierzy z Dorne, którzy przyjechali z Petyrem. Biedny LF, po co mu było łamać obietnicę, że poślubi nieślubną siostrę Gregora? Mirri Maz Durr może swoje lata ma, ale przecież może się podobać.

ocenił(a) serial na 1
LemonadeChan

Ale co Tyrionowi do tego? Myślałam, że Lannisterowie zerwali już sojusz z Martellami

ocenił(a) serial na 3
pani_sroka

To była zmyłka, żeby zamydlić oczy Daenerys. Hodor im to podpowiedział, ponieważ śledzi ją w Dolinie jako kapitan gwardii królowej.

ocenił(a) serial na 10
Cernussos

ALE Z WAS BEKA XDD