Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 422 tys. ocen
8,7 10 1 422408
7,9 54 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

1 w rankingu... hmm moim skromnym zdaniem, serial miałby prawo zająć pozycję od 5 do 20, ale zdecydowanie na 1 miejsce nie zasługuje, już prędzej Kompania Braci, niestety, ale ranking filmwebu jest kopnięty - takie moje zdanie.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
PabloAbruzzi

Było już z 10 tematów o tym.

PabloAbruzzi

1 miejsce jak najbardziej zasłużone, to serial stworzony dla prawdziwych fanów fantasy,średniowiecza itp. mroczny klimat zero cenzury i wciągająca fabuła, nareszcie porządnie zrobiony serial w takich klimatach, w innych serialach nie ma czegoś takiego wszystko jest robione w takiej rodzinnej atmosferze a ci za tym idzie z ekrany wylewa się sztuczność i totalna nuda.
w Grze o Tron wszystko jest pokazane tak jak powinno nic tylko czekać na 2 sezon 10/10

ocenił(a) serial na 9
xedor

Nie chce mi się powtarzać więc dodam, że xedor ma absolutną rację. Serial jest świetnie zrobiony i bardzo autentyczny. Nie ma zbędnego słodzenia. Tak jak w prawdziwym życiu dobre uczynki są karane, a złe uchodzą na sucho, bo chodzi o grę, w której szlachetność jest największym błędem, a nikczemność siłą.
Ubolewam jedynie nad tym, jak długo trzeba czekać na kolejny sezon...

xedor

Właśnie o to mi chodzi, że dla ludzi, których nie kręci średniowiecze jest to zaskoczenie i tyle. Pierwsze miejsce powinien mieć serial, który odwzorcowuje współczesne realia...

PabloAbruzzi

Dyskusja o rankingu jest trochę bez sensu, oceny są subiektywne i nic na to się nie poradzi. Ale zastanawia mnie, dlaczego uważasz, że na pierwszym miejscu powinien być serial odpowiadający współczesnym realiom. Osobiście wolę obejrzeć coś o przeszłości, przyszłości, coś czego nie mam za oknem lub wiadomościach.

PabloAbruzzi

1 miejsce wskazuje na to jak wielu ludziom podobają się takie klimaty.

PabloAbruzzi

A niby to czemu? Zawsze myślałem że powinna się liczyć szeroko pojęta "wartość artystyczna" Co ma do tego okres historyczny?

Jaco80

Bo współczesne realia są trudniejsze do zinterpretowania, tj. ciężej się podjąć takiego tematu, a film dobrze zrobiony może być ciekawszy. W grze o tron masz wolną rękę, nikt nie jest w stanie określić w 100% "realiów" tamtej epoki.

PabloAbruzzi

No to "Alternatywy 4" na 1 miejsce bedą w sam raz.

ocenił(a) serial na 7
PabloAbruzzi

"Klan"

ocenił(a) serial na 4
xedor

Jezli myslisz ze tak wyglądało średniowiecze to się grubo mylisz.Bo nie sądze żeby córki wilekich lordów chodzi w wyblakłych suknaich a sami lordowie , w mieszczańskich/chłopskich strojach.Lepiej obejrzyj Dynastie Tudorów ,chyna najlepszy serial pod względem odzwierciedlenia realiów historycznych.

użytkownik usunięty
PabloAbruzzi

Następna osoba, która zamiast przejrzeć forum zakłada identyczny, jak dziesięć innych, temat. Gratulacje.

Nie założyłem go dla Ciebie.

ocenił(a) serial na 9
PabloAbruzzi

Wyobraź sobie, że zasada "nie zakładaj kolejnego wątku na dany temat, tylko dopisz się do istniejącego" jest obowiązującą zasadą dobrego wychowania w zachowaniu na forach internetowych. To forum nie istnieje po to, żebyś sobie zakładał temaciki, bo ci się tak podoba, tylko jest dla ludzi (w liczbie mnogiej).

Radziol88

Ale masy takich samych tematów z ulubioną postacią, sceną, odcinkiem itd się nie czepiacie.. żenua.

A że serial jest top1 nie jest niczym dziwnym. Ale moim zdaniem jest to przez jego nowość, to że na kolejny odcinek trzeba czekać a nie da się zassać całego sezonu z torrentów daje mu kolejne plusy. Będzie prawdopodobnie utrzymywał tą pozycję aż nie wyjdzie kolejny serial na który wejdzie moda, po czym spadnie w okolice 10-15 miejsca.