PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 406 tys. ocen
8,7 10 1 406110
7,9 56 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

S03 E10 Mhysa

ocenił(a) serial na 8

Wasze przewidywania, co może zawierać nadchodzący odcinek. Kim była tytułowa Mhysa, bo z książki nie kojarzę takiego określenia (Dany?).

Kolejna kwestia, czy w ostatnim odcinku zobaczymy wesele Joffreya , bądź też epilog z Nawałnicy Mieczy?

ocenił(a) serial na 8
s1ssoko

Mhysa czyli po ichniejszemu matka. Tak w Uczcie i Tańcu wielokrotnie nazywana była Daenerys przez wyzwolonych niewolników z Astaporu, Yunkai i meeren. Co do odcinka to chciałby aby zawarli w nim wesele Jofreya. Jest w nim czas na to bo w bliźniakach już się raczej nic nie wydarzy:)

ocenił(a) serial na 8
pitpawel

dzięki, umknęło mi to :) Ale chyba nie zobaczymy niczego z Meereen :)

s1ssoko

Kto wie, na trailerze Daenerys stoi na czele swojej armii i posyła swe smoki w powietrze.

ocenił(a) serial na 10
pitpawel

Wesele Joffreya w 4 sezonie.

ocenił(a) serial na 6
tamerlan_2

Ja mam tylko nadzieję że ostatnią sceną będzie pokazanie Kamiennego Serca :) btw. na krwawych godach był jeden z Freyów, ten który zabił żonę Robba, a później (chyba to był ten sam) podciął gardło Catelyn. Mam nadzieję że zastąpi los tego pijaka na końcu Nawałnicy Mieczy i zawiśnie. Mimo że czytałem książkę byłem oszołomiony 9 odcinkiem, pokazana została też pewna ciekawa rzecz. Mianowicie w pełni udało się zastosowanie tej ciszy przy końcowych napisach. Podziałała o niebo lepiej niż nawet najlepsza muzyka...

ocenił(a) serial na 10
oleksk16

Inny Frey zadźgał Talisę, inny zabił Catelyn. Też wydaje mi się że któryś z tych przygłupów będzie pierwszą ofiarą Lady Stoneheart.
Wolałbym żeby to nie było zwykłe powieszenie. Zapalenie ogniska nad głową wiszącego do góry nogami Freya byłoby niezłe i bardziej ucieszyłoby fanów niż klasyczny stryczek, poza tym byłoby nawiązanie do Thorosa i jego pana światła :) W końcu stanie się ziomkiem UnCat.

ocenił(a) serial na 8
oleksk16

Ten serial jest oczywiście nieprzewidywalny. Najbardziej polubiłam rodzinę Starków. Natomiast widać jak zmieniają się postacie z odcinka na odcinek. Najgorsze jednak dla mnie jest to, że powybijali już praktycznie całą rodzinę Starków tym samym trochę popsuli mi tym serial. Podejrzewam natomiast, że w następnych odcinkach karzeł jak i Jaime Lannister będą wzbudzać w widzach coraz większą sympatię.
pozdrawiam fanów serialu :)

ocenił(a) serial na 10
oleksk16

Fakt, grobowa cisza była nader wymowna.