PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 408 tys. ocen
8,7 10 1 408199
7,9 63 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Żadnego Valar Morgulis nie było! Jestem zawiedziona, spodziewałam się, że większość głównych postaci polegnie. Że może pojawią się dzieci lasu i jakoś spektakularniej Bran zostanie ocalony. Greyjoy jest prze agent swoją drogą. Sam jeden na tyle zombiaków, szacun. Myślałam, że panna Misandrei pokaże większą moc niż podpalenie palisady. Choć chwała jej za to, co uczyniła. Że smoki nie będą przez pół godziny odcinka latać we mgle, choć chyba od ognia, pary wodnej i wszystkiego innego na polu bitwy to normalne. Arya jest wilczycą! Nocny król nie miał szans z pół wilkiem, pół nikim! Jeszcze na jej terytorium! Mam jednak spory w tym wszystkim niedosyt. Rozwiązanie z budzeniem się trupów w krypcie było mru! A Wy jak tam? Podzielcie się podzielcie! Ktoś nie śpi pełen wrażeń?

ocenił(a) serial na 8
BartekBK18

no było by to lepsze, jakby we trójke bardziej przyczynili sie do zabicia NK

ocenił(a) serial na 10
Ami_656

pewnie największe emocje i śmierć kilku ważnych postaci twórcy zostawili na finał całej gry o tron

ocenił(a) serial na 8
BartekBK18

mam nadzieje, bo odcinek był super , trzymał w napieciu jednak tak jakos za prosto i za łatwo poszło z tym nocnym królem, ze cos jeszcze sie wydarzy wazniejszego niz napierdala...ka ludzi z ludźmi o tron

ocenił(a) serial na 8
Ami_656

osobiście jestem dosyć zażenowana... byłam pewna, że jeszcze go nie zabiją... Cersei się wywinęła i nawet nie zobaczyła armii umarłych, bo już ich wycięli z budżetu serialu... to jest tak słabe, że nie mam nawet pytań, coś się obawiam, że GoT zakończy się ckliwie i żenująco. Typu obaleniem Cersei i śmiercią Danki przy porodzie. I ot, cała historia... spłycili ją w tym momencie na maksa

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

ogólnie to wyszło bez sensu, od poczatku straszenie innymi, mowienie o bohaterze, który stracił wszystkich przyjaciól, o długiej zimie gdzie wszyscy umierali z głodu a tu mur padł podeszli pod Wenterfeel , jedna bitwa i koniec, takie nakrecanie emocji 9 lat i zbyt szybkie zamkniecie tego watku, wyszło bez sensu, ,
ja obstawiałam Brana jako AA - ostatniego bohatera z opowiesci starej niani, który poszedł za mur , w taki sposób ,ze on powie Jonowi jak zabic NK i jon go zabije, Aria mnie zastanawiała ciagle jaką moc ona posiada , dlaczego zdobyła tę moc i po co, jaki jest jej cel, miałam ją z tyłu głowy ,ale bardziej obstawiałam pare Jon - Bran w pokonaniu NK

ocenił(a) serial na 8
Ami_656

Racja 9 lat od 1 sezonu straszą białymi wędrowcami, straszą potęgą nocnego króla, uprawia to swoje zamienianie dzieci, jest jednym z ludzi zamienionych w największe zło i pada w pierwszym odcinku.

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Czyli Cersei od początku kreują na zło ostateczne. Danka na tron się w ogóle w tym momencie i po tej walce nie nadaje. Większe jaja za przeproszeniem pokazała będąc u Drogo i w drodze do Westeros niż na polu bitwy tutaj!

ocenił(a) serial na 8
Velouria

Absolutnie nie sądziłem że tak się skończy Los Nocnego Rycerza, taki kur... twardziel a tu najmłodsza z towarzystwa go załatwia...
Kiedy upadał nóż sądziłem że to On go chwycił i przebił Arie.. już oczy zaczyna si skruszyć i przywracać do życia moje łzy.. a tu na odwrót...

No i co teraz ? Odcinek na zebranie sił i żyjących, a potem ruszamy na Cersei?
Oby...
a tak w ogóle po cholerę i gdzie kolega wózkowicz odlatywał kiedy reszta ginęła za niego..?
Wiecie co byłoby fajne? Jakby serio Bronn został Nocnym Rycerzem na koniec serialu... Niech ma coś z życia :D

Pytanko na rozluźnienie
Sądzicie że Maisie serio pokazała piersi w drugim odcinku czy to dublerka? :D

SWoland

No przecież żadnych piersi nie pokazała, jedynie był niewielki Varys, to znsczy zarys.

ocenił(a) serial na 8
SWoland

Pomijając fakt, że twoje pytanie jest żenujące, Maisie nie miała w tej scenie dublerki, zagrała sama na własnych warunkach. I wyszło jej to naprawdę bardzo dobrze. Pytanie tylko, czy Gendry przeżył tę bitwę, bo nie wiadomo nawet.

ocenił(a) serial na 9
tolerancja91

Może być tak, że Aria ma w sobie dziecko Gendrego i będzie następca tronu :)

ocenił(a) serial na 8
gasarbeiter

a propos czego o tym piszesz?

Co do Gendrego, jakby ktoś się zastanawiał, przeżył... Całują się w zwiastunie

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

tolerancja91, hola, napisałem że pytanie z ciekawości i dla rozluźnienia, poza tym nagie ciała modelek/aktorek to moje zajęcie na codzień, np. w czerwcowym playboyu będzie mój akt. Więc nie bierz mnie za jakiegoś nastoletniego napaleńca którego cieszą tylko "cycki" na ekranie:)

Velouria

Rozczarowanie i to duże. Strategia obronna bohaterów śmiechu warta. Nie wiadomo po co w ogóle wyszli w pole i jeszcze posłali wszystkich Dotraków jako mięso armatnie. Powinni raczej zamknąć się w Winterfell, a Danka z Jonem latać nad zombie i je stopniowo podpalać. Zamiast tego Danka z Jonem na pół odcinka polecieli na randkę przy księżycu. No i jak na taką rzeź rzeczywiście mało ważnych bohaterów zginęło. Ogólnie sporo absurdów w służbie Fabuły i Widowiska. Najbardziej śmiechłam, gdy mała Niedźwiadka ruszyła na zombie-olbrzyma - scenarzyści zdecydowanie przedawkowali "epickość".

Najlepsza i najbardziej wzruszając była końcówka odcinka, zepsuta jednak przez gigantyczne rozczarowanie w postaci Aryi zabijającej Nocnego Króla. Pomijam, jakim cudem w ogóle się przebiła pod to czardrzewo, skoro tkwiła w środku oblężonego przez zombie zamku. Wiadomo, Aryia jest super kozacką maszyną do zabijania i takie rzeczy robi z palcem w nosie ;) W każdym razie, nie czytałam żadnych spoilerów ani zapowiedzi, więc spodziewałam się walki Jona z Nocnym Królem. Co w takim razie z Azorem Ahai? Co ze Światłonoścą? Czemu Nocny Król ewidentnie bał się Jona? Czy serial po prostu gładko olewa wątek przepowiedni i przechodzi do walki z Cersei?

ocenił(a) serial na 8
TorZireael

Panie, ale jak oni nic nie widzieli, tam była śnieżyca. Świetnie zrobili ten odcinek, nie ma się do czego przyczepić i jeszcze ta Aria w furii, kosmos. NK można było pokonać tylko magią. Magiczne smoki nie dały rady, a Aria dała rade, a przecież cóż ją stworzyło jeśli nie jakiś nadprzyrodzone stworzenia, które nawet nazywał siebie Bogiem.

ocenił(a) serial na 7
bytrek

fabuła na poziomie ukrytej prawdy. no i teleportująca sie aria. przecież to jest jakis śmiech na sali. watek NK rozwijany przez 8 sezonow i... i gówno, bo nie przewidział assasynki spawnującej się znikąd xD

ocenił(a) serial na 9
bytrek

Jakie magiczne smoki? Smoki jak smoki, zieją ogniem, a nie jakimś magicznym płomieniem. Ten NK, być może. Nie wiadomo czym on do końca zionął. Na pewno nie lodem, choć na takiego wbrew pozorów wyglądał.

ocenił(a) serial na 8
TorZireael

też się dziwiłem ze tak łatwo go dorwała, ale.. w momencie gdy NK podchodził do Brona, reszcie rozkazał stać... dlatego pzygłupy umarlaki mogły nie reagować

SWoland

W zasadzie wystarczyło schować Aryię w krzakach koło Brana, żeby wyskoczyła w odpowiednim momencie ;) Albo kogokolwiek innego z łukiem i dobrym celem, skoro najwyraźniej nie trzeba było być Azorem, żeby dorwać NK ;) swoją drogą, ciekawe, że smoczy ogień mu nie zaszkodził, a sztylet z valyriańskiej stali już tak...

ocenił(a) serial na 9
TorZireael

Właśnie myślałem, że to było smocze szkło, ale faktycznie, wygląda na valyriańska stal. Dziwne, miałem nadzieję, że w sposób w jaki NK umarł, był tym samym w jakim został stworzony tzn. Zanurzenie w nim smoczego szkła pod czar drzewem. Ale chyba najwyraźniej ta teoria również nie trzyma się kupy. Może mi ktoś odpowiedzieć czy wcześniej wątek valryiańskiej stali był poruszany w tym kontekście? O ile pamiętam to na przedstawieniu w KP, była mowa tylko o ogniu i smoczym szkle. Ale chyba Sam, zabił już kiedyś wędrowca mieczem z valryriańskiej stali za murem? I również Jon i Jorah nimi walczyli podczas tej bitwy.

ocenił(a) serial na 8
TorZireael

Twórcy serialu pokazali w ten sposób, że mają ewidentnie w dupie teorie i przepowiednie... Brana rola ograniczyła się do latania jako wrona koło tyłka Nocnego Króla... Żeby on tak chociaż w tym czasie się przeniósł w czasie, czy coś... Sprawa Azora Ahai wraz ze śmiercią NK umarła śmiercią naturalną i w tym momencie *%**@! poszły wszelkie teorie o wargowaniu, smokach, pędzącym rumaku itp. jak ktoś będzie chciał się przekonać, o co w tym wszystkim chodziło, to będzie musiał sięgnąć po ostatnie książki, o ile ujrzą światło dzienne... Melisandre jako jedyna miała cokolwiek wspólnego z tą przepowiednią, wraz z jej śmiercią i odejściem Nocnego Króla i Białych Wędrowców można powiedzieć, że to koniec serialu... cokolwiek się wydarzy w Królewskiej Przystani i tak nijak się ma do tego, co sobie zaplanował Martin

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Martin nic nie zaplanował, od samego początku to tylko fanowska teoris.

tolerancja91

Nie mam za wysokiego mniemania o ostatnich sezonach GoT i uważam Dedeków za dość tępych i leniwych scenarzystów, ale żeby aż tak???!!!! Tyle lat fanowskich teorii, rozkminiania i analizowania zwieńczonych wielkim g*wnem. Obok zagadki pochodzenia Jona, przepowiednia o Azorze była największym gwoździem programu. A Dedeki pokazali widzom spektakularnego faka. Kto był Azorem? A nikt. Czym był Światłonośca? A niczym. Jaka była rola Brana? A siedzieć se pod drzewkiem. Czego chciał NK? A ch*j ci do tego widzu, nie interesuj się.

No chyba że wymyślili jeszcze jakiś plot twist, ale ciężko sobie to wyobrazić.

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

no najlepsze było to całe podejście do walki xD

straćmy tysiące na walkach poza zamkiem zabijając może z 20% truposzy XD
tylko po to żeby potem na murze stało może po 20 osób bo już nam wojska brakuje [ale wcześniej wtopiliśmy jakieś 30.000 pod murami] xD

A na deser....... o nie NK resnął tysiące umarłych i teraz ma nasrane wojska w każdym calu zamku :O o nie nasi bohaterowie są otoczeni a DANKA z JEDNĄ JEDNĄ1!!! obstawą jest za murami gdzie właśnie wstało jakieś 20.000 umarłych

10 sec. potem XD z jakiegoś powodu tłumy truposzy nadal podchodzą do Danki jak wrodzy NPC-e w grze Assassin's Creed 2 xD

15 sec potem - Nieskalani w tysiącach padali jak szmaty na murach i poza nimi ale JAMIE z lewą ręką Pod i Brienne stoją pod murem i zabijają już jakiąś drugą setkę XD

20 sec potem - Gendry XD k..wa Gendry!!!! i thormund stoją otoczeni w ZAMKU [ na środku dziedzińca] w którym właśnie resło się jakieś 5.000 truposzy NA ŚRODKU DZIEDZIŃCA i jedyne co robią to stoją na coraz większej górze trupów XD

to tak psuło mi odcinek że co 30 sekund kląnąłem jak szewc....

Nie lepiej by było gdyby zrobili walkę all in the castle albo szybko się cofnęli...? potem NK by wywalił mur i była by non stop sieka?? oddając kolejne levele?? w między czasie w zamku i poza nim zginęło by z 10 bohaterów...

a sam NK mógłby to olać i z grupką ziomków wlecieć od tyłu wywalić mur i w ogniu wpaść do GAJU gdzie wtedy ARYA omijając walki mogła by jak człowiek się pojawić i skacząc z nienacka go Zabić???

dali by mi 2h i bym im lepszy scenariusz bitwy napisał

balchutowo10

Ha, streściłeś wszystkie moje myśli i odczucia podczas oglądania tego odcinka ;D

ocenił(a) serial na 7
TorZireael

dokładnie świetnym motywem by było też walczenie z WW i kasowanie ich co np. zabiłoby pare procent umarlaków itd..

Można było podzielić oblężenie na np.

4 poziomy
1- przed zamkiem [odwrót mogli by osłonić Nocną strażą Ed mógłby umrzeć osłaniając ludzi z przysięgą na ustach itp.]
2- 1 mury [ zabić z 2 minorów i z 1 głównego]
3- 2 mury [ tak samo lub podobnie plus sekwencja w zamku wew. murów z aryą itd..]
4- ostatnie fortyfikacje zostałoby z 1.000 żołnierzy [mógłby być fajny miks kolorowych ludzi] i wtedy np. arya wychodzi z 1 murów i za wrogą armią czai się z houndem do GAJU gdzie wtedy już dogorewają żołnierze i NK mający zadać cios Branowi zostaje zakoczyony przez wyrzuconą z np. murów Aryą

i TADAM mamy sens i fajną walkę a nie

co 30 sek. kur..a jak oni jeszcze żyją podczas gdy nieskalani i inni padali jak szmaty

ocenił(a) serial na 8
Velouria

Stara zgrzybiała wiedźma od samego początku wiedziała że to Aria zabije NK.
Mina NK i Danki po ataku płomieniami na NK fenomenalna. Odcinek 300/10.

I co Cersei miała 100% racji, powybijali się, Dance nie został nikt do bitki o tron.

Velouria

Potwornie rozczarował mnie ten odcinek. Strasznie chaotyczny odcinek, z głupotami goniącymi głupotę. Najpierw nieprzebrana liczba nieumarłych ekspresowo wyniszczają elitarne zastępy Nieskalanych, żeby po chwili nie potrafi sobie dać rady z garstką niedobitków. Ba! Nawet samowi nie dają rady! Rozumiem, ze chcieli stworzyć atmosferę rozpaczliwej zgrozy przemieszaną z desperackim heroizmem, ale cała strategia walki byłą idiotyczna. Atak Dhoraków to był jakiś żart! Chcieli pokazać potęgę nieumarłych, ale żeby Dhoraków tak idiotycznie uśmiercić?! To nie było nawet kamikadze tylko harakiri! Ten odcinek fabularnie był na poziomie głupoty Walking Dead, gdzie budują zapory z pustych kartów, a nie przemyślanej twórczości Martina!

ocenił(a) serial na 8
grzmit

Eh. Czyli wszyscy podobnie jak ja. Rozumiem, że rozmach, rozumiem, że warstwa wizualna i dźwiękowa, ale kurde najważniejszą osią jest dobry scenariusz. Ja się na armii nie znam na bitwach też nie, w sumie nigdy się nie biłam. Ale czy ktoś umie mi logicznie wytłumaczyć Ducha i Dothraków ginących w pierwszej minucie? Ducha też mi żal, bo to symbol Starków, a nawet niczemu nie przegryzł gardła. W ogóle miczyłam, że pojawi się Wilkor Aryii z jakimś stadem z Dorzecza. W sumie nie wiem czego się spodziewałam ale na pewno nie warto było czekać do 3 na to co zobaczyłam..

ocenił(a) serial na 9
Velouria

Duch zyje, jest na promo e04

Velouria

Dokładnie. Ja też nie jestem strategiem, ale w tch działaniach widziałem tylko chaos. Dotychczasowa fabuła i serialu i powieści skupiała się na zależnościach pomiędzy bohaterami, animozjach, sojuszach, intrygach, co pozawalało nawet spekulować konsekwentny rozwój dalszej akcji. Bardzo podobało mi się w tym sezonie motyw zniszczenia świątyni siedmiu. Nie chodziło mi o nawet o widowiskowość, ale zależnosci wątków fabularnych. Cersei uczyniła to przed czym Jaimie wcześniej powstrzymał szalonego króla, kosztem swojego honoru. Co więcej swoimi dążeniem do władzy doprowadziła do śmieci syna, co po raz kolejny odniosło się do jego przeświadczenia, że Cersei działa działa tylko dla dobra swoich dzieci (tak jak Lady Stark). Oczywiście to nie wszystko, ale przedstawia porządek fabularny Martina. Ciekawe tej u Martina tez to, że prawie nie uświadczamy u niego zwykłych nieprzewidzianych katastrof jak: susz, powodzi, plagi czy "szarańczy". Według mnie ta "sterylność Losu" wrecz miała jeszcze bardziej podkreślać relacje pomiędzy bohaterami. Dla mnie odcinek 8x3 to kompletne przeciwieństwo tych założeń: chaos, brak relacji wątków i brak logiki. Trochę się rozpisałem Można by zresztą wymieniać i wymieniać. Nie jestem aż takim fanem Martina, ani serialu ani powiesci, ale mimo to strasznie smutek mnie bierze, że twórcy serialu tak daleko uciekli od jego twórczości. Łamię się czy warto oglądać kolejny odcinek

Velouria

Jedyne wątek który mi się w tym odcinku podobał i była jakoś sensownie pociągnięty to ten z Aryą. Melisandre została mimo wszystko zmarnowana. Tyle było budowania fabuły powiązanej z Dany, "Światłonośnym", a tu taki bezpłciowe urwanie wątków. Już lepiej, gdyby lodowy nieumarły smok się nią udławił! Takie stare, żylaste mięso byłoby na to w sam raz!

ocenił(a) serial na 9
Velouria

Słabiutki odcinek. Na końcu się nawet nie wyjaśniło dlaczego NK chciał Brana. Zabili kilka nieważnych postaci i tyle. Równie dobrze tego odcinka mogłoby nie być, a razem z nim tych całych przygotowań, które również nic nie wnosiły. Zero fabuły. Ale co się dziwić, jak ludzie oglądają sravengersy i inne marvele, to po takim odcinku będą piać z zachwytu.

ocenił(a) serial na 9
Marcin_CHC

No jeszcze muszę wspomnieć o kompletnie idiotycznej strategii. Na przykład zamiast od razu strzelać do nieumarłych po zapaleniu barykad, to czekali, aż sobie zrobią most i wtedy się obudzili.

ocenił(a) serial na 8
Marcin_CHC

mnie rozwalają teksty typu "najlepsza bitwa w historii", "przebili Helmowy Jar", także no...

ocenił(a) serial na 5
Velouria

Nie dość, że mam kaca po wczorajszej imprezie to jeszcze TO zakończenie odcinka tak bardzo do dup*! Azor Ahai, szkoda słów.

ocenił(a) serial na 8
Velouria

Ta bitwa była kompletnie pozbawiona sensu. Kto wymyślił taką taktykę? Dotyczy to obu stron... Kobieta pisała scenariusz do tego odcinka?

per333

No już, bez seksistowskich uwag.
Klasyka wojskowości mówi, że obleganie twierdz wymaga 7-mio krotnej przewagi. Ograniczony obwód murów zmniejsza liczbę jednocześnie nacierających. Zatem wyjście w pole, a zwłaszcza szarża Dothraków, były dobrowolną rezygnacją z atutu zamku. Na murach mogli się bronić bardzo długo, dokonując zmian zmęczonych na czekających w odwodzie. A tak nagle okazało się, ze wycofane do Winterfell niedobitki już nie wystarczą do odparcia ataku, a polegli pod murami zasilili armię NK.

ocenił(a) serial na 8
bazant57

Autor taktyki chciał pozbawić Danki z Armii.

ocenił(a) serial na 8
bytrek

Dokładnie, Dothraki i Duch zmarnowani na przedsionku, Nieskalani jakoś chwilę później, zostanie ich niewielu. Uważam, że głupota taktyki ciagnęła za sobą jeszcze większą. Zmarnowany potencjał, a będą się reklamować najlepszą i największą sceną batalistyczną.. ŻENADA. No i teraz się okaże, że Cersei większą suczą i symbolem zła niż sam NK.

bazant57

dokładnie. logiczniejsze byłoby zamiast kopania dołów obronnych z ogniem to zrobić na krawędzi murów jakąś jakby przewieszkę żeby trupom było ciężej wchodzić i tak jak piszesz - ustawić obrońców ciasno rząd za rzędem wzdłuż krawędzi murów żeby wycinali pojedynczo zombiaków. J i D na smokach, żeby w razie czego bronić mur przed atakami smoka NK i jednocześnie palić zombiaków pod murami. ale realizm nie jest w cenie - liczy się "epickość" - to niestety jest też spowodowane poziomem odbiorcy

rodmans

Poza tym, opóźniając przystąpienie do walki, skracaliby korzystny dla umarlaków czas ciemności.

ocenił(a) serial na 10
Velouria

Odcinek kozak :D
Jak Arya powiedziała "Not today", to wiedziałem już, że końcówka będzie należeć do niej :D
W około 60 min odcinka, miałem jeszcze taką myśl, że to ona będzie siedziała na tym krześle przebrana za Brana i zabije Nocnego Krola xD

Calvex

Jeśli masz na myśli to, że nosiłaby jego twarz, to najpierw musiałaby go chyba zabić, żeby ściągnąć tę twarz i w niej tam siedzieć.

ocenił(a) serial na 10
niunia123_filmweb

No tak :D Wtedy byłoby jakieś smutne pożegnanie, i musi sie poświecic itp :D

ocenił(a) serial na 8
Velouria

Dokładnie odcinek był tak źle przeprowadzony fabularnie. Ogółem to tak, dotrhaki mimo, że to nie miało sensu co zrobili to jako widowisko te znikające miecze były cudowne i nadawały tonu bitwy więc to rozumiem. Potem śmierć 3 postaci które coś znaczyły czyli theon davos i ten z ognistym mieczem mimo, że nie pamiętam jego imienia to jego morde pamiętam już od dawna i każdy raczej miał spoko co do niego odczucia. Wątek który był prowadzony od 1 odcinku 1 sezonu kończy się w ten sposób?! to jest żart, niestety będziemy musieli czekać na książkę bo to na pewno nie może się skończyć w tak żałosny sposób. Wątek Brana nie zostanie dokończony mogę wam to obiecać już teraz bo wydaje mi się ale odcinek numer 4 to obyczajówka czyli zbieranie się po stratach i plan ataku na cersei, za to cersei się dowiaduje o tym wszystkim, że wygrali itp i, że robi jakieś taktyki na nich. Odcinek numer 5 to wojna a numer 6 to koniec. I jeśli zrobią tak, że jon i dany wygrają i wszystko skończy się happy endem(wiadomo ktoś ważny zginie) to zabije scenarzystów osobiśćie bo to byłby wielki żart. WĄTEK NOCNEGO KRÓLA TO CHYBA NAJBARDZIEJ SPAPRANY WĄTEK W HISTORII, Był taki mocny build up, zawsze było czuć klimat i grozę, wątek hold the door ekstra było tam tyle smaczków związanych z historią nocnego króla a my dostajemy?! co to ma być. Ps arya chyba pożyczyła peleryne niewidke od harrego pottera bo nikt z trupów jej nie widział xD. Aha zapomniałem no tak xD jedno z najśmieszniejszych rzeczy czyli melisandre myślę, że książkowa jej postać również pokaże, że JEDNAK MA SENS większy niż podpalenie mieczy ludzi którzy umrą za 2minuty

ocenił(a) serial na 10
Velouria

Najczarniejszy charakter całej serii zabity z zaskoczenia, przez dziewczynkę? Troszkę to było słabe, moim zdaniem. Niemniej jednak, jak oglądałem cały odcinek to mi się włos na głowie jeżył ;) Akcja ze smokami to był sztosik :D

Velouria

odnosząc sie do samej bitwy to mnie zirytowały te przedzierające się przez ogień szwadrony trupiaków, przecież od zwykłej ognistej strzały zapalają się jakby byli polani benzyną a tu kładą się na ogniu i.... gaśnie.. tak samo nwm po co te kolczaste walce na murach, myślałem że ich użyją i spuszcza na trupiaków a one se .... od tak... wisiały.. dla ozdoby...?

dobryfilmowiec

To specyfika tego uniwersum Torosa spalili przy użyciu bukłaka z rumem (część w delikwencie.

ocenił(a) serial na 8
Velouria

Właściwie to Nk został zabity przez 5 bohaterów. Bardzo podoba mi się teoria znaleziona w necie. Azor Achaj to tak naprawdę Aria, Jon, Salsa, Denerys i Bran . Czyli 5 Bohaterów których życie, losy, decyzje, zachowania, przypadki, zdecydowały o pokonaniu NK.