PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 409 tys. ocen
8,7 10 1 408960
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jak myślicie, czy dane nam będzie zobaczyć serialowego Aerysa w retrospekcjach Cersei?

ocenił(a) serial na 10
regal

Raczej nie

regal

W retrospekcjach Cersei? Osobiście wątpię, za to liczę na jego występ w 'wizjach' Brana, np. w s6 (albo wykorzystanie niewykorzystanej sceny z s1, kiedy jeszcze retrospekcje miały mieć miejsce przy pierwszym podejściu do serialu).

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Bran miał z nim wizje? możesz jakieś podać, bo nie pamiętam, a bardzo ciekaw jestem :D

ocenił(a) serial na 10
regal

JA TESZ

regal

Nie pamiętam, czy miał takowe w sadze, chodzi mi jedynie o to, że największe szanse w serialu na sceny z Aerysem może mieć właśnie Bran i jego 'podróże w czasie' (tutaj właśnie jestem zwolennikiem teorii, że niewykorzystaną scenę z s1 z Aerysem i Starkami mogli by wykorzystać właśnie przy postaci Brana (scena nie ukazała się na dvd/br s1 ani na każdym kolejnym wydaniu następnych sezonów więc po cichu liczę, że ta scena będzie wykorzystana w serialu.. a teraz, kiedy w s5 oficjalnie ogłoszono retrospekcje szanse wzrastają nawet w innych wątkach, np. kogoś związanego ze Starkami)). Oczywiście mogę się mylić i nic z tego nie będzie, heh xp

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Ja bym nie przeceniał tych wszystkich informacji o retrospekcjach. Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby skończyło się na tej pojedynczej, z młodą Cersei, ujętej w jednej zaledwie scenie z prologu do piątego sezonu.

potas13

Przez słowo prolog masz na myśli 3 pierwsze odcinki? Jak dobrze pamiętam to właśnie w 3 odcinkach s5 (w tym właśnie pilot) mają być retrospekcje Cersei.. choć fakt, dopiero po s5 będzie można więcej powiedzieć co i jak z tymi retrospekcjami na dłużej w serialu.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Chodziło mi o pierwszą scenę przed napisami (jak przekucie Lodu w poprzednim sezonie). Ale nie wiedziałem, że retrospekcje mają być aż w trzech odcinkach. To i tak zbyt dużo jak na ten serial. ;)

potas13

Aaa, fakt, przecież to byłoby świetne na prolog s5 (to teraz dziwię się, że tych retrospekcji ma być więcej, poniekąd).

ocenił(a) serial na 6
regal

Wspomnienia Cersei będą dotyczyły chybaj jej pobytu w Casterly Rock wiec raczej nie będzie tam Aerysa.
Dla mnie byłoby czadowo gdyby pokazali w końcu tą "mityczną" siedzibę Lannisterów, której nie ukazali ani w serialu ani w książce tylko pojawia się w opowieściach i rozmowach, albo snach.