Pytanie do znających fabułę książki
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy Winterfell odegra jeszcze jakąś rolę w serialu? Fajnie by było zobaczyć
zgliszcza dawnej siedziby Starków :)
Czy tylko ja miałem wrażenie że po scenie w której Roose obdarowuje syna rodowym nazwiskiem, wojska
Boltonów zmierzają w kierunku Winterfell?
No i trochę nie rozumiem jednej rzeczy, skoro przez ostatnie 2 sezony pod kątem tego miasta nie wydażyło
się nic znaczącego to po co w czołówce każdego odcinka jest ono pokazywane ?
Tak, odegra jakąś rolę, w końcu to serce Północy. Mimo, że na chwilę aktualną spalone ;)
Tak, Roose i spółka zmierzali w kierunku Winterfell właśnie. Chcesz jakieś dalsze spoilery?
Myślę że jak na razie spoilerów mi wystarczy, dzięki.
Teraz pozostaje czekać do poniedziałku :)
Czy w serialu to nie wiem, w książce role odegra bardzo dużą.
Akurat tego epizodu nie widziałem, ale posiłkując się książką możesz mieć rację.
Bo to stolica Północy od tysięcy lat, dom Starków i wkrótce będzie się tam się działo, że hej ;)
tak odegra, będzie tam jedno pewne wydarzenie,
a tym zamku co mówisz to pewnie było Dreedford (czy jak to się pisze :P) siedziba Boltonów w każdym razie.
a pokazują może dlatego że rodzina Starków jest motywem przewodnim od nich zaczęła się saga i na nich się za pewne zakończy. Wydaje mi się że jest to nadal ważne miejsce
Generalnie bez sensu, że Winterfell jest pokazywane w każdym openingu, a takie Orle Gniazdo, gdy występuje w danym odcinku, nie.
I tak, w pewnym momencie akcja wróci i do Winterfell.
Jakoś z innymi lokacjami potrafią. Ja myślę, że skoro tak bardzo komuś zależy na obecności Winterfell w każdej czołówce, to nie zawsze starcza miejsca na inne, i dlatego Orle Gniazdo nie zawsze się pojawia. Ku memu ubolewaniu, bo ja jednak jestem za stosowaniem zabiegu polegającego na konsekwencji.