Pytam sie co wam sie nie podobalo do k... nędzy znowu ? Zemsta Denerys i jej gniew bylo czyms znakomitym i najlepszym co sie wydarzylo to jest wojna a nie jakies mizianie sie jak na paradach normalnych :D
Też uważam, że ten hejt jest przesadą. Fakt. Można się czepiać wielu elementów scenariusza, i jest kilka mniejszych czy większych hollywoodzkich rozwiązań fabuy i głupot, ale teksty typu: "gwałt na widzu", "dno totalne" itp. i dawanie 1/10 to niestety trolling jak dla mnie. :( I nawet moi znajomi na Filmwebie, których gust bardzo cenię, też dają 1 czy 2/10. I ani oni mnie, ani ja ich nie przekonam (ja oceniam mimo wszystko na 9/10 odcinek 5, bo klimat, napięcie, muzyka, efekty, zdjęcia, montaż i aktorstwo to był sztos!)
Ależ mała grupa osób ocenia sezon , czy jakikolwiek odc tego sezonu na 1 , chodzi o to że zakończenie wątków postaci , brak logiki zdarzeń , i wiele dziur , uproszczeń , sprawiły że ten sezon jest najgorszym do tej pory , przez to że DDeki nie miały pomysłu jak te wątki zakończyć , i wymyślili na szybko , przy odrzuceniu budowanej 7 sezonów narracji , że Danka nagle bedzie szalona , że Jaimie wróci do Cersei , ot tak , Varys który ginie za napisanie kilku listów i rozmowę z Jonem , że NK praktycznie był nikim , i praktycznie jego wątku mogło by nie być , bo coś zmienił , nic wątek po boczny by serial trwał dłużej , że Aria która marzy o zabiciu Cersei , o tak z rozmowy z Sandorem , rezygnuję , Sansa która pragnąc chronić Jona pakuje go w kłopoty , Tyrion który z odc na odc jest coraz głupszy , Bran co nic nie robi , o głupotach logicznych , uproszczeniach i cudach nie wspomnę .
Scenariusz to 1 , tak , a jak wycieki sie potwierdzą to będzie 0 ( cały sezon 4 , a ocena całości spadnie u mnie do 7 z 9 jaka miałem postawić przed 8 sezonem , tak według mnie jest źle , bo ważny koniec , został całkowicie olany i spłycony ) , efekty i widowisko bardzo dobre ( co do gry aktorskiej mam zastrzeżenia do Haringtona i Clarke , ale to juz moja prywatna opinia ) , tylko że to nie jest Transformers Baya , tylko Gra o Tron , serial który opiera sie bardziej na scenariuszu niż widowisku , i jakże to pięknie widać w 1 sezonie , gdy nie było kasy na widowisko , a scenariusz był prima sort , i sezon 1 ma bardzo wysoką ocenę , a 8 , juz nie sądzę .
Jak sie stawia na otoczkę nie na treść to tak to jest , DDeki widać sie tym nie przejmowały .
Jest jedna teoria na rozsądne zakończenie - za wszystkim stoi Bran, który manipulował głównymi postaciami i rządził Nocnym Królem
Częściowo tak , ale wszystkiego też nie naprawi , po za tym wątpię , to była zbyt szeroko znana teoria , a DDeki robią wszystko by widza "zaskoczyć " oczywiście w ich mniemaniu .
Przecież to ty przyszedłeś tutaj lamentować, pozostali dyskutują za pomocą argumentów.