Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 416 tys. ocen
8,7 10 1 415927
7,9 51 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron
ocenił(a) serial na 8
jaroslawwislocki

Aż z ciekawości porównałem sobie twoje oceny z innymi serialami i widze, że generalnie nie masz problemów z przyznawaniem dziesiątek serialom, które lubisz (Dexter, Fargo, Stranger Things, Californication, Breaking Bad).

Jakkolwiek bym sobie wysoko tych seriali nie cenił tak jednak "3" przy nich dla Gry o Tron jest po prostu żartem. Obejrzałem wszystkie te seriale i GoT jest zdecydowanie najbardziej z nich rozbudowany pod każdym względem (fabuły, postaci, dialogów czy efektów specjalnych). I sorry, ale takie Californication nie ma startu nawet do Gry o Tron, tak samo jak Fargo i Dexter, który jest serialem wybitnym, ale tylko do połowy.

Dlatego ta twoja ocena jest mało rzetelna i generalnie nie ma co się nią przejmować.

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

Tamte seriale nie mają tyle dziur w scenariuszu, nawet ja niektóre stawiam wyżej od gota osobiście.

ocenił(a) serial na 7
gawlacki

Może zaczął oglądać od 7. sezonu. Wtedy też bym pewnie podobną ocenę wystawił.

ocenił(a) serial na 8
Jake_W

Skoro "dobry na sen" to podejrzewam, że obejrzał tylko 5 sezon i na dodatek nie doszedł jeszcze do odcinka z Hardhome.

ocenił(a) serial na 3
gawlacki

ok może zbyt nisko oceniłem,
ale po prostu to nie mój klimat, tak samo jak Władca Pierścieni czy Hobbit. Choćby nie wiem co to był za wybitny serial, nie wpada w mój gust.
Co do Californication fakt nie ma startu do GoT ponieważ to zupełnie inny poziom gatunku. Dla mnie jest rewelacyjny, śmieszny.
Dexter jedynie pierwsze sezony ok, później lipa straszna - ocena 10 właśnie za te sezony.
A Fargo dla mnie 2 pierwsze sezony miazga, 2 o wiele lepszy. Nie miałem jeszcze czasu na trzeci ale liczę, że i tym razem się nie zawiodę.