PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476848}

Gra o tron

Game of Thrones
2011 - 2019
8,7 410 tys. ocen
8,7 10 1 409676
7,9 69 krytyków
Gra o tron
powrót do forum serialu Gra o tron

Jak radzicie ?
Często po przeczytaniu książki jestem rozczarowany filmem, z kolei czytać książkę wiedząc z filmu co się wydarzy ... ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
czosnek_zdrowy_2

Skąd wiesz? <xd>

ocenił(a) serial na 9
Artp

Nie ginie . Bierz się za książke, a serial potem. Jest między nimi sporo różnic, więc nie zepsujesz sobie oglądania. Za to czyta się dużo przyjemniej nie znając ekranizacji.

ocenił(a) serial na 10
Artp

Piesn Lodu i Ognia to najlepsze książki ever(przynajmniej pierwsze 3 tomy) gorąco polecam.
W przypadku literatury Fanatsy która niesamowicie działa na wyobraźnie można bardzo się ekscytować by porównać ekranizacje z naszymi wyobrażeniami.

ocenił(a) serial na 9
Artp

ja najpierw przeczytałam książki i uważam, że słusznie postąpiłam. w książkach jest więcej ciekawych szczegółów dzięki czemu oglądając serial czułam się mądrzejsza :P poprostu więcej ogarniałam :P

Artp

Najpierw książki. Potem serial. Możesz się pogubić w serialu, ale nie jak przeczytasz książki. Poza tym są po prostu lepsze.

ocenił(a) serial na 8
Artp

Polecam książki najpierw, więcej zrozumiesz z ekranizacji - ja np po serialu sięgnąłem po książki i złapałem się za głowę, że tyle wątków nie zrozumiałem, tyle przeoczyłem itd.

ocenił(a) serial na 8
RobertSolski

Książki O wiele więcej wątków , nowych postaci oraz w przypadku niektórych postaci bardziej ciekawe osobowości niż serialowe odpowiedniki.

Artp

Książki.

ocenił(a) serial na 8
Artp

Zdecydowanie książka najpierw. Poznawałem najpierw serial a później książki ale teraz widzę że wolałbym na odwrót.