Co sądzicie o tych przeciekach tych niby skryptów nie wiadome w sumie czy prawdziwy bo żadnych dowodów jeszcze nie ma.Mi sie wydaje chyba że to fejk bo nie pasuje mi ten Jon jako wiezień Cersei po co Jon miałby wracać na południe ?
http://www.desinerd.co.in/game-of-thrones-season-8-scripts-leak/
wszystko sie zgadza. maja byc 3 bitwy. o wenteffell, ktore przepadnia, druga to zwyciestwko nad nocnym krolem ( straty ogromne) i zdrada carsei. bedzie przetrzymywac jona. i 3 bitwa o gre o tron z zlota kampania. jon podobno ma nie uczestniczyc w bitwie tylko skonac w lochach z powodu brutalnego pobicia. odbija go za pozno
Zatem ostatnia bitwa będzie między wojskami Daenerys i Tyriona, a siłami Cersei i Jaimego?
Jon i Nocny Król zginą przed tym finałem gry o tron?
Nie uwierzę w żadne przecieki dopóki nie będzie ich pokrycia z zdjęciami z planu. Choć mają one więcej sensu niż te z końca wakacji (Gdzie było omówione wszystko)
Wracać będą musieli z powodu nieustającego naporu Innych, możliwe jest że podczas bitwy, gdzie Cersei wyśle Targaryenom jakieś posiłki, korzystając z zamieszania i wyczerpania Uzurpatorka nakaże swym siepaczom porwać Snowa i umieścić w lochu.
jon prawdopodobnie pojdzie z jaimem do krolowej przystani po tym jak dowie sie od jimiego ze carsei cos kombinuje. i wtedy to sie stanie. jaime i jon zgina napewno. wiadomo tez tylko ze gora i ogar pozabijaja sie nawzajem.
Wychodzi na to, że wszyscy faceci zginąXD. I Westeros upadnie, nie będzie komu płodzić.
Tylko kto jest królową, o której mówili na końcu Tyrion z Bronnem? Myślałem początkowo, że Dany, ale gdzieś w prasie było napisane że chodzi o Cersei. Tyrion mówi o wybaczeniu jego wcześniejszych działań i usunięciu Złotej Kompanii...
Wiecie co jedno mnie zastanawia . Wiem ,że serial odbiega od tego co dzieje się w książkach ,ale jest jeszcze Aegon Targaryen , któremu wiernie służy złota kompania . Pytanie czy twórcy serialu go wprowadzą czy może być to kolejny wałek Martina.
Są spoilery z planu:
-|
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Winterfell sobie spłoneło tylko ciekawe jakiego koloru będzie ogień? Niebieskiego, zwykłego, czy może zielonego? Obstawiam, że daenerys spaliła winterfell, żeby pomóc wycofującym się wojskom Starków/Targów
Czy tylko mnie obiło się o uszy, że będzie nakręcone kilka wersji finału, żeby nie dopuścić do przecieków?
Tak twierdzili ale to raczej nie prawda bo szkoda by im było na to budżetu nawet aktor grający Jaimego tak twierdzi
Oczywiście, że to kłamstwo. Budżet podnieśli niewiele.
W 7 sezonie średnio 14 mln dol. na epizod, a w 8 sezonie średnio 15 mln na epizod.
Oczekiwałem znacznie wyższego budżetu skoro to finałowy sezon i mają rzekomo być najdłuższe epizody.
Zwłaszcza 8x5 i 8x6 w okolicach 90 minut.
i można byc pewnym rekordowej widowni w każdym odcinku, o finale to nie wspomne bo tu pewnie padnie wynik który będzie nie do pobicia przez wiele lat pewnie :P
Więc troche słaby ten budżet biorąc pod uwage pewne rekordy
W stacji HBO to tak. Wynik finału 7 sezonu w USA 12 mln będzie łatwy do pobicia w 8 sezonie.
Ale do wyników innych stacji bardziej dostępnych, które ma każdy w Stanach nie ma szans.
Wynik pilota Twin Peaks w 1990 był grubo ponad 30 mln.
Nie ma co porównywać z stacją HBO, którą w Stanach przecież każdy nie ma tylko może z 30-40% ludzi.
Do tego piractwo w Stanach zaniża wyniki w Tv.
To tak jak z wynikami w kinach w Polsce przed 1989 i po 1989.
Przed 1989 chodziły dużo większe tłumy stąd te stare rekordy są nie pobicia,
jeśli chodzi o ilość osób, które kupiły bilety.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_film%C3%B3w_z_najwi%C4%99ksz%C4%85_liczb%C4% 85_widz%C3%B3w_w_Polsce
To tak jakby w Stanach na podstawie tego robili wykresy też dużo trudniej byłoby o
jakiekolwiek rekordy. Zresztą tabelki z uwzględnieniem inflacji pokazują wprost,
że Avatar w Stanach jest dopiero na 15 miejscu mimo 760 mln,
a prowadzi Przeminęło z wiatrem.
http://www.boxofficemojo.com/alltime/adjusted.htm
Z pewnością bardzo ciężko będzie im ukryć fabułę finałowego sezonu.
Zwłaszcza kluczowe wydarzenia i losy najważniejszych postaci typu
Jon, Daenerys, Cersei, Jaimie, Tyrion, Sansa, Arya.
Już teraz na podstawie zdjęć z ukrycia sporo wiedzą dociekliwi.
"Długo dyskutowano o historycznym pierwowzorze Littlefingera i GRRM odrzucił przypuszczenia obecnych i powiedział, że analogię można znaleźć wśród otoczenia Henryka VIII Tudora, ale imię wyleciało mu z głowy. Wtedy ktoś zażartował o google, a Martin oczywiście wyjął swój telefon i zakomunikował nam, że chodziło mu o Thomasa Cromwella, który był człowiekiem z niższej warstwy społecznej, ale miał błyskotliwą karierę polityczną. Potem pisarz przypomniał nam o okrutnej egzekucji Cromwella, kiedy niedoświadczony kat odrąbywał mu głowę. GRRM śmiał się z sugestii, że z pewnymi postaciami z książek autor postąpi podobnie. "