PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=420552}

Greek

2007 - 2011
7,7 4,6 tys. ocen
7,7 10 1 4572
Greek
powrót do forum serialu Greek

4 sezon Greek stoi pod znakiem zapytania. Słaba oglądalność serialu sprawiła, że ABC Family zastanawia się nad zdjęciem go z anteny.

W odpowiedzi na wątpliwości stacji fani stworzyli kampanię czerwono-kubkową, aby wesprzeć serial i pokazać ilu osobom na Greeku zależy. Najlepszym na to sposobem jest oczywiście oglądanie premierowego odcinka, który zostanie wyemitowany 25 stycznia, ale tyczy się to tylko osób mieszkających w USA. Kampania polega więc na wysyłaniu pocztą jak największej ilości czerwonych kubków, będących ikoną Greeka, zdjęć czy pocztówek przedstawiających czerwone kubki na adres prezesa ABC Family.

Fani spoza Stanów też mogą wziąć udział w kampanii poprzez wysłanie bezpłatnych pocztówek poprzez stronę http://www.hippopost.com/start
Nie płacimy ani za znaczek ani za druk pocztówki, ponieważ są one sponsorowane przez dane firmy. Jest to szybki, łatwy i sprawdzony już osobiście przeze mnie sposób, wystarczy wybrać zdjęcie, wpisać adres i wiadomość. Ważne, aby zdjęcie było powiązane z Greekiem, może przedstawiać obsadę bądź czerwony kubek z napisem GREEK lub SAVE GREEK, a wiadomość mówiła o tym, dlaczego Greek zasługuje na 4 sezon.
Pocztówki wysyłamy na adres:
Paul Lee
3800 West Alameda Ave
Burbank, CA 91505

Szczegóły na stronie http://www.savegreek.com/
Można także dołączyć do grupy na Facebooku http://www.facebook.com/group.php?v=info&gid=265940691736
lub dodać do znajomych na MySpace http://www.myspace.com/savegreek

Do dzieła, Greek nas potrzebuje!

ocenił(a) serial na 8
nagini06

ja już wysłałem kartkę !!;D

a takie tło można wykorzystać na kartę ;D!!
http://i50.tinypic.com/w227vk.jpg

Greek musi przetrwać !! do dzielą Greek'o maniacy !!

ocenił(a) serial na 10
sashet

Dzięki:)

Ważnym argumentem jest też to, że [MAŁY SPOILER] druga połowa sezonu kończy się przerwą wiosenna, więc gdy Greek nie dostanie 4 sezonu będziemy pozbawieni jakiegokolwiek zakończenia, nie zobaczymy ukończenia szkoły przez Casey, Evana, Ashleigh (bo z Cappie'm czy Beaverem to nie wiadomo hehe), a cała historia po prostu się urwie.

ocenił(a) serial na 8
nagini06

no racja!! dlatego trzeba jak najwięcej wysłać tych pocztówek tylko żeby
ludzie się zmotywowali !!

ocenił(a) serial na 10
nagini06

"druga połowa sezonu kończy się przerwą wiosenna"
druga połowa 3 sezonu? a to po 3x10 nie było przerwy wiosennej? mi się zdawało że 3 sezon skończy się Graduation, wtedy 4 sezon byłby trochę dziwny... skoro właśnie Casey, Evan i Ash by ukończyli college. Tak to sugerują tytuły odcinków 3 sezonu:
3x19: "The First Last"
3x20: "All Children...Grow Up"<- ten mi się kojarzył z the G word :) Graduation

Mam nadzieje że przez te 10 odcinków 4 sezonu zakończą wszystkie wątki, chciałbym zobaczyć jak to się wszystko kończy :)

ocenił(a) serial na 10
artur_korzen

Po 3x10 była przerwa zimowa, w 11 odcinku mówią o tym jak spędzili święta, że zaczyna się nowy semestr itd. W 3x20 wyjadą na Spring Break i tym kończy się 3 sezon.
Doszły mnie słuchy, że nakręcono dwa różne zakończenia na wypadek, gdyby Greek nie dostał kolejnego sezonu. Widocznie to drugie w jakiś sposób miało sensownie kończyć cały serial, ale nadal nie pokazywało ukończenia szkoły. Jak już wiadomo nie będzie ono potrzebne, bo historia będzie się ciągnęła:)

Osobiście uważam, że najlepszym wyjściem będzie zakończyć Greek właśnie Graduation i nie ciągnąć tego dalej, że niby bohaterowie pójdą do Grad School na CRU, bo to już nie będzie to samo, nie będą już mogli być częścią systemu greckiego. Lepiej zakończyć serial jak ma on jeszcze sens, czyli te 10 odcinków mi w zupełności wystarczy.

ocenił(a) serial na 10
nagini06

niestety robiąc serial trzeba myśleć nad dwoma fabułami: jedno w przypadku kontynuacji serii (jeżeli już jest 10 odcinków 4 sezonu, to może jednak będzie 20 odcinków?), oraz co jeśli serial zostanie anulowany (jak Kyle XY- 3x10, fabuła w pełni, nowe wątki- a tutaj koniec.. :(). W drugim wypadku wolałbym zobaczyć w 4x10 Graduaction, jak część głównych bohaterów kończy college, bez nich ten serial już nie byłby taki sam. :)

Muszę pochwalić scenarzystów Greeka, mają dobre pomysły, zawsze wymyślą coś ciekawego, można się pośmiać z życiowych sytuacji, chociaż muszę przyznać że ostatnio zwolnili tempo akcji, oni wiedzą że linią graniczną dla serialu jest Graduation.

ocenił(a) serial na 10
artur_korzen

O tak, scenarzyści odwalają kawał dobrej roboty. Pierwszy chapter to był jeden semestr, a teraz jeden chapter to jakaś 1/2 semestru, ale ogólnie w tym serialu wszystko dzieję się wolniej niż w innych. Związki np. nie trwają po 3 odcinki tylko znacznie dłużej, co wydaje mi się o wiele bardziej realne. Ponadto wszystko jakoś nadal trzyma się kupy i nawet jeśli serial ciągnął by się dalej po Graduation pewnie scenarzyści wymyślili by jakiś sprytny sposób na połączenie tego w całość.
Oglądalność spadła ostatnio do 0.872 mln i dobrze, że stało się to po podjęciu decyzji o przedłużenie hehe. Zapewne czeka nas tylko 10 odcinków.

ocenił(a) serial na 10
nagini06

Będzie 4 sezon. Na podstawie wyników oglądalności 4 pierwszych odcinków tej połowy sezonu ABC Family zadecydowało, że Greek otrzyma jeszcze 10 odcinków. Oczywiście jest szansa na więcej jeżeli oglądalność będzie się utrzymywała.

http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i5a7bc96eb52f8d10ac78 160c6b4d0f66

Ponadto wiem, że pan Paul Lee został wręcz zasypany czerwonymi kubkami, pocztówkami, listami, a nawet otrzymał symboliczny jabłecznik w dniu premiery 11 odcinka 3 sezonu. Na pewno nie było to bez znaczenia.

Dziękuję Tobie sashet oraz wszystkim, którzy coś zrobili choć się do tego nie przyznali w tym temacie (o ile tacy w ogóle byli).

ocenił(a) serial na 8
nagini06

No to super ;D Dzięki za podziękowania ale ja tam się cieszę z tego że będzie 10 kolejnych odcinków a może nawet więcej ;D !! Pozdro !!

ocenił(a) serial na 9
sashet

Też teraz sie natknąłem na tą informację. Po cichu liczyłem, że tutaj przekażę dobrą nowinę, a tu suprise :D

Dobrze, że tak się stało, Greek na to zasługuje ;-)

Shephard

Hej

Czytaliście może tą informację:

Your favorite show is coming back for its fourth season! Be on the lookout as Greek will be returning.

Created by Patrick Sean Smith, Greek is ABC Family's longest-running original series currently on the air.

Which Greek character can you not wait to see again?