PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24515
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Odcinek rewelacyjny.. Długo oczekiwana konfrontacja Nicka z kapitanem w końcu doszła do
skutku.:D Świetna scenka. Grimm rośnie w siłę.
Jeśli ten sezon utrzyma taki poziom do końca to chyba podbiję ocenę na 8. ;)

ocenił(a) serial na 7
elo84

Dodatkowo cieszy fakt, że oglądalność jest dobra - 4,97 mln. Możemy się chyba nie martwić o 3 sezon.

ocenił(a) serial na 10
elo84

Tak, a jak na razie pokazują wysoki poziom :)

ocenił(a) serial na 10
elo84

Naprawdę był rewelacyjny!
Była niesamowicie długa przerwa, ale naprawdę warto było czekać! :)

ocenił(a) serial na 9
monika1144

Fakt odcinek świetny ale trochę zawiodłem się na tym w co się zmienia kapitan. To coś jak pół człowiek, pół hexenbiest? Czy się mylę?

ocenił(a) serial na 10
arestars

Kapitan, to chyba "to coś" co opisujesz :) ... i rzeczywiście mogliby wymyślić coś bardziej...
:)

ocenił(a) serial na 10
monika1144

... ciekawego, zadziwiającego, dziwnego , zaskakującego
w sumie to chciałam napisać jedno-słowne określenie, ale nic nie przychodzi mi do głowy :)

arestars

Ten odcinek był niesamowity. Już dawno powrót żadnego odcinka nie dał mi tyle frajdy. 12 był świetny a 13 była tak samo dobra.
Dużo się działo - ale bez przesady. Wszystko idealnie. Choć rozmowa Kapitana i Nicka lekko mnie zaskoczyła:) A kolejne odcinki zapowiadając się równie interesująco - ach ta Adalind...

I nie myślałam, że tak bardzo tęskniłam za Monroe - jego teksty itp. Kocham tego gościa. No i Rosalee wróciła. Uwielbiam ich razem:)

ocenił(a) serial na 10
AnixKajol

Tak, Rosalee i Monroe (oraz jego teksty) razem są super :)

ocenił(a) serial na 10
monika1144

ciekawe co będzie z Adalind.. w końcu jest w ciąży z kapitanem...
i jak teraz będzie wyglądać relacja kapitan-Nick..

ocenił(a) serial na 10
akam91

Te wątki sprawiają, że po prostu... ma się ochotę na więcej :)

ocenił(a) serial na 9
AnixKajol

Od początku drugiego sezonu zastanawiało mnie też w co się mogą zmieniać członkowie Royal Family i czy w ogóle się zmieniają :) Mam nadzieję że to wyjaśnią

ocenił(a) serial na 10
arestars

Kapitan, to już jakby wiemy
....a reszta to nie wiem, może to ludzie?, a może to Weseny?
:)

elo84

Kiedy Adalind dziękowała Kapitanowi za noc już wiedziałam, że chodziło jej o ciążę. Test zrobiła 2 dni później ? Czyli super szybko miała wynik, za szybko jak potrzeba co najmniej 7 dniu od zapłodnienia w przypadku takiego testu. Może to dziecko będzie rosło w rekordowym tempie, albo nie jest Kapitana, tylko jego brata ? Tak czy tak to Rodzina Królewska. Jeśli jednak Kapitana to dziecko będzie także Hexenbiest. Wątek z ciążą może być, tylko żałuje, że to nie Juliet będzie mamą dziecka Kapitana. Kiedy uda się ją "odczarować" znowu będzie przynudzała jak wcześniej. Teraz przynajmniej była z nią akcja.

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

Dzieciak będzie w 1/3 hexobestią, kapitan jest tylko w połowie.

Daroo_3

Wiem, że Kapitan miał ojca z Rodu Królewskiego, a matkę Hexenbiest, ale nie wiemy w jakim stopniu poszczególne geny wpływają na postacie. Nie ma podręcznika biologii dla tego serialowego świata. Może geny Hexenbiest przeważają, albo to nawet zależy od płci Hexenbiest.

ocenił(a) serial na 7
bambi_8

Adalind (albo jej matka) powiedziała że Kapitan jest w połowie człowiekiem. Poza tym jak się przemienia to tylko część twarzy mu się zmienia. Mnie w sumie bardziej zastanawia czy Adalind która straciła swoje moce, nadal ma geny Hexobestii...

ocenił(a) serial na 8
Daroo_3

Prawdopodobnie tak! Dlatego parzyła się z kapitanem i zaszła w ciążę jej dzieciak powinien dostać moce obu w takim wypadku ale to jest tylko moje przypuszczenie :-p poza tym zaczyna się ładnie robić :-p

ocenił(a) serial na 10
bambi_8

Może jeszcze z nią być akcja np:, jakby Nick wprowadził ją w sprawy dotyczące tego, kim on jest :)

ocenił(a) serial na 7
monika1144

ale jeśli to ciąża z bratem to po co byłaby scena jak przespała się z kapitanem ? :P

bambi_8

Też mi się wydawało, że zaszła w ciążę z bratem kapitana. To by jej dawało gwarancję, że jej nie zlikwidują, pomimo tego, że wróciła do Austrii bez klucza.

ocenił(a) serial na 10
magg191

To całkiem możliwe... :)

ocenił(a) serial na 7
magg191

ale jeśli to ciąża z bratem to po co byłaby scena jak przespała się z kapitanem ? :P (poprawka, to miała być odpowiedź na stwierdzenie magg191)