PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

3 odcinki zostały do końca serialu ! Jak obstawiacie zakończenie , różne zakończenie wątków? w ostatnim odcinku Juliett weszła do lustra do innego świata tam gdzie ta czacha mieszka ;d widać również w zapowiedzi jak w innym świecie bije się Nick i reszta orz do lustra podchodzi Diana...czy wydarzenia z lustrem to są właśnie te wydarzenia związane z tym tajemniczym kalendarzem który narysowała Diana?

Magii_Mistrz

Szczerze powiedziawszy: strasznie słabe wydaje mi się zwieńczenie serialu.. wydaje. Jeśli konkretnie nie wyjaśnią o co chodziło z tym kalendarzem, patykiem i szkieletorem to będę naprawdę zawiedziony. Mam nadzieję, że się mylę i jakoś konkretnie pokończą wszystkie wątki tak, abyśmy byli usatysfakcjonowani na ile to w ogóle możliwe.. :D

Tak więc.. ja ogólnie nie mam pomysłu oprócz tego, że rozchodzi się o czaszkę z lustra (co tak śmiesznie brzmi i zostało zaprezentowane, że póki nie wyjaśnią.. powstrzymam się od śmiechu xP).

Magii_Mistrz

Dużo wątków, mało czasu - to nie może skończyć się dobrze.
Głównemu wątkowi serialu - czyli kluczami i patykowi poświęcono ledwie parę odcinków i wciąż praktycznie nic o nim nie wiemy.
Wątek buntu Wesenów też urwany, tak sobie po prostu Grimm z komendantem zawarli pokój a tamci pogrozili palcem i zero kontynuacji?
A tu jeszcze wprowadzono motyw czachy i jakiegoś innego świata.
Nie ma szans odpowiednio tego zamknąć w 3 odcinki, pewnie coś tam wymyślą na pozamykanie wątków, jakiś krótki pojedynek Grimma z czachą i happy end.
Ewentualnie śmierć Juliette w finale coby zamknąć temat trójkąta Nick - Adalind - Juliette.

ocenił(a) serial na 10
Grajcz

zgadzam się... za dużo wątków pootwierali a teraz zamkna wszystko bez konkretów bo nie ma czasu.... mogli chociaz zostawic do tych21 odcinkow lub 23 jak to mial w tedy kazdy sezon... swoją drogą ciekawe 4,5mln ogladalnosci w usa i zamykaja serial hmmm....

Magii_Mistrz

Może po prostu nie mają już pomysłów i dlatego kończą serial? :)
Ogólnie serial jest świetny i pomysł jest także świetny, ale pomysł... No właśnie, scenarzyści mają zajebiste pomysły, tylko nie umieją ich dociągnąć do końca. Klucze - zaczyna się super, tajemnica, magia, groza, chęć zdobycia tego "czegoś", rozwiązanie szybkie i niezbyt zadowalające, Czarny Szpon - taki groźny, wszędzie te znaki pazurów, Rada wymordowana, zajmują wszystkie miasta, przejmują władzę - bach upadli w Portland i koniec wątku, Diana - też takie wielkie halo było o nią, a teraz, ot ma w miarę normalną rodzinkę i mało jej pokazują. Magiczny patyk - okej leczy, powoduje jakieś halucynacje, uzdrawia duszę - znowu od pewnego czas odłożony w kąt, już pomijając fakt, że fani mieli nadzieję na jakąś naprawdę mega-super-straszną broń. A tymczasem okazuje się, że tkanina z niewidzialnymi wzorkami jest bardziej interesująca.
Znając zakończenie każdego - naprawdę i bez cienia ironii - wspaniałego pomysłu na wątek, obawiam się, że schrzanią kompletnie finał. Oby nie, bo Grimm to jeden z moich ulubionych seriali.

ocenił(a) serial na 10
bad_girl00

zgadzam się z Tobą, jestem tego samego zdania, za dużo wątków otwartych a tylko 3 odcinki... jeszcze bym zrozumiał jakby zostawili ten standard 21 odc na sezon i mieli by dość aby dokończyć to wszytko ale cóż nie ma co narzekać dla mnie to był osobiście jeden z lepszych seriali i smutno, że się kończy polubiłem tych aktorów w przeciwieństwie do mega produkcji za miliardy dolarów gdzie każdy ginie i pełno zabijania seksu przemocy oczywiście Grimm też to ma ale mimo wszystko dla mnie lepszy od wysokobudżetowych seriali..

ocenił(a) serial na 9
Magii_Mistrz

Masz rację nie ma takiej opcji żeby domknęli wszystkie wątki w 3 odcinki , najgorsze jest to że Grimm to naprawdę dobry serial , z dużym potencjałem i super aktorami ( z jednym wyjątkiem Jul/Ev która mnie irytuje od 1 sezonu ) . Szkoda że zostawili historię Szpona nie zamknięta , nikt nie wie co się z nimi stało i pewnie już tego też nie wyjaśnią zwłaszcza że mamy całą historię kalendarza na płótnie i do tego tajemniczą czaszkę w lustrze :)

ocenił(a) serial na 10
Tomasz_KOT

no cóż.. ten serial mógłby spokojnie 2 sezony jeszcze "przebiedować: ze średnimi odcinkami w sezonie i z ciekawymi..ale jak mówi przysłowie: "wszystko co dobre to się kończy" (czy jakoś tak)

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

naprawdę szkoda, bo kocham ten serial, no ale co zrobić. Prawdopodobnie pomysły się skończyły, no bo ile można ciągnąć "atak na człowieka i śledztwo" plus jakieś małe wstawki aby coś tam się akcja posuwała do przodu. Oby zakończenie było takie jak powinno, wszytko wyjaśnione i prawdziwy koniec bez domyśleń co tam dalej by się wydarzyło...Ale dobrze może że kończą bo lepsze to niż np taki Smallville, gdzie 2 ostatnie sezony to już lipa totalna.

ocenił(a) serial na 10
jamkalukasz

coraz więcej akcji, coraz miej czasu do końca... koleś zwany diabłem to najmocniejszy przeciwnik w historii serialu.. zapowiada się za tydzień niezła akcja .. mogli by zrobić finał 2 h ;d

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

No niekoniecznie najmocniejsza, jest pewne "dziecko" którego moc jest tak olbrzymia że aż nie znamy jej granic xd.
Wolę 2 ostatnie odcinki o czymś nowym, tak że akcja idzie cały czas od kolejnego ataku wesena na przypadkowych ludzi co prowadzi do śledztwa itd. Twórcy serialu powinni tak rozdzilić czas aby wszytko się zmieściło :)

Magii_Mistrz

No i pierwszy odcinek za nami i nie wyjaśnił prawie nic;/
Równoległy świat okazał się równoległymi niemcami w klimatach średniowiecza, czaszkowy destruktor wcieleniem diabła który chce żeby kilkuletnia dziewczyna urodziła mu setkę dzieci... - tylko po co?
No i w sumie tyle, dalej nie wiemy o co chodzi z patykiem, symbolami, równoległym światem i jak to wszystko łączy się z krzyżowcami (bo to raczej nie przypadek że patyk zakopali akurat w czarnym lesie który w równoległym wymiarze jest siedzibą czaszki).
Nadzieję że zamkną temat rewolucji szpona już straciłem, wychodzi na to że cała potężna organizacja która rozwaliła radę Weseneów upadła bo bonaparte dostał kosę w plecy i stracili stołek burmistrza Portland...

Zaskoczyła mnie tylko szybka konfrontacja z czachą, 2 odcinki raczej bić się nie będą.