Efekty bardzo dobre, fabuła też, zdjęcia to już wgl genialne jednak czegoś mi tu brak...
Po pilocie także odczuwam pewien niedosyt, ale to przecież dopiero pierwszy odcinek. Są seriale które wciągają od pierwszego odcinka, i są takie które wszystkie swoje zalety ukazują w dalszej części sezonu. Cierpliwości ;)
Mi brakuje aktorstwa... Zgadzam się, że wymienione wyżej elementy są świetne, ale te drętwe dialogi:/ Okropna mimika bohaterów... Niestety serial mnie zaciekawił, ale ogląda mi się go bardzo źle, po prostu... nieprzekonywająco. Ale może będzie lepiej.
Może dlatego, że David Giuntoli gra jakby połknął sztyl od miotły. Ale czasem trzeba cierpliwości, oby dalej było lepiej, bo serial ma potencjał
Strasznie się na ten serial nakręciłem - po pierwsze, że to "Fantasy, Horror" a druga kwestią był początek pilota , który widziałem ze 4 razy bo zawsze jak chciałem go obejrzeć to ktoś mi przerywał.
I o ile wstęp był dość dobry i wzbudzał moja ciekawość co przyniesie los głównego bohatera, na co mu ta jego super moc i skąd się ona wzięła o tyle im bliżej końca czułem się coraz to bardziej zażenowany dialogami i grą aktorów. Jedynym plusem (jak dla mnie) są sceny jak tym bandytom przemieniają się mordeczki - bardzo fajnie to wygląda. Z pełna odpowiedzialnością mogę nadać mu miano "stracone 45 minut mojego życia", nie mniej obejrzę odcinek 2 licząc na to, że to pilot był po prostu mierny w c.... bardzo
dla mnie zdjęcia również są genialne, to głównie dzięki nim czuć powiew baśni. po pilocie czuje niedosyt. jedynie można ponarzekać na aktorstwo
P.S. pilot świetnie się zaczął - Sweet dreams Eurythmics a zakończył wyśmienitą jego mroczną Mansonowską wersją
Nie wiem co ci w nim nie pasuje wg. mnie jest ok.Młody aktor a z krótką biografią zawodową gra w porządku.
jak dla mnie zbyt metro i niezbyt męski ten grimm. po prostu wolałabym takiego prawdziwego mężczyznę, niż gogusia.
Zdefiniuj pojęcie "prawdziwy mężczyzna "ok? bo widzę ze ludzie w dzisiejszych czasach chyba mają chyba problem z zadbanymi dobrze wyglądającymi mężczyznami...a może to kompleksy?
dlaczego mam miec kompleksy z powodu zadbanego mezczyzny? czy ja jestem facetem ze mnei sie o to pytasz? O_o? nie rozumiem po co to idiotyczne pytanie. od razu jak komuś coś nie pasuje, to musi miec kompleksy na tym punkcie? Nie można miec juz innego zdania, zwłaszcza uargumentowanego?
co do definicji - ja jakaś wikipedia jestem, że muszę podawac ci definicję? jak jesteś myślący/ąca to sam/a wiesz o co mi doskonale chodzi, jak nie wiesz, to nie mój problem,t ylko twój.
Fajnie, jak facet jest zadbany, ale bez przesady, błyszczyków do ust nie musi używac, tak samo jak kremów przeciwzmarszczkowych, kremów zmiękczających do rąk itd itp, poza tym nie podoba mi się jego twarz - jest jak dla mnie bliżej mu do chłopca, niż do mężczyzny. twarz nastolatka. nic mnie w nim nei pociąga i wg mnie wyglada na bardzo zniewieściałego.
Rozumiem że ja ine mogę miec takiego zdania, bo od razu mam kompleksy na punkcie zadbanych facetów?? żałosne
O to że nie masz zadbanego faceta,choć są niektórzy co są ładniejsi i lepiej zadbani od niejednej kobiety.(widziałam takich).
Tak się składa że pojęcie "prawdziwy mężczyzna"to bardzo szerokie pojęcie i można pod ten szyld wrzucić bardzo dużo lub mało wszystko jest kwestią tylko i wyłącznie gustu i ..potrzeb męskich i kobiecych.
Litości on jest AKTOREM w jego zawód wpisany jest użycie makijażu są nawet osoby co mu go zakładają do każdej sesji zdjęciowej i nie dotyczy to tylko aktorów ale i dziennikarzy czy sportowców ogólnie wszystkich ludzi co mają stały kontakt z mediami..Co do twarzy jest młody nie ma nawet 30lat,a to że ma ładną,gładką(ogoloną) twarz nie jest niczym złym choć są kobiety z twarzy dużo mniej ładne niż on i to jest pewnie ta niechęć w końcu w naszej kulturze przywykło się uważać że mężczyzna nie musi być przystojny ma być tylko trochę ładniejszy od diabła(co jest mylące bo Lucyfer słynął z urody).Tak się składa że mężczyźni mają kilka razy grubszą i szybciej regenerującą się skórę od kobiet min twarzy wiec i zmarszczki wychodzą rzadziej i wolniej nic wiec dziwnego że dbający o siebie mężczyzna mający 20kilka lat wygląda jak nastolatek to tylko świadczy bardzo dobrze o jego zdrowiu i genach.Pamiętaj im młodszy wygląd od wieku właściwego (za prawidłowo uważa się wygląd 5 lat poniżej wieku właściwego)tym lepszy stan zdrowia.Tak się składa ze mężczyzna mężczyzną w pełni dojrzałym fizycznie jest dopiero o.35roku życia wcześniej dopiero się rozwija kobiety dojrzewają dużo szybciej stąd pewnie bierze się to że wielu 20kilkulatków którzy są jeszcze strasznie niedojrzali i dziecinni i nie dotyczy to tylko mężczyzn ale i kobiet niestety..
Kremy zmiękczające do golenia są przydatne przy usuwaniu zarostu szczególnie że ten krótki kiepsko schodzi.Męski zarost jest bardzo twardy i ostry,i niestety mężczyzna powinien mieć albo ładną krótką zadbaną brodę i wąsy albo być głado ogolonym inne stany świadczą o pewnym niechlujstwie i wcale nie są przyjemne.Co do kremów do rak używa się też kremów ochronnych przed mrozem czy ich użycie przez mężczyznę jest niemęskie?No i bądźmy szczerzy niektóre zawody męskie są takie że krem po pracy aż się prosi no chyba że się lubi mężczyzn o twardej i szorstkiej skórze na której widać ślady smarów itp. dodatków.Tylko taka skóra łatwo pęka a ranki jakoś miłe nie są.
Oczywiście że swoje zdanie możesz mieć ale umotywuj je argumentami a nie teks typu "bo on jest niemęski bo prawdziwi mężczyźni wyglądają inaczej"..sorry to żaden argument. a obrażanie się na inną opinię sprzeczną z twoją lub jakąkolwiek krytykę Twojej opinii jest zaskakująco dziecinne.A podobać ci się oczywiście nie musi wolisz inny typ męskości pewnie to też kwestia kolorystyczna..
strasznie się zawiodłam, pomysł nawet fajny ale efekty specjalne do bani. Strasznie tandetnie to momentami wygląda.
To jest serial, nie o efekty tu chodzi. Niesamowitych efektów należy się spodziewać w kinie, w serialu są one tylko mile widziane, ale nie konieczne.
czy ja wiem, mogli sie lepiej postarac , zwlaszcza ze teraz jest taka technika. Ale ogolenie cos mnie drazni w tym serialu,, a to poprostu jedna z rzeczy na ktore zwrocilam uwage ;]
mnie drazni, że jest za bardzo "amerykański" tzn. za bardzo chce schlebiać gustom "przeciętnego widza", czasami za bardzo na tacy podane jest wszystko. przydałoby się trochę zaufania do widza i jego inteligencji. ale cóż - komercja... poza tym, piękne obrazy i w sumie sam pomysł ciekawy.