Witam
Wczoraj w nocy postanowiłem zacząć oglądać Grimma
jestem juz przy 16 odcinku 1 serii i ciężko byłommi nie zauważyć że każdy odcinek jest praktycznie o
tym samym tzn. Nie ma jakiejś ciągłej fabuły,
i dlatego mam takie pytanie do osób które obejrzały wszystkie sezony
Czy W końcu zacznie się dziać coś naprawdę ciekawego , dzięki czemu będzie się niecierpliwie
czekało na następny odcinek?
tylko bez jakichś dużych spojlerów proszę :)
I jeszcze jedno
W 19 odcinku pojawia się jakiś koleś który jest z ruchu oporu z tym że nie jest wyjaśnione czemu oni stawiają opór, tzn. Jest podana nazwa jakieś organizacji, coś o 7 rodzinach ale nic nie jest wyjaśnione,
mógłby ktoś wyjaśnić albo napisać czy będzie to wyjaśnione w filmie?
Tak, zacznie się dziać dużo ciekawych rzeczy i będziesz czekać z niecierpliwością na kolejne odcinki. Wszystko czego nie rozumiesz zostanie wyjaśnione w swoim czasie. Jeśli chodzi o fabułę to pierwszy sezon rzeczywiście jest taki ,że w każdym odcinku jest co innego ale w drugim fabuła jest bardziej ciągła...No, a w trzecim...Polecam oglądać dalej. :)
Ja jestem w polowie pierwszej serii i tez jakos bardzo mocno mnie jeszcze ten serial nie wciagnal... Pierwszy odcinek byl fajny, a kazdy kolejny jest dla mnie taki sam.... Na poczatku kazdego odcinka juz wiemy praktycznie kto jest sprawca.... Spodziewalam sie czegos lepszego, aczkolwiek licze na to ze sie rzeczywiscie rozkreci...
Dotarłem już do 10 odcinka 3 serii i powiem ci że potem robi sie ciekawie :)
Aczkolwiek dalej nie do końca ogarniam fabułę ruch oporu-rodziny królewskie :)
Cóż, nie należy od serialu wiele wymagać, nie posiada jakiegoś mega-potencjału (choć wg naprawdę dałoby radę zrobić to mroczniej - o to chodziło na początku, teraz mamy rutynę, Nick od rana do wieczora wychodzi sobie zabijać potwory, jak do pracy, tyle, że za dodatkowe zajęcie nikt mu nie płaci). Ja czekam przede wszystkim na wątek klucza i tych 6-u pozostałych rodzin królewskich. No i tej córki Adalind. Bo to, że Nickowi wrócą jego supermoce, to bardziej, niż pewne - po co inaczej byłby głównym bohaterem? Na plus kolejni Grimmowie, zwłaszcza Troubel :D Fajna z niej babka :D Wymachuje maczetami jak jedi :D
Moim zdaniem warto obejrzeć :) Racja, że pierwszy sezon dość powtarzalny ale podejrzewam, że chodziło właśnie o to, żeby pokazać różnego rodzaju stworki i zachęcić fanów tego typu stworków do oglądania :) Do tego rzucili kilka "haseł" żeby rozbudzić ciekawość i żebyś na pewno wrócił do serialu nawet jak uważałeś go za nijaki na początku. I moim zdaniem się im udało i z odcinka na odcinek robił się coraz lepszy :)