PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24485
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Grimm S03E13

ocenił(a) serial na 6

Odcinek dość ciekawy muszę powiedzieć co raz więcej emocji w serialu robi się co raz ciekawiej i
dobrze następny tez się niezłe zapowiada .

ocenił(a) serial na 10
FanHouse

Odicnek po dłuższej przerwie trzyma poziom . Całly odcinek akcja !

Wątek Adalind vs rodziny królewskie , większość fanów nie ma problemu przewidzieć co się stanie ale muszę się przyznać , że nie sądziłem , iż Cyganka , która pomagała Adalind odzyskać moc zwiąże sie umową z królem Wiktorem - panującym nad jedną z rodzin :)

Ciekawy wątek pełen emocji z rodziicami Monroe :D heh nick na szczęście tylko urzył raz praweego sierpowego ;d

nie sądziłem iż Grimm i monroe tak łatwo poradzą sobie z 3 groźnymi wesenami jak wspominał monroe / sugerowal/ należą do jednych z groźniejszych pośród wesenów..

broń brońmi ale było ich trzech hmm ja bym wolał długą broń białą w walce z nimi a nie strzelbe którą się trudno manwruje podczas szybkiego ataku przeciwnika i niema czasu na ładowanie i precyzyjny strzał - ale to takei moje widzi misie : P

dobrze, że się pogodzili wszyscy - rodzice monroe , fajna ostatnia scena też na plus :) haha :) przy tym stole...
już mam w wyobraźni scene ślubu weseńskiego hehe pewnie wpadnie bóbr i ojciec znowu będzie zły co kolegujesz się z bobrem hhaa ?:P
a grimm bedzie świadkiem ;d a WY drodzy forumowicze jak widzicie tą scenę :) ? ?

na plus mimo , że działa mi na nerwy chociaż troszkę już mniej niż przedtem Juliet / jak już się pojawia to stara się nickowi pomagać i opowiada co sie dowiedziała o jakimś wesenie czy też o związkach z zabójstwami na temat danych morderców ;]

a co Wy Drodzy sądzicie o najnowszym odcinku :) ?

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

p.s. zapomniałem dodać co myślicie o tatuażu Meisnera tym okrągłym na jego plecach ?może symbol walki z rodzinami królewskimi ?:)

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

Odcinek fajny akcja non stop......

Jeśli chodzi o cygankę.... nie wiem czemu, ale wydawało mi się że jest ona matką kapitana renarda.
fajny wątek z rodzicami monroe'a :) będzie ciekawy ślub
Też myślałam, że z tymi dwoma wesenami będzie dłuższa i ciekawsza walka, ale cóż :)
uważam ze Meinsner jest sexi :) może jakaś inna fanka grimma się ze mną zgodzi co :D
Ciekawa jestem bardzo narodzin małej hexenbestii

ocenił(a) serial na 10
Hikaru2501

Meisner wygląda jak taki komandos / konkret facet a nie maminsynek w rurkach i kolorowych bucikach : D
no ciekawe co dostanie od rodzicó chrzestnych , może jakieś pluszowe weseny hahahhaa :P i czy niemowlak też się będzie już zmieniał - przeinaczał hahah ;d (biedna ta nauczycielka w przedszkolu wesenków haha)

Magii_Mistrz

Ruch oporu to wesy czy ludzie? i czy Meisner jest wesem?

ocenił(a) serial na 9
Gav_ryil

W 18 odcinku 1 sezonu pojawił się Ian Harmon - jeden z przywódców Ruchu Oporu. Był Liserem, jak dziewczyna Monroe. Ja tak jakoś odnoszę wrażenie, że Ruch Oporu to przede wszystkim weseny (opór polega na sprzeciwie wobec rządów rodzin królewskich i traktowania wesenów jak mięsa armatniego i służby), a ludzie to tacy pomocnicy. Myślę, że Renard dlatego jest dla nich wyjątkowy, bo to pół człowiek pół wesen, nienawidzący swojego człowieczeństwa i rodziny która chciała go zabić.

Hikaru2501

Meisner jest very hot :-)

Też mnie to dziecko bardzo ciekawi i dalszy rozwój sytuacji ślubnej. Szykuje się mieszanka: ślub, powrót Adalind z mocami dzieckiem jej kapitana do USA ??...

Magii_Mistrz

rodzice monroe zaliczeni, ale co z resztą rodziny. przecież nie wszyscy bedą mogli przeżyć taką epiką walkę, która zbliży ich z nickiem :) i martwię się o tego szpiega renarda, chyba się połapią że to on jest kretem Szkoda polubiłam go, niby taki niepozorny a jaką intryge kręci :) Ciekawi mnie o co chodzi z tym dzieckiem, po co im ono. Przecież renarda chcieli zabic, chyba po to aby czystosci ich krwi nie psuł, a tu jest powiedziane że dziecko jest ważne (chłopiec czy dziewczynka?:))

ocenił(a) serial na 10
Gav_ryil

Ruch oporu to weseny w ludzkiej skórze :D Meisner ; tak wesen ale zapomniałem jaki ; |
pewnie chłopczyk - malutki słodziutki hexienbisiontko ;p

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

Nigdzie nie zostało wyjaśnione czy ruch oporu to wesseny. Podobnie Meisner w żadnym odcinku się nie przeinaczył więc na razie można traktować jego status jako człowieka. Co jest bardzo logiczne dla całej intrygi na linii rodziny - wesseny - grimmowie - ruch oporu.

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

Drobna korekta - nie wyjaśniono czy cały ruch oporu to wesseny.

ocenił(a) serial na 10
Pietro87

co racja to racja pewnie się niedługo okaże jak to będzie : )

ocenił(a) serial na 8
Magii_Mistrz

Coś mi się wydaje że rodziny królewskie i ruch oporu po części to ludzie a po części weseny, czyli trochę tego i trochę tego :) nie mogę się doczekać jutrzejszego odcinka :)

ocenił(a) serial na 9
Gav_ryil

Mogę się mylić, ale zdawało mi się że Seana chcieli zabić nie ze względu na to że był półkrwi Hexenbestią (czy tam Zauerbestią) tylko dlatego że był dzieckiem z nieprawego łoża, ze zdrady małżeńskiej. Z dzieckiem Adalind nie mają takiego problemu. Ale, jak mówiłem, mogę się mylić, polityka nigdy nie była moją mocną stroną.

Tom_96

chyba juz powinna byc niebawem 3 seria na canal+?

ocenił(a) serial na 10
xxxfilmen

nie orientuje się niestety więc nie pomogę ale jak się dowię napiszę, chyba większość forumowiczó oglada online ;)

ocenił(a) serial na 9
Magii_Mistrz

dlaczego mamy czekać na sezon ponad 5 miesięcy od premiery w stanach. tłumacze amatorzy przy dobrze oglądających się serialach potrzebują tylko dnia na tłumaczenie. jestem skłony zapłacić za legalne oglądanie np Netflix ale niestety nie prowadzą działalności w polsce. inne stacje telewizyjne się już nauczyły że należy wychodzić widzą na przeciw przykład continuum i stacji syfy gdzie można zobaczyć odcinek zaraz po premierze na oficjalnej stronie stacji (tylko kanadyjczycy). dlaczego traktują nas jak idiotów. tylko tracą kasę przez to oczekiwanie na premierę w polsce. w filmach już zaczęli ustalać premierę w kinach w tym samym momencie aby zminimalizować piractwo.