Napisy po korekcie pojawią się dopiero o 14.
Co do odcinka, to muszę powiedzieć, że nie był jakiś porywający. Fajnie, że wprowadzili coś więcej
niż weseny (jak to było z duchem), ale ja nadal czekam na innych główny wątek, na więcej grimmów
albo na informacje o kluczach.
Za odcinek lub dwa Nick w końcu odzyska moce :)
Promo piątego dosyć dosyć ciekawe, nie mogę się doczekać :D.
Witam, dzięki za napisy ... odcinek oceniam tym razem wysoko : ) dużo akcji...
+ coś innego niż zwykły wesen
+ Elizabeth ciekawie kombinuje ( odzyskanie przez Grimma mocy będzie się wiązało z z Juliett jak się dowiedzieliśmy , moje domysły są takie, że
Juliettt będzie musiała wypić tą miksturę żeby się stać Zębowiedźmą i wtedy Nick jak z nią prześpi to odzyska moce : P hahahaha)
+ kapitan powrócił
+ Teresa wyjawiła sekret związany z FBI
- odcinki pochłaniające wyjaśnienie i odzyskiwanie mocy przez Nicka zabierają czas na rozwinięcie akcji dotyczące klucza
? o co chodziło z tą Adalind , i dokąd ją prowadził ten dziadek? jak zwykle zadziałał stereotyp głupiej blondynki, mówi jej, że ma być cicho a ta ale dlaczego ? po co?ja pi......jak można być takim głupim.. prosi to niech to zrobi a nie zaczyna się wydzierać !! no ale nie żal mi jej...
mam nadzieję, że w najbliższym czyli 5 odcinku już Nick odzyska moce : )!!
Podpisuje się pod podziękowaniami, oczywiście itd.
Pomruczę radośnie, że biały napis został przetłumaczony i dodano nawet źródło <3 niom niom <3
W tym tygodniu scenarzyści zamiast niemieckich bajek wzięli na warsztat żydowski folklor, co wyszło w połowię korzystnie, ale takiej większej na plus: zamiast smętnych nawiązań do nazistów przy golemach [pacz: post StaraPanna o Supernatural] dostaliśmy raczej takiego zwykłego obrońcę przywołanego modłami. Milutko. Trochę oczywiste było dla mnie, że będzie golem po tym, jak zobaczyłem jarmułkę na głowię wujka, po za tym dziwnym przypadkiem kilka osób ma biblijne imiona (Sara, David). Samo zamknięcie wątku raczej płaskie (okej, mieli zamiar zrobić to prawidłowo przez wsunięcie do ust polecenia) oraz bezsensowne - kazał mu zniknąć i posłuchał go, skoro to on nad nim nie panował tylko wujek? Błąd logiczny? Nick i "już nigdy nie będę krzyczał na dziecko" świetne. Widać, że brakuje mu mocy grimma powoli.
Przypuszczenia, że Jull zmieni się w Hexena [lub coś takiego, polecam spojrzeć na promo] na moje sprawne i jak najbardziej realne, jakkolwiek dopiero w sobotę się tego dowiemy.
Teresa wyjawiająca wątek FBI oraz dość ciekawe rozwiązanie wątku chłopaczków z końca poprzedniego epka można uznać za znak równania, bo nie wnosi póki co niewiele, a lekko stara się na siłę wprowadzić kilka nowych wątków dla sezonu. Naprawdę ich brakuje by utrzymać widzów przed telewizorami? Panowie scenarzystki i panie scenarzyści, no proszę ja was...
Wprowadził ją po prostu z celi do "sali tortur", sam motyw z twarzościanami (Facewall? Facebooka już mieliśmy :D) dość ciekawy i oryginalny. Potem pewnie zrzucą ją znów do celi i kolejne tortury.
Odzyskanie mocy grimma nastąpi raczej 6-7 odcinek, w 5 będzie zajęty "nie, nie możesz tego zrobić dla mnie, bo ja Ciebie kocham, ale wiem, że i tak to zrobisz bo mnie kochasz" ugh.
Tak czytam twój komentarz Mistrzu, i nie mogę przestać się śmiać z teorii o Juliette zamienionej w zębowiedzmę, ale
to jest całkiem prawdopodobne, bo ot przybierze wygląd Adalind(końcu Juliette będzie ładna!) i będzie musiała coś tam
zrobić(czary mary, hokus pokus). O odcinku ogólnie:
Był fajny motyw goluma mi się podobał i ten tekst Hanka-"Przecież nie wyślemy listu gończego za błotem". Wu
trochę już wkurzony, ciekawe co się z nim stanie, czy wyjaśnią mu o co chodzi, a może spotka go coś przykrego...oby nie, bo
to fajna i zabawna postać "Bosy człowiek niosący wilka"- uwielbiam ten jego tekst.
Adalind i te twarze w ścianach przypomniał mi się motyw maski pośmiertnej i muszę przyznać, że
te buziuchny to bardzo fajny pomysł. Nasza zębowiedzma pewnie się uratuje, ale mimo wszystko trochę się o nią martwię.
Elizabeth była genialna! jestem jej fanką i mam nadzieję, że jeszcze ją zobaczymy!
Nick oczywiście odzyska grimmowe moce, ale zanim to się stanie będzie ględzenie o poświęceniu Juliette. Coś w stylu:
Nick: Nie rób tego.Ja mogę żyć bez tej mocy
Juliette: Tak,wiem, ale chcę ci pomóc, bo cie kocham >.> bleh.
Ale oczywiście nie ma szansy, żeby Juliette umarła? Ale jest jakaś nadzieja(nikła bo nikła, ale jednak!).
wiem , wiem, jest ta moja teoria dziwna i śmieszna ale póki co nie przychodzi mi nic lepszego jak poświęcenie Juliett :P
i i t v . i n f o bez spacji oczywiście ;)
Motyw golema marnie zrealizowany. Niemal identyczny odcinek był w Supernatural (sezon 8 chyba odcinek nazywał się Everybody Hates Hitler), ciekawe co wymyślą z tą Juliette - może będą musieli ją złożyć w ofierze i na tym skończy się jej występ, bo ta aktorka wybitnie do mnie nie przemawia ^^