PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24485
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Grimm S04E21

ocenił(a) serial na 6

Juliette konsekwentnie podąża ścieżką Katriny z „Sleepy Hollow”. Znaczy to tyle, że twórcy nie mieli pomysłu na postać więc zrobili z niej czarny charakter i ostatecznie ją zabili. Oczywiście to wcale nie znaczy, że Nick zabije Juliette, może się zdarzyć ze zostawią ją na kolejny sezon jako jedną z tych złych, tym niemniej cały ten wątek jak i druga polowa tego sezonu to przykład fatalnie pisanego scenariusza. Taka nagła zmiana charakteru, gdzie dobra postać zmienia się w mściwą wiedźmę bez żadnych ludzkich odruchów (to mnie dziwi najbardziej) jest po prostu nienaturalna i nawet bycie Zębowiedźmą tego nie tłumaczy… Bo nie pojmuję jak mimo nienawiści do Nicka dziewczyna mogła tak na zimno pozwolić na zabójstwo kogoś kto nic jej nie zrobił… Na początku jej przemiana cieszyła, postać nabrała kolorów i mogła być w końcu użyteczna, gdyby tylko twórcy zostawili jej moce i pozwolili zachować dawną osobowość… No ale poszli w inną głupszą stronę i mamy efekt taki jaki mamy.

Cieszę się, że Calire Cofee ma większą role i jej postać jej jakby łagodniejsza, ale jej przemiana w potulna Adalind też nie przekonuje w pełni. Mam nadzieję, że twórcy maja jakiś plan na tę postać i będzie pomagać drużynie Grimma. No i więcej Trubel proszę.

Ogólnie problemem tego serialu jest rotacja scenarzystów. Co sezon to inni ludzie piszą fabułę i przez to mamy bałagan i niedokończone wątki (gdzie się podział Zombie Nick ?). Nic dziwnego, że oglądalność podobno spada. Scen akcji walk wręcz jest ostatnio mało (ostatnio była taka przy akcji z tym trybunałem), pojawiają się wątki rodem z telenoweli (2 ciąże ? WTF?! . Nadal świetnie się to ogląda ale martwię się o ten serial…

ocenił(a) serial na 7
Jarek Bachanek

Juliette ma ludzkie odruchy...

ocenił(a) serial na 10
Jarek Bachanek

Muszę się z Tobą zgodzić, postać Juliette mnie rozczarowała (niby ostra, wredna zmiana o 360 stopni ale jakoś mi się to nie widzi). Plus nie wiem czemu ale jakoś kartonowa scena nie zrobiła na mnie wrażenia. Uwielbiam Grimma i mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Rozgdz masz racje było to widać przez te flashbacki no i przy małej :)

ocenił(a) serial na 9
SurenO_o

zmiana o 360 to nie zmiana ;)

ocenił(a) serial na 10
ww24

Sory ale jak można było rozwalić związek Juliette z Nickiem , zabić Matkę , to bez sensu wszyscy giną , co może teraz połączą Nicka z Adalind , robi sie to chore jak TVPD sory , martwię sie bo serial lubię ale przyszły sezon , no nie zapowiada to sie dobrze , Trubel trochę ratuję tu sytuacje

ocenił(a) serial na 10
Armin450

Juliette była miła, mdła, sztywna i wkurzająca. Ale nie miałam nic przeciwko temu związkowi. Kiedyś myślałam, że pomiędzy Adalind i Nickiem nawiąże się romans (zdrada, jakiś dramat no i zgoda) i podobała mi się ta wizja, serio. Nie przeszkadzałoby mi gdyby scenarzyści poszli w tą stronę i pozwolili na ten związek. Scena z kartonem nie zrobiła na mnie wrażenia, ale to nie znaczy, że podoba mi się uśmiercenie matki Nicka. Zabrakło mi dramatyzmu w tym jakoś. No i szkoda, że nie mogli się lepiej poznać bo Nick zbyt mało czasu z nią spędził. Mam nadzieję, że serial nadal będzie tak dobry jak jest :) A Trubel jest jedną z moich ulubionych postaci :D

ocenił(a) serial na 10
ww24

Masz rację :) moja pomyłka :D