PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24485
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Jestem po 5 odcinkach.
Muszę powiedzieć, że takie dosyć fajne wydaje mi się. Na razie to taka gorsza wersja Supernatural, powiedziałabym, zmieszana z 1 sezonową "Buffy" ;). To jak widzę te paskudne stwory, hyhy.
Klimacik jest, aktorstwo w miarę cacy.
Najlepszy ten wilkor, prześmieszna postać.
Najgorszy jest główny bohater, Nick.
Oczywiście, jedyny ostatni sprawiedliwy, sztywniak i drewieńko. Zarówno gra aktora jak i postać.
Boż, czy oni zawsze muszą dawać takie ciemięgi na tapetę główną?
Czy nie da się dać takiego Deana bis, tylko musi to być zawsze "Samx10" gorszy???
Serio, Nick przełamuje monopol na irytujące główne bohaterki kobiece.
Jest gorszy niż Elenka i Sookie razem wzięte.

Kolejnym małym minuskiem jest duża przewidywalność.
A może ja już za dużo seriali tego typu widziałam? ;)

Ale ogólnie podoba mi się motyw baśni przeniesiony na świat rzeczywisty.
Czasem tylko razi też patetyczność.
Jak np. ta ciocia Nicka...
TYCI SPOILER:
czy ona naprawdę wszystko musiała wypowiadać takim głosem natchnionym jak Galadriela?? :lol: "Jesteś Grimm, wybrany, masz misję, blebeleble". Ughr! Nie czepiałabym się, bo niby chora kobita, ale jakoś z atakującymi potworami sobie super radziła.Jak pierwszorzędny rambo :lol:SPOILER
Więc to mi tak nie pasiło...
Dobra, zobaczymy dalej.

ocenił(a) serial na 6
WhiteDemon

mnie sie ten serial trochę nie podoba, a o to na serio jest trudno, zwykle każda rzecz wpada mi w gust ale ostatnimi czasy aż za dużo robią beznadziejnych seriali, w tym serialu akurat nie podoba mi się taka tandeta ( potwory są bardzo brzydkie, wyglądające tanio i sztucznie ), no i przede wszystkim trochę już się znudziałam rozwiązywanie kryminalnych zagadek, a takich to multum w telewizji, nawet jeśli są to kryminalne zagadki z baśni, zresztą serial powinien zainteresować już w pierwszych odcinkach, a mnie wręcz odpychał, doszłam chyba do 4-tego i niestety nie dam rady, obejżę owszem ale tylko wtedy gdy nie będzie już nic innego

ocenił(a) serial na 7
WhiteDemon

Widzę, że ugięłaś się pod presją otoczenia. ;D
Przewidywalność jest, bo to jednak procedural, ale później wątki są znacznie ciekawsze, także takie co się ciągną przez kilka odcinków czy sezon. Drugi sezon miał już od początku mocne wejście, więc moim zdaniem naprawde warto oglądać.
Nikt nie jest gorszy od Elenki, czy też Stelenki, no może Nora. ;] Nick może nie zachwyca, ale później z nim tez jest lepiej. Moim zdaniem największym minusem jest wątek romantyczny. :/
A mi było szkoda, że ciotka Marie wyzionęła ducha. Chociaż dla mnie zawsze to będzie Dr Ellis Grey.

WhiteDemon

'gorsza wersja Supernatural' brzmi jak obelga, bo SN rewelacyjny nie jest, a na dodatek ciągną go jak trupa po schodach, natomiast Grimm zdecydowanie się rozkręca z każdym odcinkiem

ocenił(a) serial na 6
kosovitz

YY, no ale SPN ciągnie już zaraz 8 sezon więc to oczywiste, że będzie "ciągnął trupka";), a moje wrażenia z Grimm dotyczą pierwszych odcinków...

WhiteDemon

7 sezonów a 'ciągną trupa' mniej więcej od połowy

ocenił(a) serial na 6
kosovitz

Nie według mnie;)