Niestety serial zrobiony jest kiepsko.
Bardzo słabe scenariusze każdego z 3 obejrzanych do tej pory przeze mnie odcinków.
Główny bohater zachowuje się jakby był skończonym idiotą.
Wątki kryminalne i dialogi pomiędzy detektywami reprezentują poziom skierowany do odbiorców 10-12 letnich.
Niestety osoby w tym wieku nie powinny oglądać takiego serialu, bo przeplatają się w nim sceny drastyczne, skierowane dla widza 16+.
Zatem ten serial jest dla nikogo.
Za głupi dla osoby dorosłej, za brutalny dla dzieci.
Ocena na Filmweb o 2 gwiazdki za wysoko.
Daje naciągane 5.
Nie polecam i po trzech odcinkach rezygnuje z dalszego oglądania.
pierwszy sezon rozkręca się mniej więcej w połowie ale i tak bez rewelacji, za to sezon 2 moim zdaniem jest świetny wreszcie znaleźli pomysł na ten serial
trzymam za słowo że sie rozkreci i 2 sezon będzie bardziej ambitniejszy, ogladam bo lubie oglądać daje szanse ze względu na ocene sam oceniam na 2 ale z oceną sie wstrzymam bo chce skończyć chodź sezon tego dość prostego i przewidywalnego serialu który wątpie że wniesie jakiś dreszczyk emocji
Nie rezygnuj! Serial nadaje się do oglądania od połowy pierwszego sezonu, a potem to już sama rewelacja!
nie, nie nadaje się obejrzałem wszystko do e12s02 i teraz żałuję... no chyba, że rozkręci się w 7 sezonie, to wtedy warto! :)
W 7 sezonie to dla mnie byłoby już za późno. :)
Ale mnie ten serial przypadł do gustu :) (Lecz troszkę mniej niż "Merlin" :)
To prawda zakończenie zniszczyło wszystko, i ten brak odpowiedzi na najważniejsze pytania...
Ale trzeba przyznać, że niewiarygodnie cudownie odzwierciedlili przyjaźń pomiędzy Arturem a Merlinem :) (i nie chodzi mi o różne zboczone opinie, lecz o tą prawdziwą - przyjaźń) :)
Miałam podobne odczucia po pierwszych trzech albo i czterech odcinkach i przestałam to oglądać. W sumie nie wiem, czemu do tego wróciłam... ah, chyba sąsiad się w to wkręcił, więc z nudy zerknęłam na kilka kolejnych epizodów. I w gruncie rzeczy przyznam, że serial się rozkręca. Jak ostatnio wróciłam do pierwszych, to faktycznie Nick jest dość irytujący i nieporadny jak dziecko we mgle, ale z drugiej strony mogę mu to wybaczyć, skoro tak naprawdę jest na początku dzieckiem we mgle i kropka. Ale później zaczyna stawać na nogi, powiększa swój krąg zaufanych ludzi, część Wesenów też zaczyna mu ufać i trzeba przyznać, że chłopak nabiera wprawy w tym, co robi :-) Nadal nie uważam tego za rozrywkę mega wysokiego sortu, ale jednak Grimm coś w sobie ma.
Ale ja ogólnie oglądam sporo rzeczy, które mają fanfickowy potencjał, a z postaciami i światem z Grimma można naprawdę zrobić wiele fajnych rzeczy :-D
dziś obejrzałem 12 odc, jestem w szoku że między 1 a 2 sezonem jest przepaść 2 sezon poprostu bije na głowe pierwszy sezon który nie trzymał za bardzo fabuły w kupie :)
Dokładnie. Trzeba przyznać, że serial się rozkręca. To chyba dobrze świadczy, prawda?
Niecierpliwie wyczekuję nadejścia marca :-)
ja taik samo breaking bad i grimm więc zapowiada się dobre wejście w wiosne ;p
co za niesprawiedliwe oceny film jest jednym z najlepszych seriali co do twojej wypowiedzi powiem krutko nie masz wogule racji i nie masz zielonego pojecia o tym serialu!
Zgadzam się w kwestii, że film jest naprawdę świetny. Po porostu "trafił w mój gust" :) Ten serial zawiera wszystko, czego oczekuję w filmach i serialach.
:)
Zgadzam sie i popieram !!! Dla mnie 9/10. Osobiscie brakuje mi w tym serialu tego "czego", tego co ma np. Miecz Prawdy, Jerycho, Nikita ( ta nowa ) ... itd. Jednak co do samego serialu, to nie mam zastrzerzen. Bardzo przyjemnie sie go oglada. Bardzo ciekawy pomysl na fabuje - to na pewno trzeba przyznac. Mnie bardzo wciagnal. Obejrze 2 sezon. Pozdrawiam :)