Witam, pracuję nad napisami do najnowszego odcinka. Spróbuję zrobić je jak najszybciej, lecz wątpię by były przed 21. Prawdopodobnie wrzucę je tutaj
po 22 i jak je wrzucę prosiłbym, aby nikt nie wrzucał ich do napi projektu :)
Bardzo fajnie, ze tak szybko zrobiłeś napisy:)
Niemniej wyłapałam kilka błędów składniowych i literówek, ale oprócz
tego to naprawdę bardzo dobrze wykonane, dzięki.
Takiej odpowiedzi oczekiwałem :)
Szczerze mówiąc to one były praktycznie bez korekty i chciałem zdążyć wczoraj na wieczór, żeby ktoś mógł z nich skorzystać, także przepraszam za to :)
Jak na szybkie tłumaczenie to serio bardzo dobrze wykonane napisy:)
Tak trzymaj, ja mogę w przyszłości ci te napisy przed
publikacją sprawdzić:)
No tak myślę, czy nie zająć się takim tłumaczeniem niektórych seriali które sam oglądam, może nawet bloga zrobię i tam będę wrzucać te napisy :) Tylko pewnie robiłbym hardsuby bo zaraz by one lądowały na napiprojekcie :/
całkiem możliwe ,że Twoją ciężką pracę wykorzystały by inne osoby .. "biorąc" Twoje napisy i wysyłając lub montując gdzie chcą .. ^^
Dlatego jak zrobiłbym hardsuby byłoby im ciężej :) Ale robiąc napisy do Grimma czy Bonesów ludzie byli tak mili i nie wrzucali do napi projektu.
Jest rozwiązanie mianowicie można założyć hasło na
plik rar, wtedy raczej ludzie nie będą kraść napisów i wstawiać ich na napi24
itp itd. Sama kiedyś chciałam się zająć tłumaczeniem, ale niestety nie mam
na to czasu.
Jeśli wstawiłbym hasło to znowu by niektórzy mieli problem z dostaniem tych napisów :) Raz tak było, że osoba nie chciała aby napisy wylądowały
w żadnym programie to wstawiła do siebie na chom.ika, tylko że było ograniczony dostęp do napisów (hasło do folderu można było uzyskać na priv) co skutkowało odwrotnym skutkiem niż zamierzany, czyli zaraz po udostępnieniu hasła napisy lądowały w napi projeccie :) Dlatego hard suby wydają się chyba najlepszą opcją, JEŚLI moje napisy zaczną lądować tam gdzie nie życzyłbym sobie :)
No nic jeśli ktoś byłby chętny to będę wrzucał napisy na mojego prowizorycznego bloga :)
http://bartoleksubs.blogspot.com/
Cześć.
Dzięki wlk, że robisz napisy do Grimma. Dzisiaj pojawił się w sieci nowy odc s03e08 więc czekam z niecierpliwością na suby.
Pozdr
Ania