PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Jestem po 4 odcinku pierwszej serii i muszę powiedzieć ,żę nudzi już mnie ten serial...schemat taki sam w każdym odcinku, a zatem strasznie przewidywalny...morderstwo, Grimm na miejscu zbrodni, trop wskazujący na siły nieczyste, wgląd do księgi, porada u wilkowyja;) i złapanie demona który prawie zawsze wygląda jak kukła...nie wiem może po Walking Dead i Saprtacusie które BARDZO mi się podobały oczekuje zbyt wiele....będzie lepiej czy sobie odpuścić?

ocenił(a) serial na 7
intermanka

Daj szansę. Ja serial porzuciłam po pięciu odcinkach, bo wydawał mi się zbyt nudny i schematyczny. Później do niego wróciłam i nie żałowałam gdyż w drugiej połowie sezonu serial robi się fajniejszy. Nie jest arcydziełem, ale ogląda się go całkiem przyjemnie,

ocenił(a) serial na 6
intermanka

mnie serial meha nudzi ponieważ nienawidzę tego schematu na którym opiera się serial, ten schemat jaki powielały wszystkie seriale z lat 90tych, czyli każdy nowy odcinek to nowa historia, nowa zagadka i trzyma to wszystkoe jakiś jeden główny wątek, który w zasadzie jest i go nie ma, nienawidzę właśnie tej schematyczności jak np. mc guyver -> nowe miasto -> jakiś zły koleś -> mac jest w potrzasku -> buduje maszynę -> ratuje miasto i pomaga jakiejś osobie, tak samo tutaj, zdecydowanie wolę seriale takie jak walking dead czy lost , firefly, falling skies, w których jest opowiadanie historii

intermanka

Ja polecam oglądać. Pierwsze odcinki mnie zniechęciły, ale jako, że miałem trochę czasu to oglądałem. Jedno co mogę powiedzieć - druga połowa sezonu kładzie pierwszą na łopatki. Oglądałem i oglądam trochę seriali i muszę powiedzieć, że Grimm rozwijał się bardzo dobrze w pierwszym sezonie. Można zauważyć tendencje wzrostową jeśli chodzi o poziom. Zobaczmy co w drugim sezonie, który podobno na Igrzyskach Olimpijskich ma być.

ocenił(a) serial na 2
YoKe

Wczoraj obejrzałam do 7 odcinka i już nie mogę...robi się to dla mnie totalna komedia a nie tego oczekiwałam.To do którego odcinka wytrwać,żeby już zaczęło być przynajmniej przyzwoicie?a może jakiś odcinek będzie przełomowy? :)

intermanka

Nie pamiętam dokładnie, ale ja zauważyłem podniesienie się poziomu gdzieś koło 16 odcinka (może wcześniej). Traktowałem całkowicie na luzie ten serial i to pomogło. Na początku miałem za duże oczekiwania i wtedy można się rozczarować, ale końcowe odcinki są dobre i podciągają serial. Ja dotrwałem cały sezon i nie żałuje, drugi sezon na pewno będę oglądał. Wszystko zależy od podejścia i od gustu. Ja Ci ze swojej strony mogę polecić dotrwanie do końca ;)