Czy moze mi ktos udzielic info kim w zasadzie jest Kapitan,bo za cholere nie moge go rozgryzc czy to jest ktos z Rodziny Krolewskiej?
I dlaczego mu tak zalezy by Nicka trzymac w ryzach?
Jest nieślubnym synem księcia (czy króla) i kobiety- Wesen, tego samego rodzaju co była Adalind. Była o tym mowa w rozmowie Adalind i przyrodniego brata Renarda. Grimmowie byli kiedyś "żołnierzami" rodziny królewskiej. Ten kto miał ich po swojej stronie miał mocniejsza pozycję w świecie Wesen i "broń" na poddanych. Nick jest miłym Grimmem, ale wiemy przecież, że nie każdy z nich jest taki. Wręcz przeciwnie, są postrachem.
bardzo dziękuję za odpowiedz, mam jeszcze jedno pytanie czy 2 sezon jest tylko z 14 odc czy tak jak pierwszy z 22?
Baza filmwebu jest uzupełniana na biężąco, gdy jest potwierdzona data lub tytuł odcinka, stąd na razie jest tylko tyle, ale sezon ma byc pełny.
A ja mam pytanie co do Rodzin królewskich. Czy oni to ludzie czy Waseni? Przez cały poprzedni sezon byłam pewna, że to Waseni tylko wysoko urodzeni itp.
Ale teraz mi się wydaje, że nie, bo:
1. Grimmowie nie współpracowaliby z Wasenami (chyba)
2. Kaptan jest pół człowiekiem pół Wasenem. Więc skoro Wasenem jest po matce, a jego ojcem jest ktoś z Rodu Królewskiego, to wychodzi, że Rody to ludzie.
Rody królewskie to ludzie, nie mają żadnych "zdolności", skoro wysługiwali się Grimmami i Kosiarzami, itd. Na razie tak to wygląda, chyba, że coś dalej pojawi się w serialu w tej kwestii. W tym "świecie" toczy się wojna, dlatego jest wątek "ruchu oporu". Teraz chyba żaden Grimm nie pracuje dla jakiegoś rodu królewskiego, ale tego też nie można być pewnym, bo nie wszystko wiemy o tym świecie. Wszyscy Grimmowie kiedyś zwalczali Wasenów, to Nick jest inny.