PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24515
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Rozczarowanie

ocenił(a) serial na 2

Wytrwałem do pszczelego odcinka. Nic w tym serialu nie było interesującego. Powinien lecieć w
5.10.15. Jedyne pozytywy tej produkcji to Łysa ciotka, Wilkołak (pomocnik) i śliczna dziewczyna
ukąszona w komunikacji miejskiej. Ogólnie ujmując temat, serial ten to okrutna bździna bez
perspektyw na poprawę. Mam nadzieję że to ostatni już sezon. 2/10

ocenił(a) serial na 7
cormac666

Największe rozczarowanie to to, że reklamowali serial nazwiskami scenarzystów Buffy. To dopiero lipa, ale chyba i tak szczęśliwie, (dla stacji NBC) że puszczają Grimm, a nie 17th Prencint, które nie zostało zamówione, aczkolwiek do sieci wyciekł pilot. Lipa nad lipami.

Seriale tego typu, a nawet lepsze kręcono 10 lat temu. NBC nie ma co liczyć na hit, ani ciekawą oglądalność. To kara za kasację Herosów.

Ja do Grimm podchodziłem kilka razy. Najpierw obejrzałem 15 minut pilota na żywo, po premierze 5 sezonu Chucka, a potem jakieś cztery razy przerywałem oglądanie, kiedy pobrałem odcinek na dysk. Dotrwałem do czwartego chyba odcinka i skończyłem.

Kompletnie mnie nie interesuje co się dalej wydarzy w serialu, nie widziałem nic ciekawego, co mogłoby mnie później zaskoczyć, drętwe aktorstwo, dialogi, a przede wszystkim kiczowata muzyka. O efektach specjalnych już nie wspomnę. Pomysł ciekawy, ale jak to zwykle bywa, realizacja do dupy.

Naprawdę, w swoim notatniku mam wiele pozycji, które lecą tylko tego sezonu i oglądam je na bieżąco, maks dwa dni od premiery, albo wtedy, kiedy pojawią się napisy. Dla Grimm nie mam już czasu.