PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24515
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Jak tam wrażenia po ostatnim odcinku?

Moja pierwsza myśl to było: "Co to, do cholery, za baśń??" ^^

Odcinek ciekawy, intryga się rozkręca, Grimm poznał Adalind. I ktoś po niego przychodzi ;)

Luelle

Obstawiam, że baśń to "Królowa pszczół", ale mogę się mylić ;).

Nareszcie jakaś interakcja pomiędzy złymi a dobrymi, czegoś można się dowiedzieć, a nie tylko bazować na domysłach. Eddie zdecydowanie pozostaje moim ulubieńcem, mam nadzieję, że nie uśmiercą go w jakichś przykrych okolicznościach za konspirację z Grimmem. Zastanawia mnie szef Nicka, który jest po złej stronie, ale jak na razie nie wiadomo czy jest jakąś postacią z baśni. Następny odcinek zapowiada się ciekawie, ale nie mam pojęcia na jakiej baśni będzie bazował, trudno mi wywnioskować po trailerze. Może jakieś podpowiedzi?

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9z0RmEU2Nrw

tiffy_2

są już napisy do 3ciego ?

bastet21

a ten znowu swoje :P. Nie, jeszcze nie ma i pewnie długo jeszcze nie będzie biorąc pod uwagę ile ostatnio były robione.

bastet21

a są już heheh ;p

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Odcinek 3 na pewno lepszy niż 2. Fabuła się rozkręca. Irytują mnie trochę efekty specjalne, a konkretniej stylizowanie prawdziwych twarzy. Aczkolwiek Hexen Beast wyglądała całkiem fajnie. Co poza tym? Zapowiada się jakaś intryga i dobrze. Szkoda tylko, że póki co odcinki są trochę nierówne, ale wszystko jeszcze przed nami.

Neverwhere

bardzo fajny odcinek, ogólnie są coraz lepsze czekam na dalszy rozwój wypadków!

ocenił(a) serial na 8
Luelle

Odcinek bardzo ciekawy, fabuła się rozkręca. :) Ciekawe dlaczego ne zabił tej blondyny, przecież to jego wróg..

Luelle

A tak w ogóle ile Grimmowie napisali bajek :) Pytam się z ciekawości żeby wiedzieć ile mogło by być sezonów :)

Marko81

Mam ich baśnie w 2 tomach czyli tak z 50-60 na oko i z tego co wiem to wcale nie musiały być wszystkie.Miałam też wydanie specjalne "prawdziwe baśnie braci Grimm" ale zdecydowanie nie dla dzieci a wręcz przeciwnie tylko dla dorosłych.

ocenił(a) serial na 5
szarit

ale to nie ma zbyt duzo wspolnego z bajkami braci grimm z tego co mi sie wydaje...

Mhlskkn

Jak to nie ma królowa pszczół to postać co się w baśniach przewijała i zawsze była ta dobrą co pomagała bohaterowi,nie przypadkiem pszczoła w ostatniej scenie ugryzła Nicka który dokonując złego wyboru niestety ale zdradził swoje powołanie i swoją sojuszniczkę w imię bycia policjantem,to preludium przed prawdziwymi kłopotami jakie go czekają..Tu nie chodzi by sfilmować baśń(od tego są inne seriale min.niemiecki emitowany na prosiben)ale by zapożyczyć postać z baśni do tego serialu.

ocenił(a) serial na 9
szarit

Adalind przecież posiada ważne informacje i Nick tak czy siak nie mógł pozwolić Jej zginąć...
Królowa wiedziała też że stawia Nicka w złej sytuacji i że ten prosi Ją żeby przestała...
Nie wiem czy to był taki zły wybór...

tygrum

Tylko że królowa pszczół to potencjalna sojuszniczka a Adalind nigdy by mu w niczym nie pomogła(wręcz przeciwnie) i wątpię czy w przyszłości pomoże...W sumie stanął między wyborem młot a kowadło...

Marko81

Baśni jest 200 jak nie więcej, łącznie z tymi przerobionymi z innych autorów. Serial luźno traktuje o "bestiach" z powieści braci Grimm, a jako że złe czarownice (Hexenbiest) pojawiają się nie w jednej a w kilku, a tak zapewne jest w przypadku innych złych, to 10 sezonów raczej nie będzie ;).

ocenił(a) serial na 5
tiffy_2

@tiffy_2 zgadzam sie z twoja opinia:)

ocenił(a) serial na 10
tiffy_2

Szkoda że 10 raczej nie ;) Naprawde fajny serial. Mogli by zrobić chociaż z 6 sezonów ale jeżeli będą na równym lub większym poziomoie od obecnych. A i chciałam zapytać w jakich baśniach się pojawiają te Hexenbeast (chodzi mi o tytuły choć kilku)

ocenił(a) serial na 6
Marko81

w ich dwóch tomach jest spis około 200 baśni, a z 10-20% jest znanych szerszej publiczności

Luelle

mnie własnie w ogóle ten odcinek do gustu nie przypadł niestsety , uwazam go za trochę naciągane :s.

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Bardzo podoba mi się ta blondynka/prawniczka/potwór :)
Ciekawe interakcje z głównym bohaterem...
Mam nadzieję że będzie się częściej pokazywać...