PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24604
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Jeju, już się ni mogę doczekać nowego sezonu. Dopiero 25 października premiera....

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Tak, cho...ernie dużo.... i zobaczjeszcze zdjęcie promocyjne 3 seznu. (Dodałam je w temacie "3 sezon") To wszystko mówi już za siebie. Oj będzie się działo.

monika1144

Jeszcze tylko 49d 05h 13m 52s :P

malinowooka05

hatak. p l / artykuly/ slub-w-3-sezonie-grimm

malinowooka05

spacje w linku

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

SPOILER I jeszcze kłótnia rodzin... ah...

monika1144

Będzie się działo :D

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

I jeszcze te zdjęcia...
http://www.serialowa. pl/wpr/wp-content/uploads/2013/07/grimms03.jpg
http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20130711144837/grimm/images/9/9b/Zombie_Ni ck.jpg

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Spacja w linku pierwszym ;)

monika1144

Super super ! :D
Ale to jeszcze bardziej niecierpliwi :(

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Podobno będą "spore zniszczenia" spowodowne stanem Nicka.

ocenił(a) serial na 10
monika1144

Już nic więcj nie mów :D
Bo nie mogę się doczekać :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Ja też nie mogę się doczekać. Podobno przynajmniej pierwsze dwa odcinki będą nas trzymały w napięciu...
:) ;) :)

monika1144

Nadal tak dużo czasu .. :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

jeszcze miesiąc tylko xd

Magii_Mistrz

Tylko? :)
Oglądam 3 seriale i Grimm jest najpóźniej ;(
Ale warto czekać :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

zgadzam sie jakiś ma taki lekki fajny kriminalny kliamat a jednocześnie te stworki :)!! (weseny) dla nie których to "bajka" i "tandeta" ale mi się super to ogląda :) i te wstawki z językiem niemieckim w wykonaniu Monroe: D

Magii_Mistrz

Na początku dla mnie też było trochę bajkowe, ale się wciągnęłam i to bardzo :)
Niech sobie ludzie mówią co chcą, ważne, że nam się to podoba i wielu innym ludziom, bo nagrywają kolejne sezony i odcinki :)
Niech trzyma poziom to może nawet kilkanaście sezonów będzie?

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

jestem za ! :)
p.s: zapraszam do oglądania Comic - con na youtube z serialu , naprawdę można dowiedzieć się ciekawych rzeczy i pośmiać się : ) :D

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

Pocieszmy się, że jest coraz bliżej premiery :) ;) :)

monika1144

No coraz bliżej, a i tak daleko :)
Na szczęście zaczynam teraz szkołę to mi szybciej zleci :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

jeszcze miesiąc : P

Magii_Mistrz

25 dni :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

14 dni ;)

monika1144

10 :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Już coraz bliżej!!! :) Aby tydzień i parę dni ;)

PS: Czy wiecie gdzie w internecie można obejrzeć "Grimm'a" na żywo? I o której?
:)

monika1144

Na żywo to ja nie wiem :)
ja czekam zawsze na napisy :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Ja też, ale nie mogę się już doczekać ;/

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

Jeszcze 6 dni. To już jest niecały tydzień!!!

monika1144

No i tylko 4 dni :)
Ale z czekaniem na napisy to 5/6 :(

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

No tak... :\ Ach te napisy.... :)
Damy radę jeszcze trrochę poczekać. Już tyle czekamy, że damy radę. :)

monika1144

już po owym odcinku :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Tak :) i znowu na końcu odcinka "to jeszcze nie koniec" :)
To już po mału się robi tradycją ;)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

I jak wrażenia? :)

monika1144

Super super !
Chociaż liczyłam, że w końcu znajdą Nicka, bo to szukanie na dłuższą metę będzie nudne :)
Zdecydowanie interesuje mnie wątek Adalind. Ale nie chciałabym , żeby oddawała dziecko. Chociaż jakby miała się nim zajmować to też nudne by było :)
No i uwielbiam Kapitana - mam nadzieję, że przekonają się do niego :)
Czytałam gdzieś, że nie ma o liczyć na śmierć któregoś z głównych bohaterów. Chętnie uśmierciłabym Juliette :P
A jak u Ciebie? :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Myślę, że znajdą Nick'a w drugim odcinku :)

Adalind może mieć swoje własne plany co d jej dziecka :) to w końcu hexenbestia ;)

Mam nadzieję, że kapitan okaże się dość uczciwy :)

Ja zostawiłabym Juliette. Jest weterynarzm i wie teraz o wesenach - to może być ciekawe :)

Moim zdaniem odcinek był super. Serial trzyma niezły poziom. Wszedł na ekrany z jeszcze większą pompą niż sezon drugi :)
Szkoda tylko, że jeszcze musmy trochę poczekać na konec "zombii" Nick'a :)
Ciekawe czy to......... doświadczenie go jakoś zmieni np tak jak w Mr Sandman :)

monika1144

W sumie może zostać, ale nie jako kobieta Nicka. Dla mnie jest po prostu rozlazła :D
Ja bym nie chciała, żeby Kapitan wyleciał z serialu. Ale wydaje mi się, że jakby się nie potoczył jego wątek to i tak wnosi swoją osobą dużo do serialu i twrócy go tak łatwo nie wyrzucą :)
Właśnie ciekawi mnie co się stanie z tym dzieckiem, bo ja nie mam na nie pomysłu. Ale pewnie ta wiedźma nie da jej żyć dopóki go nie dostanie.
Trochę to zombie mnie nie przekonuje (ale ja ogólnie nie lubię filmów o żywych trupach) i mam nadzieję, że jak najszybciej się skończy :)
A co do zmiany Nicka - byleby nie miał jakiś super mocy - bo dla mnie serial upadnie :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Moim zdaniem:

Kapitan ma zostać.

One obie (Adalind i Frau Pech?) mogą wiele szkód narobić :)

Mnie też to zombii nie przekonuje. W pierwszym momencie jak zobaczyłam te zombii w serialu, to poprostu chciałam wyłączyć i już nie oglądać. Do dalszego oglądania, przekonał mnie przewijający się motyw baśni i bajek w serialu, Monroe, Rosalie i ciekawiły mnie reakcje Juliette. :)

Tak, jak wymyślą jakąś super moc Nicka, to ten serial może baardzo dużo stracić :)

monika1144

No jak Nick będzie miał super moc to będzie takie nudne. Bo w wielu serialach są nadprzyrodzone moce.

No Adalind od początku robi wiele szkód i fajne to jest, bo rozwija wątek inny niż walka z Wesenami. Więc fajnie jak odzyska moce i będzie knuła dalej :)

Nie wiem czy z bycia zombie wyleczą Nicka w przyszłym odcinku. Bo na pewno nie będzie tak łatwo...

Monroe i Rosalie - ona są super :) Fajnie, że teraz nie tylko walczą bronią z przyczepy, ale są miksturki :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Trochę będę teraz SPOILERować (to nie są pewne źródła). Więc ostrzegam, aby nie czytać jeśli nie chcesz przed obejrzeniem odcinka :) :

- drugiego:

prawdopodobnie wyleczą go w drugim :)

- później (nie wiem kiedy)

ma być ślub Monroe i Rosaliee

monika1144

o ślubie wiem i doczekać się nie mogę - ciekawe jak wygląda ślub wesenów :)
niech go wyleczą i po sprawie :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Ciekawe czy pojawią się kłótnie rodzin wesenów ;)

ocenił(a) serial na 10
monika1144

o śłubie też słyszałem (czytałem) 2 od,c nei widziałem czekam na napisy .
też mam nadzieję, żeby tylko nie miał żadnych super mocy bo seriale z takimi bohaterami mnie nudzą już ;|

no no ciekawe zjedzie się rodzinki hahhaha

ciekawe jak się potocza losy walki rodziny królewskiej z kapitanem renardem , który tyle o ile chyba nie ma aż tylu sprzymeirzeńców albo jescze ich w serialu nie pokazali jeśli rodzina jest duża (a w którymś wcześneijszych odc mówili, że jest kilka rodzin królewskich hmmm )

i sprawa pewnie pamietacie....ukrycia klucza i sprawdania mapy Nicka razem z Monroe na podst klucza, który mówił że wie gdzie jest ta częsc mapy co była na kluczu hm? jakis las tobył ? niemcy?

mam nadzieję że do tego wątku wrócą bedzie mneij spraw w portland a zeby onebyly dodatkiem do wątku z rodzinami królewskimi a nie jak było w sezonie 2 że one były głowne a sprawy rodzinne dodatkie m : )

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

na stronie grupa hatak jeszce nikt się nie wział za tłumaczenie odc. obecnie wynosi 0 % : | ale ktoś może ma info z innego źródła jeśli chodzi o napisy ? ;]

Magii_Mistrz

Czasami jest tak, że procent postępu w tworzeniu napisów nie jest umieszczany a napisy pojawią się na głównej jako już gotowe do pobrania ;) Osobiście na to liczę dzisiaj ^^

ocenił(a) serial na 10
mati_5

ok Mati obyś miał rację : )!!

Magii_Mistrz

No i napisy już mamy :) miłego oglądania ^^

ocenił(a) serial na 10
mati_5

wzajemnie : )

Magii_Mistrz

Fajnie, że już go wyleczyli, póki co nie ma żadnych mocy.

Wydaje mi się, że Kapitan ma sprzymierzeńców skoro dzwoni do swojej wtyczki. I jeszcze jego mama się odezwała - ciekawe cóż to za osobowość :)

Adelind pewnie odzyzska swoje moce. Uważam jednak, że jak smarowała się tą krwią po brzuchu i z tego zrobiła się czaszka to było zabawne. :)

No ja też bym chciała, żeby coś się zaczęło dziać poza morderstwami w Portland. Chociaż fajne są te postacie i trzeba serio mieć wyobraźnię, żeby takie "potwory" wymyślać :)

A co do ślubu to czytałam, że rodzina Moroe'a będzie miała dużo przeciwko temu ślubu :) Może będzie rozlew krwi :D

malinowooka05

wiadomo cos kiedy prawdopodobnie bedzie nowa seria 3 ? czy sa planowane kolejne serie?