PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 25 tys. ocen
7,5 10 1 24604
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Jeju, już się ni mogę doczekać nowego sezonu. Dopiero 25 października premiera....

ocenił(a) serial na 10
xxxfilmen

przecież teeraz 3 seria już jest rozpoczęta :) coś słabo śledzisz : )
P.S; już 70% przetłumaczone więc może dziś dodają :D :)!!

malinowooka05

Jak wrażenia po 3 odcinku? ;)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

na początku jak widziałem zapowiedz 3 odc jak Grimm strzela do Monroe przeraziłem się , żRe chcą zabić najlepszą postać :P ale naszczęście odetchnąłem z ulgą :P odc dynamiczny jak dla mnie na plus trochę luzów od głównego wątku jakim jest klucz... :)
tajny agent Renarda w Wiedniu trochę może namieszać mogę się mylić ale wydaje mi się ,że Adalind go slyszała jak rozmawia z kapitanem ;| ale on widział ją w tym pokoju od Frau się porobiło ^^

a Wy co sądzicie?

Magii_Mistrz

W odc było od razu widać, że to strzelanie do Monroe'a było ukartowane :) Ale fajne te blutbady były super :)
Adelind pewnie teraz będzie chciała być z Kapitanem. Ale trochę się zdziwiłam jak płakała po śmierci księcia, myślałam, że ona jest z nim tylko dla interesów. A tak ogólnie to on naprawdę nie żyje?Bo już się trochę pokręciłam w tym wszystkim :P
A może Frau ożyje jakimś cudem? Chociaż mało prawdopodobne. Zobaczymy co będzie teraz z Adelind i tą wróżką.
Nick póki co nie wykazuje nadnaturalnych mocy, ale ma superwytrzymałość. To jeszcze przeżyję, mam nadzieję, że na tym się skończy :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

również jestem podobnego zdania.. do fantastycznych mocy to............od tego są inne seriale :P
a on ma jedynie Grimmować :P :)
ciekawe co z dzieckiem komu sprzeda kiedy jak :P tzn wiadomo ma byc dla cyganki za pomoc ale... moze byc inaczej :P :)nasz grimm zmienia kolory jak kameleon ;d zobaczymy co dalej niech go juliet odżywia bo coś chudy ;d
a już mysłałem , że chciał się oświadczyć Monroe a tu tylko' wspolne mieszkanie ;d

Magii_Mistrz

Pewnie Adelind coś wymyśli, żeby nie oddać dziecka. A to Kapitan jest ojcem, nie? Może on zainterweniuje :)
Ja też myślałam, że się oświadczy. A może weseny w jakiś inny sposób się oświadczają? :P

A tak poza tym, chciałam zapytać czy jak oglądacie to nazwy własne są tłumaczone, w senie "Blutbad- wilkor" albo "wesen-biont". Jak widzę te tłumaczenia to mnie skręca w środku :P

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

wole słyszeć wesen niż biont ;|
raz bludbad raz wilkor piszą.

Magii_Mistrz

No trochę śmieszne te tłumaczenia.. Polacy tak strasznie chcą wszystko spolszczać.

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

I dobrze, ale niech zostawią w spokoju nazwy własne!!! :)

monika1144

Dokładnie :)
Monika, a jak Twoje wrażenia po obejrzeniu? ;>

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

Fajne stworzenia z tych Najad :)

Oby za dużo nie cudowali z "nowymi mocami" Nicka :)

Kapitan nie wydawał się zaskoczony faktem obecności tam Adalind

W sumie odcinek był interesujący, ciekawe jak potoczy się rozmowa Julietty z Nickiem w sprawie "M" :)

P.S. Interesuje mnie co to za El Cucuy będzie w następnym odcinku i kiedy posuną choć troszkę dalej sprawę klucza oraz czy dziecko Adalind to sprawka księciunia Ericka czy kapitanka Renarda :)

ocenił(a) serial na 10
monika1144

zgadzam się co do nowego stwora ciekawy :D i dobrze tego trzeba :)!! z zapowiedzi wydaje mi się, że to będzie znowu z jakiś z rodzaju rzadkich wesenów jakiś demoniczny lub diabeł xd coś jak smok ziejący ogniem w 1 sezonie lub 2 bodajże co mieszkał w jaskini starzec z córką : P
no też czekam na rozwój z kluczem...
na szczęscie... Grimm do końca Grudnia hahah ! w przeciwieństwie d o innychseriali wystratował póxniej one już kończą się, swoją emisje na początku grudnia bardzo wielie a Grimm, że był od X.2013 to trwa to mnie cieszy, że nawet w święta go zobaczę :)!!

ocenił(a) serial na 10
Magii_Mistrz

Myślę, że to będzie coś w rodzaju czy zamyśle la Lirony :)

Tak, też się cieszę z ego naszego "prezentu na święta";)

malinowooka05

Powiem Wam, że ten nowy odcinek nie był zbyt dobry. Nic nie wniósł do głownych wątków. Znowu opierało się wszystko na polowaniu na weseny

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

no z tą syreną taki słabszy, mam nadzieję , żę nast. będzie wyżej jak początkowe odcinki : )

Magii_Mistrz

Też mam taką nadzieję. Bo tamten sezon był taki. A te pierwsze odcinki tego sezonu zdążyły przyzwyczaić do wysokiego poziomu :)

ocenił(a) serial na 10
malinowooka05

O taak... : )

ocenił(a) serial na 7
malinowooka05

Typowy zapychacz -.-

ocenił(a) serial na 10
ustinja

ale teraz szykuje się mocny odc. z tego co widać w zapowiedzi.. oby! :)

p.s napisy pewnie jutro ; >

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Masz gdzieś zwiastun? Aż się doczekać nie mogę :D

ocenił(a) serial na 10
ustinja

jasne : ) proszę bardzo : ) : http://www.youtube.com/watch?v=DVZpH3q9yg0

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Dzięki :)
Odcinek też już oglądnięty :)
Choć przyznam, że spodziewałam się czegoś lepszego... Dalej trwa walka z wesenami, ani śladu kroku w kierunki rozwiązania zagadki mapy na kluczu i poczynań rodziny królewskiej.

ocenił(a) serial na 10
ustinja

zapewne nie długo dostaniemy odcinki zawierające slub i wspolne zycie ciag dalszy Monroe i Rosalee oczywiscie to moja osobista opinia wcale tak nie musi byc:P no i powrót matki nicka wiec hmm zanim bedzie poruszona sprawa klucza troche poczekamy sobie chociaz ktow wie to tylko przypuszczenia :D

przynajmniej na bierząco mamy adalind i jej poczynania z dzieckiem i dzialania agenta Renarda we Wiedniu : )

Magii_Mistrz

Bo ja jestem ciekawa co z tym dzieckiem :)
A i na pewno będzie ciekawy odcinek jak rodzice M. i R. się poznają :)

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Ten nowy odcinek mi się podobał, w końcu coś ruszyło :D

ocenił(a) serial na 10
ustinja

tak jesT:)

- Kapitan wysłany / mieszka w kanałach a nie lux hotelu/ odrazu atakowany
- rada wesenów wysyła "killera"
- nick wpisuje do księgi o wesenie'
- juliet sie przydała na coś
- nowy ksiażę

minus?

- za mało hank-a jak dla mnie : P
- strach rosalee przed rada wesenów
- 3odc temu była wzmianka o matce nicka a tu dalej nic nie ma jej itp...
- gdzie dalej wątek z kluczem ? dośc mam spraw pobocznych o mordercach wesenów jako główną akcję odcinka a klucz i inne pooboczne (wiem przesaadzam: P )

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Nie przesadzasz, klucz jest tu najistotniejszy, a oni go pomijają. Jeszcze sprawa Kapitana, który kiedyś skopiował klucz i przesłał faksem mapkę. GDZIE? I PO CO? Czyżby jednak jego intencje nie były do końca szczere?

ocenił(a) serial na 10
ustinja

Moim zdaniem Kapitan jest wyłącznie po swojej stronie.

ocenił(a) serial na 7
monika1144

Też tak sądzę. Grimm mu nie przeszkadza (póki co), a on ma jednak swoje powody, których mu nie ujawnia.

ocenił(a) serial na 7
Magii_Mistrz

Pytanie mam, ten książę to czasem nie jest zbyt podobny do tego, który zginął w katastrofie lotniczej?
Chyba, że to "brat bliźniak" ^^