PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24485
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

Niestety serial okazał się słaby... widziałem z 10 odcinków i kicha pseudobohater widzący i walczący ze zwierzętami. Nie tego się spodziewałem. Jedyny plus to bardzo oryginalne prologi do odcinków.

luthers

Równie dobrze możesz obejrzeć 20 minut dowolnego filmu i ocenić jego całość. Głupota i debilizm -.-

kaizydek

mam takie pytanie czy ty widziałeś już ten serial? może moja ocena zbyt pochopna ale oglądając każdy odcinek nie ciekawiło mnie co będzie w następnym a właśnie o taki serial mi chodziło...

luthers

Nie wiem jak kolega wyżej ale ja owszem i naprawdę im bliżej końca tj 22odcinka serial zdecydowanie lepszy się robi, ale trzeba jak widzę "przetrwać"pierwszą połowę serialu,bo nie każdy daje radę..
A może po prostu nie lubisz fantasy?jest dużo seriali poszukaj czegoś co ci bardziej spasuje..

kaizydek

10 odcinków to bardzo dużo i po tylu można spokojnie ocenić czy serial nam się podoba czy nie. Osobiście serial mi się podoba, chodzi mi głównie o klimat.

headlong

No właśnie nie do końca, wiele seriali początkowo muliło, aby później się rozkręcić i pokazać w pełni co mają do zaprezentowania. Mi osobiście pierwsze odcinki się podobały, a od połowy jeszcze bardziej zacząłem lubić ten serial! Oceniajcie całość, a nie 2/5 filmu!

kaizydek

zerknąlem w Twoj profil i zastanawiam się, czy widziałes wszystkie odcinki m jak miłosc badz mody na sukces? szczerze w to wątpie, a mimo tego oceniłes seriale. hipokryzja.

hubert_wentland

Myślę, że tutaj jesteś w błędzie, ponieważ mówimy tutaj o serialach, które są oparte na innych zasadach. Grimm to serial sezonowy, gdzie te np. 22 odcinki opowiadają jakąś główną historię, a tym samym przy tej historii mamy wiele wątków pobocznych i to dzięki tej głównej historii i pobocznych wątkach jeden sezon może nam się bardziej podobać, a drugi mniej, bo po prostu jest przytłoczony inny wątek główny i całkowicie inne historie poboczne, bo zwykle mają one coś wspólnego z obecnym wątkiem głównym. A jeśli chodzi o seriale typu "M jak miłość", czy "Moda na sukces", to znów mamy inne zasady kręcenia ich. Nie ma żadnej głównej historii, jest wiele wątków. które są rozpoczynane i zakończone w kilka odcinków, dzięki czemu po jakiś 30 odcinkach zwykle nie pamiętamy co było w tych pierwszych, bo to jest już całkowicie nie znaczące i zwykle nic to nie wniosło do całej historii, więc myślę, że obejrzenie kilkudziesięciu odcinków upoważnia do oceny takich seriali.

A tak w ogóle to swego czasu obejrzałem ze 400 odcinków "M jak miłość", więc wiem bardzo dużo na temat tego serialu. A jeśli chodzi o "mode na sukces", to wytrzymałem 20 odcinków z babcią i cały czas nie dowierzałem, jak serial może być zły, nudny i głupi. :)

kaizydek

wielkie gratulacje 400 odcinków "m jak miłość" serialu którego oceniłeś na 2 ????.. chyba lubisz się katować.

luthers

Byłem na spowiedzi u księdza i za moje jakże ciężkie grzechy, dał mi pokutę obejrzenia 400 odcinków m jak miłość :D
A tak naprawdę, to oglądałem praktycznie od 1 do 400, 6 lata temu, kiedy miałem 15lat i wieczorami z rodzeństwem, jak nie dało się dopchać do pegazusa, lub komputera, to oglądało się z mamą takie dziadostwo. Żeby nie było, ostatnio obejrzałem jakieś 10 odcinków tego serialu i utwierdziłem się w przekonaniu, że jest on tak samo tandetny, jak 6 lat temu i praktycznie nic się w nim nie zmieniło i te samo, lub bardzo podobne wątki wciąż się powtarzają :)

ocenił(a) serial na 10
kaizydek

Bo seriale typu "M jak miłość" i "Moda na sukces" są po prostu do kitu i wciąż nie mogę uwierzyć że nadal ten serial ma wielbicieli! Jakim cudem!??

Ja lubię seriale w których oprócz wątków pobocznych - wyjaśniających się w jednym, dwóch odcinkach jest jeden ważniejszy wątek główny, który rozciąga się na cały sezon.
Z drugiej strony w serialu "Przygody Merlina" uważam za przesadne utrzymanie "tajemnicy Merlina" (o tym że jest magiem) przed królem Arturem w tajemnicy przez tak długi okres. Myślę, że najdłużej ta tajemnica powinna się utrzymać do 3 sezonu. Ale moim zdaniem scenarzyści mieli doskonały moment ujawnienia tej tajemnicy gdy Wielki Smok terroryzował Camelot, a Merlin okazał się Ostatnim Władcą Smoków. :D
Ale się rozpisałam... :D

ocenił(a) serial na 7
luthers

Bardzo oryginalne? Po prostu autentyczne cytaty z baśni Braci Grimm. /// Jak zacząłem oglądać ten serial to oceniałem go na ok 6/10 ponieważ średnio do mnie przemawiał, ale z czasem zrobiło się ciekawiej, jak to się mówi "Apetyt rośnie w miarę jedzenia" :) Po obejrzeniu 1 sezonu podbiłem ocenę na 7/10. Dziś obejrzałem świetny według mnie wstęp do 2 sezonu i czekam na kolejne odcinki.