PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

hej może mi ktos powiedzieć o czym to jest? zainteresowała mnie nazwa i opinie na filmwebie mimo , że nie ma ich zbyt wiele, uwielbiam supernatural i fringa na granicy światów , możecie coś więcej o nim powiedzieć? mogą być spoilery, nie przeszkadza mi to :)

ocenił(a) serial na 6
czarnawm

Serial jest jak supernatural w pierwszych sezonach - w każdym odcinku Grimm musi pokonać innego stwora.
Oczywiście są to postacie z bajek, a nie duchy, wampiry, demony itp... Jest też wątek głębszy (jak w supernatural szukanie ojca), ale na razie nie wiele o nim wiadomo...

Martusia_18

hmm czyli warto zobaczyć , a gdzie można sobie ściągnąć bo z cho'ika się nie da jest tylko wersja anglojęzyczna

ocenił(a) serial na 7
czarnawm

Są na pewno gdzieś napisy polskie. Nie mam pojęcia, czy jest wersja z lektorem czy zakodowanymi napisami.

ocenił(a) serial na 6
czarnawm

oglądaj online ;) Z napisami są na kinolive, zalukaj. tv i na films-online ;) Do 14 są z napisami, obecnie jest dodany odcinek 15, ale bez pl napisów,a te z tego, co zauwazylam pojawiają się one ok tydzien po premierze (premiera w piatek, napisy w czwartek :P)

violencia

o super dzięki za info na pewno skorzystam :)

ocenił(a) serial na 6
czarnawm

na tej ostatniej mozesz ogladac za free bez limitu, wystarczy zalogowac sie :P na zalukaj seriale za darmo tez, ale filmy juz z limitem (chyba, ze wykupisz konto) wiesz, ja czasami tez czegos szukam i fajnie, kiedy ktos mi pomaga, więc odplacam się tym samym ;D

violencia

Na i/i/t/v/ masz do 15 odcinka. (usuń '/')

Opis:
Detektyw z wydziału zabójstw dowiaduje się, że jest spadkobiercą grupy łowców zwanej Grimmami. Ich celem była ochrona ludzkości przed nadprzyrodzonymi kreaturami i innymi siłami zła. Detektyw okazuje się być ostatnim żyjącym łowcą i tylko on może pokonać mordercze stwory, które przedostały się z kart książek do naszego świata.

Cripex

o dzięki bardzo czyli coś na styl supernatural tez łowią stworki :) muszę koniecznie zobaczyć , tylko czasu brak bo zaczęłam jeszcze oglądać sons of anarchy i breaking bad ;p ale jakos się pogodzi :D

ocenił(a) serial na 7
Cripex

Jedno zastrzeżenie tylko - Nick nie jest ostatnim żyjącym Grimmem. Jest ostatnim ze swojego rodu jak na razie, ale poza nim są jeszcze potomkowie innych rodzin.

milkaway

W sumie to tylko przekopiowałem ten opis ze strony w/w :D

violencia

dziękuje bardzo za pomoc ja też zawsze staram się podawać linki bo wiem jak czasem ciężko coś znaleźć więc jeśli posiadam taką wiedzę to czemu się nie podzielić :)

czarnawm

Jakoś mnie ten serial tak bardzo nie zauroczył jak Supernatural ale nie jest aż taki tragiczny :P

Ostatnio przerzuciłem się w ogóle na seriale w stylu westernów. Deadwood czy tam Hell on Wheels - polecam obydwa bo naprawdę warto :P

Cripex

oj nie westerny do mnie nie przemawiają mimo iż mam różny gust to western jest moim najmniej ulubionym gatunkiem- co do supernatural to ich nic nie pobije ;p

czarnawm

Może dlatego, że słysząc słowo 'Western' masz przed oczyma obraz takich filmów jak 'Dobry, zły i brzydzki' czy choćby 'Prawdziwe Męstwo'. Jeżeli tak to wiedz, że tamte seriale co podawałem to zupełnie inny świat :D Hell on Whells kolejny sezon wychodzi jakoś po wakacjach więc serial bardzo świeży... Spróbuj sobie obejrzeć chociaż po dwa odcinki z tych dwóch co podawałem i dopiero oceń :P

Cripex

ok postaram się aczkolwiek zaczynam eraz oglądać 3 nowe seriale nie wiem jak to pogodzę , z czego mam do skończenia jeszcze supernaturalsów i desperatki ale będę o tym pamiętać zaraz sobie zaznaczę na listę :)

czarnawm

Jak dla mnie to teraźniejsze odcinki Supernatural to jakaś kpina w porównaniu do jakości wcześniejszych sezonów :D Ja właśnie dlatego przestałem ich oglądać...

czarnawm

Co do Gotowych na Wszystko to kiedyś oglądałem w TV ale jakoś spadła popularność to same powtórki zaczęły w TV lecieć :P

Cripex

ja już wiernie 8 sezon :D ostatnio mam kilka zaległości bo wciągnął mnie supernatural znowu i już kończę 7 sezon ale muszę dokończyć serię bo wisi mi to w powietrzu i juz zaczynam tęsknić za desperatkami ;p

czarnawm

Ostatnio to mnie House wciągnął znowu. Niby po tym jak czytają gościowi w mózgu sny widzę, że to fikcja ale jednak perypetie Gregory'ego fajne są :P

Cripex

House taak lubie również ale dawno już nie oglądałam :)