PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624920}

Grimm

2011 - 2017
7,5 24 tys. ocen
7,5 10 1 24483
Grimm
powrót do forum serialu Grimm

czy warto?

ocenił(a) serial na 10

Oglądam

- Pamiętniki Wampirów
- Dawno Dawno Temu
- Dr House
- Charmed
- Gra o Tron
- Sherlock

W opisie mówią coś o magii i baśniowych postaciach z baśni braci grimm i Andersena ale chcę trochę jaśniejszej odpowiedzi na kilka pytań.

1 czy jest mroczno?
2 czy to ma jakikolwiek sens?
3 czy rzeczywiście są zagadki które ciekawią i powiązania do baśni mitów i legend?

ocenił(a) serial na 10
filmmaniak_3

Odp . 1 Tak czasem jest mroczno ale nie na zasadzie horroru :)
Odp . 2 :) Jakby nie miało sensu to nie dostawało by tyle sezonów "_ W skrócie co odcinek mamy Innego Wessena ( człowieka który potrafi przemieniać się w jakieś zwierzę :) i tylko główny bohater z Racji że jest Grimmem / policjantem potrafi to dostrzec :)
Odp.3 Tak większości :)
Poza tym ja zobaczyłem 1 odcinek Dawno Dawno Temu i stwierdziłem że to jest dla mnie bajka i nie oglądam . a w przypadku Grimma tak nie miałem .

ocenił(a) serial na 5
filmmaniak_3

jestem po 13 odcinku pierwszego sezonu i chociaż generalnie lubię fantasy to Grimm nie jest za dobrym filmem. Zbyt schematyczne są odcinki, każda zagadka zostaje rozwiązana, praktycznie bez użycia broni. Naiwne.
Mroczny to jest serial "Hemlock Grove" , Grimm to w sumie taka lajtowa opowiastka o dobrym policjancie... Zagadki mogą zaciekawiać i faktycznie stale nawiązują do mitów, baśni czy legend, ale to za mało. Staje się powtarzalny i nużący, chyba nie dotrwam do końca pierwszego sezonu...

ocenił(a) serial na 9
OmniModo

Mnie pierwszy sezon też nie zachwycił, ale przetrwałam go ;) a dalej jest już tylko lepiej. Warto się przemęczyć :)