muszę powiedzieć że 5 sezon jest zdecydowanie lepszy od 4 . akcja prawie cały czas a zwłaszcza w tym odcinku . myślałem że już na stałe pozbyliśmy się aktorki która grała Juliette a tu znowu wraca jako Ewa . z czego osobiście się nie cieszę bo od 1 odcinka mi nie leży , co do Nicka i Adalind to moim zdaniem lepiej do siebie pasują chociaż wątki miłosne nie są dla mnie bardzo ważne w tym serialu . czekam na więcej scen walk Nicka i Trubel . czekam również jak rozwinie się temat walki pomiędzy bohaterami a tym zakonem pazura . zwłaszcza że Cała Rada wess, nie żyje oprócz jednego Aleksandra :) czekam na dalsze odcinki :)
Racja Juliette alias Eva mogła pozostać martwa na pewno ma swoich wiernych fanów ale mnie osobiście ta postać nie przypadła do gustu. Jasne życie u boku Grimma ją nie oszczędziło ale czy to jej dało prawo do bycia taką S!! znaczy zimnokrwistą kobietą. Grimm i Adalin hm no tak mają dziecko, mieszkają razem ba!! co więcej śpią w jednym łóżku (ale nie ze sobą) nie wiem czy wróżyć im szczęścia raczej mam więcej mieszanych odczuć.
Rada poszła w piach no serio :) nikt się tego nie spodziewał ?? ale lekceważyli nadchodzące oznaki rewolucji to teraz mają za swoje.
Za to czekam na więcej Meisner'a :)