Dali czadu xD Akcja rozkręciła się do tego stopnia, że chwilami przyprawiała o zawrót głowy. Diana jest bardziej niebezpieczna, niż wszyscy weseni razem wzięci :P
Adalind jest mi zwyczajnie szkoda, Nick nareszcie odkrył swoją płeć, Kapitan się ześwinił, Czarny Szpon szaleje.
Dzieje się xD Jak ja wytrzymam do kolejnego sezonu
Z tego co pamiętam, to nie było mowy czym jest ten patyk. Ale mam wrażanie, że twórcy tak między wierszami próbują takie podejście przemycić. A przynajmniej dla mnie jest to niemal oczywiste :)
Była hipoteza, że skarb jest jakąś relikwią. Pojawiła się jeszcze zanim Nick go odnalazł. "According to Sean Renard, the Royals themselves don't know what the treasure is, but according to several legends, it could be either the prophet Muhammad's sword, the secret of alchemy, the secret to immortality, or the nails used in the crucifixion of Jesus, along with possibly even some pieces of the Cross itself" (grimm.wikia.com/wiki/Seven_Keys). Niemniej dokładnie tego nie ustalono (bohaterowie serialu nie są chyba przesadnie wierzący i sceptycznie zapatrywali się na tę hipotezę, o ile pamiętam).