Po samym starcie nie można zbyt wiele powiedzieć. O ile nie zrobi się z tego "Akuma no
Rddle II", to może być ciekawie.
To anime jest na podstawie VN. To romans, więc nie wiem skąd skojarzenie z Akuma no Riddle.
Pierwszy odcinek wiele sugerował, że to może być coś podobnego. Start był niemal identyczny jak w AnR. Niestety nie mam czasu na ogarnianie wszystkich VN, nie mam pojęcia o czym ta była.
Mi raczej przypomniało się Bakemonogatari (ale tylko w tej scenie z wysuwanym nożem)
Postacie ogólnie wyglądają jak te z Monogatari :P
Przecież ta z nożem to jak Senjougahara z ciemniejszymi włosami (no i w ogole akcja z tym nożem :D), a ta blondyna to Shinobu :)
Designy postaci są bardzo podobne bo odpowiadał za nie ten sam człowiek, ale podobne charakterem są tylko Senjougahara i...ta z nożem : P
Blondyny do Shinobu bym nie porównywał, too tsundere
Na początku nie było źle, ale teraz z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. Szczególnie 6, kóry był po prostu śmieszny i żałosny. :/
Zbyt mało czasu na ogarnięcie wszystkich ścieżek z gry. Mogli się skupić na 2 najlepszych i zrobić to porządnie.
A 6 nie był jeszcze zły ... był sensowny jakby nie patrzeć, wczoraj 7 był jeszcze gorszy. Szkoda, bo sama historia jakby była dobrze opowiedziana to by była ciekawa. Ale nie da się upchać kilkunastu godzin gry w 20 minutowym odcinku :|
Generalnie cały rozdział Angelic Howl był rewelacyjny, naprawdę porządnie zrobione te 3 odcinki były. Jestem ciekawy zakończenia. Twórcy na oficjalnej stronie serialu napisali, że zakończenie będzie takie jak w grze (nic nie zostanie zmienione). Wybór z kim skończy główny bohater po 12 odcinku jest oczywisty. Nie pozostało nic innego jak czekać na ostatni odcinek.
No i ostatni odcinek był kapitalny.
Przez co całość ma 8/10.
Ostatnie. 5 odcinków podciągnęły poziom dość mocno, warto obejrzeć do końca.