PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=718436}
7,1 454  oceny
7,1 10 1 454
Grisaia no Kajitsu
powrót do forum serialu Grisaia no Kajitsu

Nie jest źle.

ocenił(a) serial na 8

Po samym starcie nie można zbyt wiele powiedzieć. O ile nie zrobi się z tego "Akuma no
Rddle II", to może być ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

To anime jest na podstawie VN. To romans, więc nie wiem skąd skojarzenie z Akuma no Riddle.

ocenił(a) serial na 8
Spajkpl

Pierwszy odcinek wiele sugerował, że to może być coś podobnego. Start był niemal identyczny jak w AnR. Niestety nie mam czasu na ogarnianie wszystkich VN, nie mam pojęcia o czym ta była.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Mi raczej przypomniało się Bakemonogatari (ale tylko w tej scenie z wysuwanym nożem)

ocenił(a) serial na 8
Spajkpl

Postacie ogólnie wyglądają jak te z Monogatari :P
Przecież ta z nożem to jak Senjougahara z ciemniejszymi włosami (no i w ogole akcja z tym nożem :D), a ta blondyna to Shinobu :)

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Designy postaci są bardzo podobne bo odpowiadał za nie ten sam człowiek, ale podobne charakterem są tylko Senjougahara i...ta z nożem : P

Blondyny do Shinobu bym nie porównywał, too tsundere

ocenił(a) serial na 5
rascal0pl

Na początku nie było źle, ale teraz z odcinka na odcinek jest coraz gorzej. Szczególnie 6, kóry był po prostu śmieszny i żałosny. :/

ocenił(a) serial na 8
KinoManiak_3100

Zbyt mało czasu na ogarnięcie wszystkich ścieżek z gry. Mogli się skupić na 2 najlepszych i zrobić to porządnie.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

A 6 nie był jeszcze zły ... był sensowny jakby nie patrzeć, wczoraj 7 był jeszcze gorszy. Szkoda, bo sama historia jakby była dobrze opowiedziana to by była ciekawa. Ale nie da się upchać kilkunastu godzin gry w 20 minutowym odcinku :|

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

Generalnie cały rozdział Angelic Howl był rewelacyjny, naprawdę porządnie zrobione te 3 odcinki były. Jestem ciekawy zakończenia. Twórcy na oficjalnej stronie serialu napisali, że zakończenie będzie takie jak w grze (nic nie zostanie zmienione). Wybór z kim skończy główny bohater po 12 odcinku jest oczywisty. Nie pozostało nic innego jak czekać na ostatni odcinek.

ocenił(a) serial na 8
rascal0pl

No i ostatni odcinek był kapitalny.
Przez co całość ma 8/10.
Ostatnie. 5 odcinków podciągnęły poziom dość mocno, warto obejrzeć do końca.

rascal0pl

zapraszam na kolejne dwie serie na marzec 2015. BEDA DWIE NARAZ! rozne inne adaptacje innych gier z tej samej marki z tymi samymi i nowymi dodatkowymi bohaterami, w glownej roli oczywiscie Kazami. cieszy mnie ze tworcy zamierzaja zekranizowac wszystkie gry czyli cała trylogie.