PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95908}

Gwiezdna eskadra

Space: Above and Beyond
1995 - 1996
7,8 2,2 tys. ocen
7,8 10 1 2210
Gwiezdna eskadra
powrót do forum serialu Gwiezdna eskadra

...mimo daty produkcji nie ustępuje miejsca teraźniejszym produkcjom .
nie oglądałem go wcześniej w tv - teraz to moje pierwsze z nim spotkanie.
dla fanów sf zapewne gratka...jestem na razie po pierwszy 4 epkach i podoba mi sie niezmiernie...klimat ciut komiksowy - walka dobra ze złem - ludzie kontra obcy (troszkę za bardzo idealistycznie ale co tam).
delikatnie klimatem i tematyką przypomina BSG, ale tylko odrobinkę:)
oglólnie rzecz ujmując bardzo dobry:)

ocenił(a) serial na 9
rudii77

Jak dla mnie to jeden z najbardziej głębokich seriali, jakie kiedykolwiek powstały. Polecam obejrzeć wszystkie 24 epizody, by przekonać się o jego geniuszu...

ocenił(a) serial na 8
Grifter

tzn. co do gŁębi tego serialu to bym raczej nie przesadzał - typowy heroiczny klimat - aczkolwiek bardzo wciągający:)

ocenił(a) serial na 9
rudii77

Przyznam ci rację, że czasami można doznać przesytu słuchając ich okrzyków "semper fidelis" - niemniej pokaż mi głębszy serial, który pod przykrywką schematycznej walki dobra ze złem oferowałby tyle emocji i miałby tak świetnie nakreślone postacie ? tutaj każdy jest inny, ma swoje autentyczne problemy, swe przekonania, swe plusy i swe słabości. Pokaż mi inny serial, który tak jest naszpikowany symbolami (?Who Monitors The Birds? to mistrzostwo świata w historii telewizji), serial, który oprócz zwykłej rozrywki postawił na coś więcej, który przebiłby pod tym względem 'Space: Above and Beyond'...

użytkownik usunięty
rudii77

Widziałem to dawno, dawno temu, a teraz do tego wracam z wypiekami na twarzy. Szkoda, że zakończyli serial na pierwszym sezonie. Pijawy są super. W sumie Polsat mógłby wznowić emisję. Serial na bank zyskałby nowych fanów.

PS. Jak tak sobie to teraz ogladam, to widzę że serial jest połączeniem Battlestar Galactica ze Starship Troopers.

zawsze na w necie można pooglądać :] jupi szpecielnie dla was http://www.tv-links.co.uk/show.do/1/1349 ejoy :)