...mimo daty produkcji nie ustępuje miejsca teraźniejszym produkcjom .
nie oglądałem go wcześniej w tv - teraz to moje pierwsze z nim spotkanie.
dla fanów sf zapewne gratka...jestem na razie po pierwszy 4 epkach i podoba mi sie niezmiernie...klimat ciut komiksowy - walka dobra ze złem - ludzie kontra obcy (troszkę za bardzo idealistycznie ale co tam).
delikatnie klimatem i tematyką przypomina BSG, ale tylko odrobinkę:)
oglólnie rzecz ujmując bardzo dobry:)
Jak dla mnie to jeden z najbardziej głębokich seriali, jakie kiedykolwiek powstały. Polecam obejrzeć wszystkie 24 epizody, by przekonać się o jego geniuszu...
tzn. co do gŁębi tego serialu to bym raczej nie przesadzał - typowy heroiczny klimat - aczkolwiek bardzo wciągający:)
Przyznam ci rację, że czasami można doznać przesytu słuchając ich okrzyków "semper fidelis" - niemniej pokaż mi głębszy serial, który pod przykrywką schematycznej walki dobra ze złem oferowałby tyle emocji i miałby tak świetnie nakreślone postacie ? tutaj każdy jest inny, ma swoje autentyczne problemy, swe przekonania, swe plusy i swe słabości. Pokaż mi inny serial, który tak jest naszpikowany symbolami (?Who Monitors The Birds? to mistrzostwo świata w historii telewizji), serial, który oprócz zwykłej rozrywki postawił na coś więcej, który przebiłby pod tym względem 'Space: Above and Beyond'...
Widziałem to dawno, dawno temu, a teraz do tego wracam z wypiekami na twarzy. Szkoda, że zakończyli serial na pierwszym sezonie. Pijawy są super. W sumie Polsat mógłby wznowić emisję. Serial na bank zyskałby nowych fanów.
PS. Jak tak sobie to teraz ogladam, to widzę że serial jest połączeniem Battlestar Galactica ze Starship Troopers.